Ja se nadam da ce bogato iskustvo moje mame nesto pomoci.Mama je rak dojke prvi put operisala 1995.god na VMA,odstranjena je cela dojka,imala je 24 ciklusa hemoterapije i 10 zracenja,a dobila je i Nolvadex koji je pila 6 god i za to vreme je cuvao.Kada su je pametnjakovici sa onkologij preuzeli odmah su ukinuli Nolvadex i od tada nas pakao pocinje u pravom smislu te reci.Od 2006.god svake godine po operacija i tura hemoterapija,prvo limfna zlezda,pa pljuvacna,pa druga dojka benigno,pa opet dojka benigno i stitna maligno.Bez ikakve potrebe su pokrenuli zacarani krug sa limfnim jer niko nije radio punkciju ili biopsiju,odmah na operaciju i naravno kada cacnes jednu zlezdu sve krenu.U avgustu ove godine je imala veliku kontolu sto podrazumeva kompletna snimanja,znate vec kako to ide.Pozalila se da ima bolove u donjem delu kicme,a na te bolove se zalila jos 2008.god na sta su joj dali blokade i rekli da ima neke male,bezopasne senke na kicmi.CT snimak je stigao potpuno uredan kako kazu vrsni lekari.Posto su se bolovi pojacali ja sam je na svoju ruku odvela da uradi magnetnu i imala sta videti,metastaza na 3 kicmena prsnjena

Da vam ne pricam kako smo to podneli,u medjuvremenu je samo odjednom oslepela na levo oko i posalju je na CT i kazu da ima masno tkivo na lobanji koje se siri,ali kao povuci ce se,a ima upalu ocnog zivca zato ne vidi.Poucena iskustvom sa kicmom opet je odvedem na magnetnu glave i slogiram se drugi put za 3 dna,to sto su ono nazvali masnm tkivom je tumor od 3.5 cm na levoj strani,na desnoj strani tumor 2.6cm i u ocnoj duplji 2.5cm koji je pritiskao ocni zivac zato nije ni videla.Hitno je zakazan konzilijum i resili su da je smeste u bolnicu i poceli su sa zracenjem,10 seansi.Ja sam resila da pokorim njihovu medicinu svojom,svaki dan joj cedim sok od voca,povrca i cvekle,dajem joj i sveze da jede po 2 porcije dnevno,izbacila sam joj slatko,beli secer(umesto njega zuti),belo brasno(umesto njega heljdino i integralno brasno) i maksimalno smanjila unos rafinisane soli(umesto te morska so),izbacila sunceokretovo ulje(umesto tog uzimam laneno i maslinovo)i u flasisu vocnog soka ubacim mleveni lan i to pije.Ja sam zapanjena rezultatitma,ovaj na lobanji od 3.5cm pre pocetka zracenja je smanjio,.nije mnogo,ali jeste.Promenite ishranu,sto vise zitarica,ja vam mogu reci sta mami dajem i obavezno da nadjete neprskano voce i povrce,ja sam misla da nema,ali snalazim se

Mama je danas dosla kuci,juce su joj vadili krv i krvna slika joj je najbolja u zadnjih 10 godina.Kao sto vidite dugo se borim sa tom podmuklom bolesti i noci i noci sam provela citajuci po netu,ako nekoga nesto zanima neka pita,ja cu pomoci sa mojim visegodisnjim iskustvom koliko mogu,ali najbitnija je volja za zivotim,pozitivne misli ma koliko da je tesko i podrska porodice.Ja se izvinjavam na ovolikom tetkstu,nadam se da ce nekome biti bar nesto od pomoci