Vegeterijanstvo

Saznajte sve o nutritivnim svojstvima namirnica koje koristite, podelite svoja iskustva o popularnim dijetama, preparatima, namirnicama, napicima.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99

sashica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Dec 15, 2007 1:05 pm

Post od sashica »

veksi napisao:"ne znas sta propustas", "a jel ti ne mirise nimalo, ma daj", "hoces samo malo piletine, ne nudim te mesom, ma znas kakva je"
joooooj kad cujem ove komentare.....grrrrrrrrr......ili "pa jesi ti to na dijeti?pa zasto ? " ili "kako te ne mrzi da pazis sta jedes" ...pa iskreno vise bi me mrzelo da razmisljam sto sam se ugojila i sta sam tostrpala u sebe....

veksi napisao:nikoga ne drndam zasto nije vegetarijanac, koji moj mene neko drnda zasto ne jedem meso?
RESPECT!!!

veksi napisao:Konacno, neko spomenu manjak proteina.
hehehe to sam bila ja jer imam drugove sportiste koji me ubise pricom o nekim proteinima....iskreno ni ja ne znam koje su posledice tog manjka...al mi je utuvljeno u glavu da ishrana mora biti visokoproteinska :lol: valjda se u suprotnom goji,nisam sigurna....
PetarNS
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 29, 2007 3:31 am
Kontakt:

Post od PetarNS »

Padme,
ima veze! da bi se "proizvele" koke-nosilje, stradaju tek izlegnuti petlici, kao usputna steta, kao visak materijala...
Proteini nisu potrebni ni blizu u toj meri kako nam se predstavlja!
+osmeh je najkrace rastojanje izmedju ljudi+
http://vegetarijanci.blogspot.com
veksi
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Maj 05, 2007 7:13 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od veksi »

Petre, nemoj da me pogresno shvatis, nisam zenski sovinista, ali za muskarca si stvarno veoma osecajan i svestan. Ne da ponizavam muski rod, daleko bilo, ali muskarci obicno ne dosezu tako visok stepen senzibilnsti. Smatram da je to jako dobro za tvoj duhovni rast i razvoj.
Sashice, pa stvarno reci i sama, zar mesojedi nisu davez jedan? Misle da nije normalan svako ko nije kao oni. Stvarno ne polemisem s takvima, obicno odrezem da svak ima pravo da misli sta hoce i prekinem diskusiju. A stvarno je ta prica s proteinima vise nego precenjena, i da patim od teorije zavere rekla bih da iza te price stoji mesna industrija. Ozbiljno ti kazem, cula nisam za neki slucaj da je covek oboleo od manjka proteina. Osim mozda u krajevima gde ljudi, nazalost, umiru od gladi, pa je tamo manjak svega.
Padme, draga, ja se na tvom mestu ne bih toliko opterecivala razmisljanjima da li ovo da li ono. Ako vec imas kozne cipele, zasto bi ih bacala? Taman posla! Molim te, ne opterecuj se time. U zivotu toliko ima stvari koje jesu za opterecivanje, ne treba ti i to. Jeste da zivimo u groznom svetu i treba da prihvatimo odgovornost za to, ali nemoj sad da silujes sebe za sitnice.
Konacno, hocu da vas, s moralne strane, podsetim na jednu od istina koje je Isus rekao - ne pogani coveka ono sto ulazi u usta, nego ono sto izlazi iz njih, jer sta iz usta izlazi, to iz srca izlazi, i to je ono sto pogani coveka.
I Petre, jedi i dalje ponekad ponesto mesano. Sto bi stavljao sam sebe u mengele? Bas nema potrebe za tim. Opusti se, Uspeh samo hoce da prodiskutuje, znam ga, sjajan tip, moze od njega mnogo da se nauci, bas je prosao u zivotu kroz pakao. Samo je hteo da ti skrene paznju da nema potrebe za tako striktnim odredjivanjem :D.
PetarNS
Novi član
Novi član
Kontakt:

Post od PetarNS »

Propovedi Sv.Petra:
"Neprirodno jedenje mesa,sa svojim zrtvovanjima i necistim gozbama isto je tako zagadjujuce kao i obozavanje demona, i onaj koji se njemu prepusta-zapravo jede sa djavolom!"
(homilija XII)

Matej, "the Evangelist", kaze za 'mesozdere' da "ih je ophrvao najpohlepniji demon, demon zeludca, najgori od svih! Daleko je bolje biti srecan nego svoja tela pretvarati u groblja za zivotinje!"

@veksi-Hvala!!!
veksi
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Maj 05, 2007 7:13 pm

Post od veksi »

Petre, ne budi tako strog. Moze covek sa sobom kako hoce (bilo to mudro ili ne), ali tudje opredeljenje mora da postuje ako misli da neko postuje njegovo. Mogli bismo mnogo pricati o hriscanstvu i Isusovom putu, ali necemo da plasimo ljude time. Nadam se da me ne razumes pogresno - i sama sam vegetarijanac iz, kako vidim, veoma slicnih razloga kao ti, pa delim mnoga tvoja misljenja, ali to je nase misljenje, a drugima mozemo da prenesemo iskustva - svoja, naucna, i tako.
Padme, draga, da li si ti rascistila svoju dilemu? Stvarno se nadam da nisi preostra prema sebi! Veruj mi, imamo mi mnogo vece stvari kod sebe da promenimo i regulisemo, nego sto su kozne cipele!
Padmé
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 08, 2007 9:17 am

Post od Padmé »

veksi napisao:Padme, draga, da li si ti rascistila svoju dilemu? Stvarno se nadam da nisi preostra prema sebi! Veruj mi, imamo mi mnogo vece stvari kod sebe da promenimo i regulisemo, nego sto su kozne cipele!
Od novacnika, preko kajisa do cipela, a onda dalje :wink:
kat0404
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 30, 2007 8:17 am

Post od kat0404 »

Petre,volela bih da znam ,gde si pronasao citate sv.Petra i sv.Mateja o mesu?
Pozz.
PetarNS
Novi član
Novi član
Kontakt:

Post od PetarNS »

@kat0404- to su citati iz XII Homilije Klementa Aleksandrijskog iz II veka, a za koje se smatra da se temelje na propovedima sv. Petra. (inace su stariji hriscanski zapisi od bilo koje verzije Novog zaveta)
pozdrav!
ivanika
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Nov 03, 2007 1:31 pm

Post od ivanika »

ljudi!!!!
zasto vise ne pisete na ovu super temu?
i ja hocu da kazem svasta :)
evo za pocetak da kazem da se slazem da svako ima svoj izbor, nazalost, ljudi kao "najbogomdanija" (da se tako izrazim) bica na ovoj planeti,imaju svoj izbor, da kasape, muce, ubijaju druga bica na ovoj planeti... ja sam prestala da jedem zivotinje onda kad sam shvatila da ljudi zbog svoje halapljive odvratne alavosti ubijaju bebe zivotinja zato sto je njihovo meso mekse i tako ne znam, ukusnije nekako, kazu!!!!!!!!!!!! o boze!!!!!!!!!!!
kad pomislim kakav zlotvor i mucitelj treba biti za tako nesto!!!!!! ali, naravno, nikoga ne mogu kriviti zbog toga sto jede i konzumira te "proizvode" od mrtvih zivotinja, jer tako su nekako valjda naucili i navikli, ne razmisljaju o tome, tako jednostavno zive... eto, ponavljjam nazalost, ljudi imaju taj izbor i vecina koja mene okruzuje zivi i jede potpuno ddrugacije nego ja... moj sin i moj drugi sin u stomaku, sa ponosom mogu da kazem, NIKADA, nisu zatrovali svoju dusu i organizam tako necim... ne zatrovali ustvari, ne znam kako da se izrazim, ali jako sam srecna zbog toga. mnogi ljudi me zbog toga osudjuju i tako prave neke kritike kao ne direktno ali da mi nagoveeste da to ipak mozda nije dobro. ja imam svoj izbor da ih vaspitavam kako hocu.. ostali mogu da se slazu ili ne. to je MOJ izbor i mislim da je pravilan....
IZVINITE LJUDI STO OVOLIKO isfilozofirah... mozda zato sto sam trudna pa svasta citam na internetu, pa mi to nekako uzdrma osecanja........
pozdrav veliki svima!!!!!!!!!!!
Marrri
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jul 13, 2007 5:04 pm

Post od Marrri »

Ivanika, koleginice! Najzad da natrcim na nekoga kao ti!!! Evo objasnjenja: i ja sam trudna i imam vec jedno dete. Kad sam pre par godina pokusala da je hranim svime osim mesa nisam naisla na podrsku, naprotiv - na sve to zvanjkanje o proteinima itd sam popustila i sad moja cerka jede meso, mada ja izbegavam da ga spremam koliko mogu (tj do granice sukoba sa ukucanima). Uspela sam jedino da izbacim iznutrice, pa tako pilecu dzigericu moje dete okusilo nije, i bez obzira ima krvnu sliku ko bog.
Sad, malo mi je problem da uklopim opste prihvaceno i vege, konkretno - sta da stavim u tost? Puno puta stavim samo kavkavalj i sasvim je ukusno, ali ja bih nesto novo, ako imas ideju javi.
Btw, kad ti je termin? Meni septembar.
Pozdrav
Korisnikov avatar
KatKat
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Avg 16, 2008 12:00 pm

Post od KatKat »

Ponosni vegetariajnac 5 godina iz chisto filozofskih razloga.... :) Nishta mi ne fali shto ne jedem meso... Samo slatkishi me malo zeke,ali dobro... Ne vracam se na meso i to je definitivna odluka... Zbog mog kratkotrajnog zadovoljstva neko treba da bude ubijen,ne hvala...
Go Vegetarian !
Teutobod-Tolkien boy
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Avg 28, 2008 12:05 am

Post od Teutobod-Tolkien boy »

pozdrav,
vec duze vreme pokusavam da smrsam , poslo mi je za rukom koristeci dijetu "Dr Atkins" smraso sam 14 kg za 3 meseca, pre sam koristio i "hreba life" ali nista. Interesuje me da li ce mi ishrana kompletno bez mesa pomoci da mrsavim jel stvano trebam jos da smrsam.I meso mi se smucilo zbog atkinsonove dijete i iz nekih filozofskih razloga.I vegeterijanstvo bi voleo da postane moj nacin zivota.

Veliko hvala
....................NoFX.....................
..............punks not dead............
Korisnikov avatar
Dj.Olivera
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Ned Jul 20, 2008 12:47 pm

Post od Dj.Olivera »

Pročitaj knjigu "Biti ili ne biti vegetarijanac" od Dragiše Milanovića. Zanimljiva je i možda ti može dati neke odgovore. Pozz
sati
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 8:09 pm

Post od sati »

Gde moze da se kupi ta knjiga?
Korisnikov avatar
Dj.Olivera
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Ned Jul 20, 2008 12:47 pm

Post od Dj.Olivera »

Ja sam je dobila uz časopis Zdrav život. Ako je ne nađeš u knjižari obrati se redakciji časopisa
htp:/www.zdravzivot.com
e-mail: [email protected]
P.S. Isidora misli da nas malo crnog vina može napiti :lol: :lol: :lol:
Odgovori