Treba mi podrska

Saznajte sve o nutritivnim svojstvima namirnica koje koristite, podelite svoja iskustva o popularnim dijetama, preparatima, namirnicama, napicima.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99

izgubljena
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 10, 2008 3:26 am

Post od izgubljena »

pa da i kod mene je isto tako,ja sam sada po prvi put uspela da izdrzim te dve i po nedelje,bila presrecna i kao za inat narednog dana sve upropastila i poslednjih 10 dana,povracala bukvalno svaki dan,bila u depresiji kao nikada do sada...
A trenutno sam bas preplavljena nekom pozitivnom energijom... Mislim da sad moramo uspeti,posto po prvi put pricam sa nekim ko ima isti problem.Kad god imas krizu javi se, i ja cu i samo pozitivno. :lol:
gagi15
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Mar 04, 2008 12:49 am

Post od gagi15 »

E pa ovo je super. Drago mi je da sam na ovom topiku pronasla i Izgubljenu( :wink: ). Dobro je sto ste stupile u kontakt, vas dve se razumete u svakom slucaju, mozete jedna drugu da podrzavate i hrabrite. A ako bas "maler bije", pa posustanete bas obadve, i to u isto vreme (a probabilitet je mali), tu smo i mi ostali.
Hijena, ili kako te pokrstih "Manuelita", nema vez za tih nekoliko rolera, nece oni svi bas da se nafiluju u vidu masnoce na nezeljene predele tvog tela, :wink:, ni u kom slucaju nemoj da se teras na povracanje. Pa i da se "nafiluju", a ti drugi put stavi i rolere na noge, i malo voznje po kvartu, resice problem, bolje i efikasnije od povracanja (?). Moras naravno sebi da priustis zadovoljstvo, inace se ponovo vracas u anoreksiju. Granica izmedju to dvoje je tako tanka, pazi. Ali na dobrom si putu.

Pomenule ste vec vise puta da ste svesne, da pravi problem u sustini nije hrana, pohod je nesto drugo, a hrana je vas nacin da taj afektivni nedostatak nadoknadite. Necu da filozofiram mnogo, ali u sustini beba, malog uzrasta, tesi se hranom, sisanje joj daje afektivno i bezbedno stanje.... Zato sam i pomenula da svaki put kad se lose osecate, u krizi ili cak posle nje, pokusajte da se prisetite o cemu ste razmisljale pre krize, koji dogadjaj vas je doveo u to, koje mesto. U pocetku ce sve to da vam izgleda besmisleno, ali pisite to redovno, posle izvesnog vremena, shvaticete povod.

Nastavite dalje, samo hrabro i s' verom u sebe. Pratim vas i podrzavam u svakom slucaju.

PS: a sto se tice gostiju? Ma nek' se oni samo caste, vama ide u korist da sto manje slatkisa ostane posle njih! :D
hijena
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 07, 2008 10:35 pm

Post od hijena »

Izgubljena, i meni je drago sto smo se nasle, jer u ovoj bolesti, najgore je biti sam sa sobom, jer tek sad vidim da ta moja samoca u problemu izaziva manju zainteresovanost da prestanem, a ovako, kada vidim da imam podrsku, lakse je...osecam da me neko shvata a ne kritikuje.

Ne brini, i da prodju i mesec dana, i neka od nas dve posustane, samo hrabro...ispocetka...jer ako pocnemo na mesec, sledeci put cemo izdrzati 2-3... a onda, kao sto svaka navika vremenom bledi...i ova ce,nadam se!

A sto se tice tebe Gagi, budi uz nas kao i do sada, jer si ti prva osoba sa kojom sam pocela da razgovaram dublje o svom problemu...i poslusacu tvoj savet u vezi sa rolerima, ionako obozavam da ih vozim :D
cankovic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Feb 28, 2008 9:59 am

Post od cankovic »

neznam zasto se opterecujes kilazom, po tvojim merama ti nisi debela. Ako se nevaram visoka si 160 i teska 4o i nesto kila.To po meni nije debljina sad neznam kako izgledas ali moj ti je savet da normalno jedes u toku dana, da nejedes izmedju obroka, da jedes slatko posle redovnog obroka cisto da se zasladis i neces imati zelju da se prejedes slatkog. Nemoj jesti uvece najmanje 3 sata pre spavanja sad to je individualno ko kad leze i kazes da se bavis plesom pa se okreni tome, hrana je samo gorivo za organizam a neke druge stvari treba da te cine srecnim. Sto manje mislis o tome to ce ti biti bolje. Ja mrzim da povracam a kamoli da sama sebe nateram na to i kad imam stomacnu gripu trudim se da ne povracam a tebi svaka cast kad mozes sebe naterati. Probaj da se kontrolises jer samo ti mozes sebi pomoci i jos jedan savet ako nemas decka nadji ga a kad si zaljubljen nista ti drugo nije vaznije plus imas podrsku vise! Pozdrav i pazi na sebe jer sam sebi si najvazniji!
hijena
Aktivan član
Aktivan član

Post od hijena »

Pa, Cankovic, da znas da si u pravu. Kad se samo setim, kad sam bila mala, uvek kada se razbolim, imam temperaturu, ja nista nisam mogla da jedem, jer mi je od svega bilo muka, a kada bih pojela nesto, to bih ispovracala. e isto tako se secam da sam se od toga najvise i bojala, uvek se uspanicim, pocnem da se tresem, i to povracanje sam najvise mrzela, tako da mi stvarno nije jasno kako sada ovo radim...
Stavise, glupo je...sama sebi nisam jasna sta ce mi sve to...ko da to radim iz dosade!
Uf... :cry:
hijena
Aktivan član
Aktivan član

Post od hijena »

Izgubljena gde se izgubi? :D
Kako napredujes? El nisi povracala vise posle zadnje poruke? Kako se drzis? POzz
gagi15
Aktivan član
Aktivan član

Post od gagi15 »

Cao! Kako napredujes? Nejavljanje znaci poboljsanje? ....
hijena
Aktivan član
Aktivan član

Post od hijena »

He he...sta mislis? :D Drago mi je sto brines, ali nemoj. Nisam imala krizu, i ovo je druga nedelja (tj. sutra ce biti) otkako nisam povracala, i mogu reci da se vec zdravije osecam! :)
Ne, iskreno, pazim na ishranu, ali ne preterano, pojedem koju grickalicu, cokoladicu, jer ne zelim da zabranjujem sebi, mogu samo napraviti kontraefekat. A i sto bih zabranjivala? Aktivna sam, treniram, vikendom vozim rolere, setam...nema razloga zar ne?
Nadam se da je kod izgubljene isti razlog nejavljanja, stalno dolazim da vidim da li se javlja,ali nema odgovora...izgubljena, ako si napravila kiks, ne brini, samo javi da znamo da li si dobro, ne zatvaraj se uz sebe vec se poveri...
Ne obeshrabruj se, i ja se jos uvek plasim da ne posustanem, jer se i ranije desavalo da se osecam super, i odjednom... to je sasvim normalno, i nije nimalo lako, ali samo medjusobnim podrzavanjem mozemo uspeti!
gagi15
Aktivan član
Aktivan član

Post od gagi15 »

Cao Hijena! Ovaj put ne samo da se nejavljas na ovoj temi, nema te uopste na forumu? Nadam se da nisi recidivirala, pa ti sad tesko da se javis! Nema veze i ako si malo posustala, znali smo to i ti i ja da nece biti lako. I da nema veze. Vazno je da smognes snage ponovo i da nastavis. Javi se! Tvoj personal coach! :wink:
hijena
Aktivan član
Aktivan član

Post od hijena »

Joj Gagi bas mi je zao sto ne posvecujem dovoljno paznje ovom forumu zahvaljujuci kome sam odlucila da konacno priznam jos nekom da imam problem :(
Evo, javljam se, i ponosno mogu reci da sam usla u 2. mesec...da, slavim svaki dan kad ne povracam i za sada se dobro osecam!!! Mozes da odahnes, nisam posustala i obecavam da cu se od sada cesce javljati.
P.S. Hvala sto me nisi zaboravila, treneru moj! :D :wink:
gagi15
Aktivan član
Aktivan član

Post od gagi15 »

Posto mi dajes ovako lepe vesti, oprastam ti nejavljanje!!!!! :D

Super, samo nastavi tako, i uzivaj u novom elanu i voljom da sve to ostane samo ruzna uspomena. Puno pozdrava!
Korisnikov avatar
CecaV
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Nov 03, 2007 9:29 pm

Post od CecaV »

Bilo sta da covek radi u zivotu,ima i uspone i padove;razlika izmedju uspesnih i onih drugih je u tome,da uspesni uvek kad padnu,ponovo ustanu i nastave dalje,a oni drugi vise ni ne pokusavaju da ustanu.
Dakle,drage moje devojke,raduje me da vidim da vam dobro ide,i zelim vam reci da se ne plasite pada,nemojte ni misliti o tome,znam da je lakse reci nego uraditi,ali pokusajte;krenule ste da radite nesto sjajno za sebe i neka tako i ostane;sto manje budete mislile o tom problemu koji ste imale,on ce se redje ponavljati,pa ako se nekada i ponovi,samo nastavite dalje;i nikada se nemojte stideti da priznate saplitanje,jer pisanjem drugima,ustvari pisete sebi i cesto same od sebe mnogo toga na taj nacin naucite i same sebi pomognete.
VEEEEEEEEEEEEELIKI POZDRAV I SVE NAJBOLJE
hijena
Aktivan član
Aktivan član

Post od hijena »

Hvala ti na ovako lepim i ohrabrujucim recima, podrska veoma znaci! Hvala i tebi i svima koji dele moj problem, a i vama koji se saosecate sa nama (Gagi, slobodno se osecaj prozvanom :D )
Priznajem da nije lako, i nemoguce bi bilo da se preko noci sve promeni, ali moja volja za normalnim zivotom je trenutno (a nadamo se i do daljnjeg) jaca od ove opake bolesti!
Jednostavno, zelim da zivim bez ovakvih problema, jer sam puno razmisljala...ovo zavisi od mene same...hocu reci, ima ljudi sa problemima u zivotu, a koji nisu nastali njihovom krivicom, i oni neduzni trpe to, bore se...a ovo...to ja stvaram sama, oporavak zavisi od mene i ja na to mogu da uticem. Hvala Bogu, majka me je zdravu rodila, i treba da naucim da cenim to a ne da prokockam zdravlje!
Nadam se da ce moj,mozda nekima dosadan govor ali je od srca, pomoci i uliti bar trunku snage svima sa istim problemom,a time i meni jer imam jaku volju da prebrodim ovo...
Korisnikov avatar
CecaV
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Nov 03, 2007 9:29 pm

Post od CecaV »

tako je,cmmmok :D
izgubljena
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 10, 2008 3:26 am

Post od izgubljena »

Ja se dugo nisam javljala.Drago mi je sto si bolje.Kod mene to nije bio slucaj.Poslednjih mesec dana je bio pakao za mene.Raskinula sam dvogodisnju vezu,ispalo je da tom decku nisam nista znacila.Moje stanje se zbog svega toga pogorsalo i bila sam previse depresivna.Kad mi je bilo najteze otisla sam psihijatru i rekla za svoj problem i sada se lecim vec dve nedelje,bolje sam,epizode prejedanja i povracanja su redje ali i dalje prisutne,ali mislim da ce biti bolje uz strucnu pomoc.pozz
Odgovori