hronična limfocitna leukemija

Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.

Moderatori: moderato, vlada99

betty78
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Nov 10, 2007 11:28 am

hronična limfocitna leukemija

Post od betty78 »

Molim da mmi netko ko ima tu vrstu leukemije kako se lječi i koje biljne i drugi preparati bi mogli pomoči?
micaaaa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 04, 2007 11:59 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od micaaaa »

propolis,bez alkohola,decji! Med sa mlecom... Kantarionovo ulje za unutrasnju upotrebu!Srecno! Naravno uz terapiju!BOLEST APSOLUTNO IZLECIVA!
minaa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 25, 2008 9:02 pm

Post od minaa »

micaaaa napisao:propolis,bez alkohola,decji! Med sa mlecom... Kantarionovo ulje za unutrasnju upotrebu!Srecno! Naravno uz terapiju!BOLEST APSOLUTNO IZLECIVA!
micaaaa pomozi mi malo. kako izleciva? Moj otac je juce saznao da boluje od te bolesti. Lekar je rekao da nije strasno dok ne predje u akutnu. ALI KAKO da NE PREDjE!! STA da radim!!!
unapred hvala!!
"Mi i ne znamo kolike snage i kakve sve mogucnosti krije u sebi svako zivo stvorenje, i ne slutimo sta sve mozemo...To se otkriva samo u velikim i izuzetnim trenucima kao sto su ovi u kojima Aska igra za svoj vec izgubljeni zivot."
Korisnikov avatar
mamacita
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jan 16, 2007 2:02 pm

Post od mamacita »

HLL je bolest koja se moze drzati pod kontrolom godinama,ali uopste nije izleciva! Neki bolesnici mogu ziveti s'njom 10 -15 godina,drugi medjutim ne mogu.Zavisi i od ostalih bolesti koje ima bolesnik,zivotna dob...U mojoj porodici trenutno boluje jedna osoba od HLL.Ovo je cetvrta godina od kako je postavljena dijagnoza.Prvih godina nije uopste lecen,medjutim poslednjih 10 meseci prima terapiju svaki mesec po 3 dana,male doze za odrzavanje(zato sto ima i drugih zdravstvenih problema)Zato sam rekla sve zavisi od osobe do osobe.Koliko godina ima vas otac?Kod nas je u pitanju 74-godisnjak.Bolest pogadja uglavnom starije osobe i vise su ugrozeni muskarci.
minaa
Novi član
Novi član

Post od minaa »

Da da. Citala sam nesto na internetu i malo se upoznala sa tim. Ima 50 godina.
"Mi i ne znamo kolike snage i kakve sve mogucnosti krije u sebi svako zivo stvorenje, i ne slutimo sta sve mozemo...To se otkriva samo u velikim i izuzetnim trenucima kao sto su ovi u kojima Aska igra za svoj vec izgubljeni zivot."
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

hronicna limfocitna leukemija je oboljenje kod koga dolazi do ekspanzije jednog klona limocita, inace, u nasoj krvi ih ima mnogo, "bezbroj" (klonova od kojih svaki ima neku funkciju). kod obolelih od ove bolesti jedan klon dominira nad svim ostalim i zato opada imunitet jer su svi ti drugi koji bi trebalo da budu brojni sada suprimirani - "ustuknuli" pred ovim koji je u ekspanziji.
limfociti se dele u dve grupe, T i B, i u slucaju ovog oboljenja kod oko 95% pacijenata radi se o ekspanziji klona koji pripada B lozi.
genetika ima uticaja, porodicna ucestalost iznosi nesto oko 9% ali nacin nasledjivanja nije poznat.
bolest se deli u 5 stadijuma i sa njom se zivi dugo - oko 10 godina je prosek ali mnogi zive i duze. redovnim pracenjem smenjuju se protokoli koji su potrebni. ne zna se nacin na koji bolest prelazi u akutnu formu (koja je smrtonosna) ili u neki od limfoma.
minaa
Novi član
Novi član

Post od minaa »

A znate li sta treba raditi da se uspori (ukoliko je moguce) razvoj bolesti? Treba li uzimati preparate za jacanje imuniteta poput protektina, probiotika?
minaa
Novi član
Novi član

Post od minaa »

nova dijagnoza...
rezultati biopsije sa VMA su pokazali limfom!!! ja sam nesto citala o tome ali ne mogu da shvatim sta je gore u ovoj nesreci HLL ili limfom ??? Inace on nije imao nikakve tegobe vec je to otkrio na redovnom sistematskom pregledu. I jos nesto... U 10. mesecu je otkrio povecane leukocite a malo pre toga je primio vakcinu protiv gripa. do tada mu je krvna slika bila u redu, a posle toga leukociti su povecani. Ima li ti nekakve veze???
molim za odgovor. Mozete li mi preporuciti neke lekare koji su provereno strucni za ovu bolest???
minaa
Novi član
Novi član

Post od minaa »

u pitanju je non hockin limfom
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

non hodgkinov limfom podrazumeva zapravo 10-tak razlicitih oboljenja! napisite vise detalja sa otpusne liste!
Korisnikov avatar
mamacita
Aktivan član
Aktivan član

Post od mamacita »

Napisi tacnu dijagnozu limfoma jer postoji preko 30, (a ne 10 doktore drbgd),razlicitih vrsta.
Korisnikov avatar
mamacita
Aktivan član
Aktivan član

Post od mamacita »

Inace i kod nas je sa pacijentom (o kome sam ranije pisala u prethodnim porukama)bila ista zabluda.
betty78
Novi član
Novi član

Post od betty78 »

što znači kod cll u nalazu od krvi da piše redke gumprechtove sjene???
Korisnikov avatar
mamacita
Aktivan član
Aktivan član

Post od mamacita »

betty78 napisao:što znači kod cll u nalazu od krvi da piše redke gumprechtove sjene???
[img] Napisite tacnu dijagnozu!
betty78
Novi član
Novi član

Post od betty78 »

početni stabilan stadij cll, krvni parametri na zadnje dvije kontrole nepromjenjeni, nema drugih bolesti, nikakve terapije, vodi se "normalan" život.
Odgovori