Pozdrav svima na vegetarijanstvu, posebno dr Ivici, autoru naj-izjave na citavom forumu

.
Bas sam nedavno odrzala tiradu na temu vegetarijanstva i zatvorila tako jedno pisanije... nije mi bila namera, ali tako je ispalo. Vegetarijanac sam 21 godinu. Nisam veganac, ko Petar, ali je on u pravu, a ne ja. Moj problem je u tome sto dosta vremena provodim van kuce, pa ne uspevam da se bavim spremanjem hrane u onoj meri u kojoj to trazi veganstvo. A sad ono sto zanima Padme: naucna istrazivanja su pokazala da nas probavni sistem ne moze da iskoristi zivotinjske proteine takve kakvi su. Nas organizam razgradjuje, razlaze zivotinjski protein na aminokiseline, pa od tih aminokiselina pravi svoje, humane odnosno ljudske proteine. Ta gnjavaza se bitno smanjuje ako organizmu damo kvalitetnu aminokiselinu u vidu voca ili povrca - onda nase telo prosto od unetih aminokiselina stvara humane proteine.
Vec sam negde pisala da je moj otac lekar i da je, kad sam ja odbacila meso, strahovao da cu oboleti i umreti zbog toga sto ne jedem meso. Ne da nisam obolela i umrla, nego me je vegetarijanstvo nagradilo sledecim:
- prestale su mi mucne alergije na kozi za koje su na VMA utvrdili da nastaju zbog toga sto ne podnosim neki sastojak u svom sopstvenom znoju;
- ojacali su mi nokti i sest meseci posto sam postala vegetarijanac prvi put sam imala duge nokte i mazala ih;
- telesni miris mi se bitno promenio nabolje. u normalnim okolnostima (ne govorim o celom danu na +40 a nigde tusa na vidiku) mirisem ko beba;
- ne patim vise od zatvora koji me je urnisao do 18 godine;
- osim kad sam na turi detoksifikacije pa svasta izlazi, ne izlaze mi bubuljice, cirevi i slicno
i tako dalje, ovo je stvarno na prvu loptu. Tek, posle dve decenije mog vegetarijanstva i moj otac je poceo da priznaje da "ima tu nesto". On ne zeli da se odrekne mesa, sto je ok, ali ne davi vise mene da cu umreti jadna. Dakle, Padme: Bog je dizajnirao coveka kao plodojeda. Covek je tek kasnije u evoluciji poceo da jede meso. Pa sad ti vidi