haha Daco, bas si me nasmejala za otvaranje sushi restorana. Kod mene je bilo u kvadratu sta ne smem. i ja sam delom plavusa. Ma bolje napisi sta smes, lakse je
Koliko ja vidim Daco ti se hleba neces najesti!Zato su ti tu krompir i pirinac.Valjda smes neki zasladjivac pa da napravis sutlijas na vodi.Krompir iseces na kolutove i zalijes jajetom i mlekom od ovsa.Ma prste da pojedes.Voce u izobilju.U svakom slucaju nije nemoguce.Srecno!
Sto se hleba tice ja sam ga jela u ogromnim kolicinama,odkako sam bila ono na neri nesto se u meni prelomilo,pa ga jedem u enormno malim kolicinama,tako da uz mes.mene i manjka hleba ja sad imam 55-56 kg,a sve ostalo jedem kako treba.Da se razumemo celulit je jos i tekako tu(uz svu moju muku i mazanje)Ali mnogo manje nego sto ga je bilo pre sest i vise meseci.
cvekla,paprika,praziluk,lubenica,krastavac,tikvica,zelje,maslina,socivo,biber,beli i crni luk,karfiol,krompir,brokoli,bundeva,dinja,blitva,keleraba,pasulj,prokelj
smem i dekstrozu,fruktozu i med
Dum vivis,sperare decet.-Dok si ziv,valja da se nadas.
joj daco, pa od soje ima takvih perverzija u bio sopovima da padnes na guzu... od slatkog, slanog, kiselog, a krompir sto rece martat imam strava recept. skuvas u ljusci, ogulis, ispasiras viljuskom i onako toplo sipas ulje koje smes. Mozes i krompir salatu, salatu od cvekle, toga sve imas na pijaci, a lignje mljaccccccc, ma pitaj sta da ti pravimo jelovnik za svaki dan.
Posto smes grozdje, probaj da nadjes ulje od semenki grozdja, ovde ga ima i jako je zdravo. Malo je skupo, ali najbolje. E samo da ti kazem ja u subotu otisla na pijacu i posto smem piletinu, ugledam u mesari peceno pile i rekoh dajte mi celo. Koja gozba,
Blago tebi Grazzo,pa ja od mesa i jedem samo piletinu,gde konjetinu da nadjem?
Sreca moja pa volim ribu i lignje,bas cu da ih spremam sad sa pirincem.
Eto Grazzo kako neko skine sa nerom i po 10kg,a ja tri,to je zato sto sam
intolerantna na limun,kakava ironija.Krivo mi je sto ne mogu persun i kukuruznu svilu(pila sam cajeve od njih),Zalfiju stavljala u meso.Sve u svemu kaze moja mama da joj je bolje da ne zna sta ne sme da jede,a inace ima 50 godina i pocela zadnjih meseci opasno da se goji,a od uvek sam ja bila teza od nje i sad je zafrkavam.
Daco,ti si prva koju znam da sme kvasac,kafu i nes kafu.Srecnice jedna,blago tebi.I ja obozavam lignje ali kako da ih isprzim a da ne isprskam celu kuhinju?Punjene ne mogu jer ne smem pirinac,smrc,smrc.Pomagajte!!!!
Mozes kuvane lignje da iskoristis kao salatu,ja odavno ne przim niti pohujem bilo sta da je u pitanju,a mozes da probas da ih uvijes u foliju zajedno sa kolutima limuna,grejpa ili narandze u zavisnosti sta ti je od ovog dozvoljeno.Nisam tako spremala lignje ali ribu jesam ,probaj ne moze da bude lose,i jos neki zacin koje smes,mljac
martat napisao:I ja obozavam lignje ali kako da ih isprzim a da ne isprskam celu kuhinju?Punjene ne mogu jer ne smem pirinac,smrc,smrc.Pomagajte!!!!
Neces verovati ali u Tempu postoji jedna lepa stvar BAS za tvoj problem (jos je i nekih 200-300 dindzi) Ja kupila, probala i odusevila se. Izgleda kao neki poklopac, ravan, a struktura mu je kao cediljka, pa ne pusta ulje da prska. Nadam se da si me razumela.
Poenta je sto obicni poklopci 'ne disu' i onda se hrana upari ispod njih i postane meka a ne hrskava, a ovde lepo moze da cvrci do mile volje a da ti kuhinja ostale cista