Paa.. mislim da je to jedna od stvari o kojima postoji vise “istina” – pitanje je samo u koju ces od njih verovati, na kakve ces primere naici, koliko si o tome obavesten, koliko si inace sirokih shvatanja i sposoban da stvari sagledas sa razlicitih strana... Stvar je slozena i nepredvidiva, pa nije cudo sto se misljenja ljudi o tome krecu u dijapazonu od “dajte mi sto pre i sto vise, to ce da me izleci”, do “nema sanse da im se dam”...
Koliko je povoljna a koliko stetna – mislim da zavisi od coveka.... Bilo bi, naravno, super kada bi svako znao sta ce (i da li ce) da mu se od toga propratno desi... Jer je kod nekih steta veca nego korist i, da mogu da vrate vreme, ne bi radili to... A ima i ljudi kod kojih steta bude sitna u poredjenju sa zivotom... I nikad ne znas sta bi se desilo da nisi isao, i da li bi metastaziralo i bez zracenja ili mozda ne bi, i da li vise vredi godinu dana normalnog zivota od dve prikacene za aparate... Sve zavisi od slucaja i ukusa. A (nasi) doktori su poslednji koji ti o tim stvarima mogu dati realnu analizu – niti znaju, niti hoce...
Juce sam postavila pitanje o zracenju i propratnim pojavama i niko nije odgovorio.Interesuje me iskustva pacijenata.Malo ljudi komunicira i ovo je dosta mrtav forum.Nema plodonosnih diskusija
Da, malo je ucesnika, svi koji dodju zadrze se kratko – uglavnom pitaju sta im znaci dijagnoza i odu... I meni je zao sto je tako, ali razlog je valjda taj sto oboljevaju uglavnom stariji, kojih nema na netu (osim kada su predstavljeni decom)... Kao i to sto 90% ljudi kod nas smatra da o tome nema sta da se diskutuje – to sto je rekao dr apsolutna je istina i sta ti o tome uopste ima da znas, da se pitas, da sumnjas i slicno...
Vitamini,suplementi i neke druge stvari ne treba odbaciti,mada je vecina lekara protiv,jer nema NAUCNIH dokaza.
Vecina NASIH lekara je protiv jer NE ZNAJU i NECE DA ZNAJU. Uzgred, sve sto moja majka uzima IMA naucnu osnovu – stalno pominjem da se ne radi o metodama tipa “stavis uvece 2 crknuta misa pod jastuk”, vec o stvarima za koje se dobijaju Nobelove nagrade (samo nas jos niko nije obavestio)... A tacno je da za vecinu stvari nema DOVOLJNO dokaza...
za sada je, kada su u pitanju odredjene vrste karcinoma, hemoterapija i zracenje jedini lek
Ja bih rekla “tretman”. Jer ni dr-ovi sami ne veruju da se radi o “leku”... (Iz ove izjave izuzimam ljude koji su operisani, pa posle zraceni – to je nesto drugo)...
Nase trziste je preplavio milion raznih alternativnih lekova koji bi navodno trebalo da sluze podizanju imuniteta, a kojima se ne zna poreklo
Jeste. Zato treba da se cita, a ne da se npr kupi nesto sto se zove “srebrna voda”, a da se pritom ne zna ni nacin pravljenja, ni uslovi, ni jos milion uslova koje takav produkt mora da ispunjava da bi imao smisla... A kod nas ga verovatno pravi neki Pera u Batajnici, nalepio cenu, ljudi nepismeni kupuju i tako... I zato po meni ne znaci mnogo nijedan Biofarmov prozvod (tj ovo nekoliko sa cijim sam sastavom upoznata), jer su po sastavu teski smeh... Mora da se CITA, da se stvar POZNAJE i da se SUMNJA u sve... ali ne baksuzno, vec zdravo i za svoje dobro.
Licno, ne verujem da se alojom moze izleciti karcinom
Ma jok, niti je to namena. Aloja je prilicno blaga stvar, koja radi ponesto, ali svakako ne moze da uradi sve... Jedan od dodataka koji deluju INDIREKTNO... A reci da ubija celije raka bilo bi naivno...
I da li jedna obicna tableta C vitamina od 500 mg koja se moze kupiti u apoteci zaista sadrzi toliko C vitamina
Nazalost, u Srbiji je cak i ovo pitanje... A sve zato sto ne postoje zakoni koji regulisu takve stvari, jer je kontrola slaba i jer moze da radi ko sta hoce... Jer ne postoje institucije koje stite pacijenta i potrosaca... Pa je tako moguce prodavati hleb kojem se dodaje TONER da bude crn, cime ovaj postaje nezdraviji od obicnog belog hleba (a kosta vise, naravno)...
Po doticnoj dr Dej ispada da smo sami sebi propisali smrtnu presudu kada smo pristali na hemo!
Naravno da preteruju i da se ne desi svakome... Najveci broj likova koji su se izlecili alternativom nisu bili tako hrabri da UNAPRED kazu da odbacuju zvanicne metode, vec su im se okrenuli tek POSLE, kad su ih zvanicni doktori otpisali... Pa nemaju pravo da pricaju tako, jer naravno da nije lako odreci se onoga sto ceo svet, sa manjim ili vecim razlikama, radi...
Raisi,sitaki,cordiceps i slicne gljive
Toga ima kod nas da se kupi?
ecomer kapsule iz ajkuline jetre.Treba ih uzeti u vecoj kolicini,ne lece,ali covek se bolje oseca i nema dodatnih problema,prehlada i slicno.
Ne moraju da lece, vazno je da cine NEKO dobro na cuvanju organizma...
Moram da napomenem i to, da nam niko sa radiologije na VMA nije rekao nista. Niti je zeleo da kaze.
Pih – pa oni su u fazonu da nemaju oni sta da objasnjavaju pacijentu...
Pljuvacu neke nase "doktore" dokle god sam ziva!!!!!
Zovi kad pocnes

Šta dalje da radimo i da li mogu nečim da se regenerišu creva
Pitanje je u kojoj je meri osteceno... u nekim stepenima ostecenja nema spasa, osim zamene vestakom... Ne znam koliko je kod njega strasno, a verovatno ni dr-ovi ne znaju...