Dakle, desi mi se kad legnem i zatvorim oci, da mi slika leti desno-lijevo ubrzano, nesto kao kad zatvorite oci i prelazite preko kapaka prstima u tom smjeru..
Sta bi to moglo biti?
Не знам да ли би имало ефекта на опуштање очију ако би пила магнезијум. Добар је за опуштање мишића и за рад срца. Можда би помогао и овде. Доле је слика препарата који ја користим и који је одличан, а ако те занима можеш да погледаш још штошта на мом сајту њњњ.аца.рс.
I da vas pitam, da ne otvaram novu temu, cesto imam bolove u ocnim supljinama, kao neka probadanja i nelagodu. Doktorica mi je rekla da imam jako umorne oci, moze li to biti zbog toga? Inace imam dioptriju -0,50 i -0,75 a ne nosim naocale. Iskocili su mi kapilari, podocnjaci uzasni, a cesto mi izaziva i glavobolju kada duze ucim. Mislila sam uzeti neke kapi, ali ne znam koje bih smjela s obzirom da dojim..
Већ се уморих од писања лоших аспеката шумећих препарата: вештачка боја, вештачки укус, вештачки заслађивач, вештачки мирис. Питање је да ли има ишта корисно у њима. За овај магнезијум чију слику сам поставио, знам да је добар јер га користим годинама и имам одличне ефекте. Користе га још неке мени блиске особе, тако да знам да је одличан. Погледај по мом сајту шта сам писао.
Диоптрија без ношења наочара може да изазове и невероватне главобоље.
Ако хоћеш да коригујеш диоптрију и одмориш очи, препоручујем ти да користиш шупљикаве наочаре. Одличне су и просто невероватне, само ако се користе бар два-три сата свакодневно.
Још можеш да масираш очи на следећи начин. У неку посуду успеш хладњикаву воду (испробај која температура ти највише прија) и онда загњури лице у њу и дувај кроз нос. Тако ћеш водом да масираш очи.
Одакле читаш - са монитора или папира? Како спаваш?
Onda cu potraziti ovaj magnezij, samo mi reci da li skodi zbog toga sto dojim? Ne znam da li ga ima ovdje jer sam ja iz BiH.
Probat cu sa masiranjem ociju na taj nacin, nisam to cula jos, samo mi reci koliko puta dnevno da to radim? Doktorica mi je rekla da koristim blink kapi jer one smiju za vrijeme dojenja, to su one sto se koriste za lece, pa sta mislis o tome?
A te supljikave naocale, da li puno kostaju?
A citam i sa monitora i sa papira..
Свакако треба да уносиш довољно минерала и витамина нарочито због веће потрошње преко млека. Нисам то проучавао па ти не могу дати поуздану информацију.
Магнезијум смањује и грчеве у мишићима тако да може да буде користан и за бебу. За куповину погледај по радњама које продају препарате за спортисте. У Србији је Панспорт најраширенији. Још знам за АМГ и Лама. Имаш линкове на мом сајту њњњ.аца.рс.
Масирање очију водом ради када год можеш. Што чешће то боље. Ако можеш да нађеш неку књигу која обрађује вежбе за очи, било би одлично.
За блинк капи не знам. Можеш да користиш и обичан физиолошки раствор.
Шипљикаве наочаре су око 10 до 15 евра, зависно код кога их купиш.
Ne treperi.
Imam jos jedno pitanje i unaprijed se izvinjavam na smaranju, ali sta cu kad mi vi jedini odgovorite, a vidim da dosta znate
Ovako, kad pogledam skroz u stranu i prema dole, u obe strane, pojavi mi se puno svjetlaca pred ocima na par sekundi. Kad gledam u vedro nebo, onda vidim puno musica i koncica, inace ne, dakle samo kad je vedro i ponekad kada citam vidim jednu na desno oko, ne uvijek. Citala sam nesto o ocnoj pozadini, o ablaciji retine i tome sta joj prethodi, pa me strah da nije to u pitanju.. Jos ovi moji bolovi, zamagljen vid..
Црне тачкице и кончићи су последица оштећења стакластог тела ока које настаје приликом рођења као и касније док око расте. Неко има мање неко више и временом их је све више. Колико знам ту нема помоћи, али није ништа опасно.
Светле искре или светле линије у видном пољу обично значе лошу циркулацију крви.
Треба да радиш вежбе за врат, али пажљиво јер је вратни део кичме прилично осетљив. Погледај на мом сајту вежбу коју сам описао у теми Рамена-рачунари. Налази се у здравственим саветима. Укочени мишићи раменог појаса могу да поремете циркулацију. Такође укочени мишићи између лопатица уз кичму, могу да направе проблеме и са главом и срцем.
Kod mene nisu crne, nego kao prozirne, sive, ali samo dok gledam u vedro nebo i slicno. A ovi svjetlaci, kao svjetlece tackice mi se pojave samo tada kad pogledam bas skroz u stranu i napregnem oci jako, inace ne. Dakle mislis da nije nista opasno, poput ablacije retine i sl.?
Koliko puta dnevno se vjezbe trebaju raditi?
Шта мислиш због чега су направили силне уређаје за анализу очију? Прегледи нису компликовани, па мислим да ћеш бити најмирнија ако одеш код очног лекара на преглед. Нека ти провере и очни притосак, када већ идеш.
То што нису црне него провидне и сиве, је због преламања светла. Ако су покретне и беже лево десно горе доле, онда је то то.
Напрезање и извртање очију поремети циркулацију и немој то да радиш.
Вежбу за рамени појас треба да радиш три пута дневно по три понављања. Важно је да добро непрегнеш мишиће како би се што више згрчили и да за то време правилно дишеш. Тако три пута за редом са кратком паузом између. И такве групе радиш три пута дневно.
Вежбе за врат треба да радиш веома пажљиво, које год да нађеш. Исто три пута дневно.