Test intolerancije na hranu

Saznajte sve o nutritivnim svojstvima namirnica koje koristite, podelite svoja iskustva o popularnim dijetama, preparatima, namirnicama, napicima.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99

Odgovori
Udavaca
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Jun 09, 2009 1:50 am

Post od Udavaca »

Anchy, ja sam tek 5 nedelja na ovoj ishrani, skinula sam 5.3 kg i mogu ti reci da se primeti. Primetim po garderobi, a i komsije i prijatelji primecuju tako da mojoj sreci nema kraja! :D :D Sto se tice kolicina, ne znam sta da ti kazem jer tebi KAO kolicine namirnica nisu ogranicene, ali ja sam se kontrolisala samo kad je vecera u pitanju da ne preterujem, ali sam zato posle apsolutno svakog rucka jela bar malo neceg slatkog jer ja jednostavno bez slatkisa ne mogu!!! Tuzno, ali istinito! Uvek u kuci imam kolac od meni dozvoljenih namirnica, prosto da ne bih posegnula za necim nedozvoljenim!
Korisnikov avatar
anchymanchy
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jul 08, 2009 8:57 pm

Post od anchymanchy »

:D meni se prvi dan vrtelo u glavu,zamalo sam pala,i ona napravila dozvoljeni kolac i odmah mi je bilo lakse,sad mi nista nije tesko kad mogu nesto slatko :D :wink:
Pa superrrrr,samo kad krene da se vidi,mnogo je lakse,imas vecu motivaciju:-)
Sad ovde mogu svasta da procitam,i da pitam,i to mi je superrrr!
Znas li nekog ko je zavrsio sa dijetom?(mada znam da je svaki organizam za sebe i da se moj komsija sad prezederava,ali ipak me zanima jos neko iskustvo)
Udavaca
Stalni član
Stalni  član

Post od Udavaca »

Ne poznajem nikog licno ko je bio na ovom rezimu ishrane, a i ovde na ovom forumu nisam bas primetila da su se javljali ljudi koji su zavrsili sa dijetom, pa da nam prenesu svoje impresije, tako da ih ovom prilikom zajednicki molimo da nam se jave! 8)
Ne treba biti previse pametan da bi zakljucio da ce se kilogrami vracati onog trenutka kada krenes da se prezderavas, jer ovo nije nikakva magicna dijeta posle koje mozes da jedes sta hoces i kg se ne vracaju!
Korisnikov avatar
anchymanchy
Novi član
Novi član

Post od anchymanchy »

To mi je sasvim Ok.jer sa velikom kolicinom hrane svako bi se udebljao :D
Ma da ja prvo maknem ovaj visak,a posle cu lako :D
Korisnikov avatar
anchymanchy
Novi član
Novi član

Post od anchymanchy »

To mi je sasvim Ok.jer sa velikom kolicinom hrane svako bi se udebljao :D
Ma da ja prvo maknem ovaj visak,a posle cu lako :D
pozarevljanka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jul 10, 2009 12:30 am

Upitnik za Holitimed

Post od pozarevljanka »

Da li neko moze da mi posalje upitnik koji treba poslati sa uzorkom krvi u laboratoriju Holitimed? Informaciju da mi treba upitnik sam dobila slusajuci njihovu snimljenu telefonsku poruku, ali posto im sajt ne radi, ne mogu da odstampam upitnik. Pretpostavljam da sada vise niko i ne moze, ali se nadam da ga neko ima od ranije.

Unapred zahvalna!
ljubica.g
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jun 15, 2009 4:30 pm

Post od ljubica.g »

Ja nemam njihov upitnik ali sam ga popunjavala pre dva dana pa on glasi ovako

Ime i prezime
Datum rodjenja
DAtum vadjenja krvi
Da li prvi put radite analizu
Kako zelite da vam se dostave rezultati
Korisnikov avatar
anchymanchy
Novi član
Novi član

i ovo

Post od anchymanchy »

To sam isto i ja popunjavala!A onda kad vadis krv pitaju te za bolesti i alergije
dorsi
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jun 27, 2009 4:10 pm

Post od dorsi »

Ja sam radila test u Analizi i uskoro cu da pocnem :) ,zanima me,ko je jos kod njih radio,i dobio spisak namirnica podeljenih u 4'kategorije'(idealne,neutralne,'one koje bi trebalo smanjiti'i zabranjene)i sta sada :D da jedem samo idealne,ili i idealne i neutralne(ako bi tako bilo,znacilo bi da previse hrane smem,cak i jogurt i mleko i jos brdo svari).Kako ste vi jeli?Ja sam planirala da se baziram iskljucivo na idealne pa dokle izdrzim,s'obzirom da je takvih,naravno,najmanje :D .
Korisnikov avatar
anchymanchy
Novi član
Novi član

imam pitanje

Post od anchymanchy »

Da li moze pudnig da se jede kuvan na vodi ili sojinom mleku?Da li mogu biljni sirevi?
bubika
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Avg 07, 2006 2:16 pm

Re: imam pitanje

Post od bubika »

anchymanchy napisao:Da li moze pudnig da se jede kuvan na vodi ili sojinom mleku?Da li mogu biljni sirevi?
procitaj sastav na pudingu,ako pise kukuruzni skrob a ne smes kukuruz onda ne moze.

ja zbog kukuruznog skroba nisam koristila ni prasak za pecivo vec iskljucivo sodu bikarbonu.

meni ce za par dana punih 6 meseci kako se hranim po prvom testu intolerancije i prezadovoljna sam.
u medjuvremenu je otisao jos jedan kg.
super se osecam i nemam zelju da jedem ono sto mi je zabranjeno jer nisam gladna.
puno pozdrava svima i samo polako ovo ce vam postati nacin ishrane,bicete zadovoljni i rezultatima i samim sobom
dorsi
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jun 27, 2009 4:10 pm

Post od dorsi »

bubika napisao:
anchymanchy napisao:Da li moze pudnig da se jede kuvan na vodi ili sojinom mleku?Da li mogu biljni sirevi?
procitaj sastav na pudingu,ako pise kukuruzni skrob a ne smes kukuruz onda ne moze.

ja zbog kukuruznog skroba nisam koristila ni prasak za pecivo vec iskljucivo sodu bikarbonu.

meni ce za par dana punih 6 meseci kako se hranim po prvom testu intolerancije i prezadovoljna sam.
super se osecam i nemam zelju da jedem ono sto mi je zabranjeno jer nisam gladna.
puno pozdrava svima i samo polako ovo ce vam postati nacin ishrane,bicete zadovoljni i rezultatima i samim sobom
Svaka cast,cak 6 meseci :D ,gde si radila test,u kojoj laboratoriji?
Korisnikov avatar
ana.anika
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jun 16, 2009 12:53 pm

Post od ana.anika »

Skinula 2 kg od 27. juna do sad.

Nije lose, mada se ne pridrzavam bas svega. Ispostavilo se da je najteze izbeci zitarice, zbog keksa. Ne mogu ni hleb zbog kvasca i psenice, mleka, pirinca, razi, jecma. Ne nedostaje mi konkretna hrana vec tekstura. Da pojasnim, ne jedem hleb ni pirinac i onda se osecam "prazno". A ne smem ni keks, mada ponekad prekrsim i uzmem plazmu ili onaj Wellness keks ako bas zurim ujutru negde i nemam vremena da spremam kuci dorucak.

Zivim sama i cesto mi je tesko da stalno spremam zbog vremena. Tako da sam se okrenula jednostavnim stvarima.

Za dorucak pojedem neko voce ili musli (ovsene pahuljice, korn fleks, suvo grozdje/banane/ananas, bademe - jer to smem). Musli i inace jedem bez mleka jer mi je tako lepse, ko neke grickalice :) Ako zurim onda onako u brizni pojedem dve-tri sake muslija i to bude sasvim dosta.
Ako imam vise vremena onda pojedem konzervu tunjevine ili sardinu sa ovsenim pahuljicama.

Rucak manje vise sadrzi tikvice. Juce sam spremala jednostavnu, kako moj dragi kaze "vegetaciju" - luk, rendanu sargarepu i tikvice sa malcice ulja. Iako mi je suncokret zabranjen kapiram da nije frka da u jelo stavim malcice suncokretovog ulja jer ne mogu samo na maslinovom da przim, suvise mi je jako.
A i govedina bas i ne ide sa maslinovim uljem. Bar meni ;)
Sreca pa moje omiljene zacine bosiljak i alevu papriku mogu da koristim :)
I trudim se sto vise svezeg voca i povrca da jedem. Steta sto paradajz i krastavac ne mogu, al sta je tu je.

Vecera je solja caja od hibiskusa ili nane i malo badema ili korn fleksa. Ako sam bas gladna uzmem ostatak od rucka.

Jako me boli to sto ne mogu mleko, sir i jogurt. :( Kafu inace ne pijem osim ponekad samo s mlekom. Sada, sojino mleko i je odvratno mada uz nes kafu i fruktozu i nije toliko loshe. Mirishe mi na kanu :) ali je podnosljivo.
Cak, cokolada mi uopste ne nedostaje. Kakao sa fruktozom je sasvim dobra zamena.

Prvih nedelju dana sam samo stampala onaj rezultat i delila rodbini i prijateljima. I onda mama da mi ucini pozove me juce na rucak - a na meniju boranija, piletina i krompir i pita sa sirom. Sve sto ne mogu. Smorila sam se ko plovak. :cry:

Meni nije toliko tesko da se pridrzavam "odobrene" hrane.
Najteze mi je zbog drugih.
Prvo, retko ko pridaje znacaj kada kazes da nesto ne mozes da jedes. Uglavnom dobjes odgovor tipa "sta opet neka glupa dijeta, ma hajde necu za to ni da cujem", "sta izvodish sad", "ma daj, parce sira/soka/svinjetine te nece ubiti", "jeste, ti uvek morash da budes nesto posebna", "uh, caj bez secera, jel to hoces da smrshash mozda"....
To umara uzasno.
Valjda samo ako u momentu kad nesto uradis/pojedesh padnes na mestu mrtav ili dobijesh epi napad ili tufne po licu samo onda je to ozbiljno.
A kao sto vecina vas zna, namirnice koje su nam sad nepozeljne skoro sve smo "sasvim normalno jeli i nije nam bilo nista" tako da je ovaj test "glupost na koju smo bacili pare" jer "mogao sam ja da ti tako nalupam sta da ne jedesh bilo bi ti isto". :roll:

Ne znam zasto ljudi misle da imaju prava da se trpaju u tudj zivot i necije prehrambene navike?
Briga me da li je neko i frutarijanac samo dok mene ne tera da pratim njegov rezim.
Bas sam se iznervirala. Nije mi nikada palo na pamet da sta ko jede ili pije ima tolikog znacaja za druge ljude.

Evo primer od juce...
Posto mi je zabranjen secer, svi sokovi osim onih 100% voce bez dodatog secera otpadaju. Kako ne smem ni pomorandzu, limun i grejpfrut, to me ostavlja samo na Nekstovom ananas 100% voce soku.
(molim ako se neko seti neceg drugog a da nije paradajz i da ispunjava uslove neka mi hitno javi :))...
Elem, bili smo na sedeljci, i pita me drugar koji sok da mi uzme, rekoh takva i takva situacija mogu samo taj sok pa il mi skuvaj caj il mi to uzmi.... Heh kakav komentar sam dobila "wow, da neces umreti ako budem kupio koka kolu, nego mora najskuplji sokic za tebe"... Idiot.

Licno, smatram da je to neka vrsta ljubomore. Ako pokazes da si disciplinovan, onda postoje ljudi koji ce ti zavideti na tome jer oni nisu u stanju da se odupru svojim "porocima" ma koji to bili. Tako je bilo i pre 6-7 godina kad sam ostavila cigarete. I od tad ni jednu nisam zapalila niti imam zelju. Ali se uvek nadje neko "pametan" da mi ih trpa pod nos uz varijantu "ma jedna, aj necu nikom reci". To mi je tako bedno.

Slicno je i za druge socijalne aktivnosti. Sad nema alkohola za mene, sokovi sa secerom ne dolaze u obzir, tako da je u vecini slucajeva samo kisela voda opcija. Sto nije lose. Ali moram da nosim svoju klopu sa sobom ili bar da uvek imam jednu bananu u torbi kad idem negde da ne pregladnim jer nemam sta da jedem ako sam uvece u gradu. Fast food ne mogu ('leba, svinjetinu i piletinu ne mogu), pekara otpada, keks otpada, vocni jogurt otpada...

Izvinite na ovom opsirnom "hejt" postu, ali zelela sam da podelim moje nedace sa vama "saborcima". :(
Live long and alter.
Udavaca
Stalni član
Stalni  član

Post od Udavaca »

Jao ana.anika ODUSEVILA SI ME!!!! :) :D
Vristala sam od smeha dok sam ovo citala. Shvati, u istoj sam situaciji, ali APSOLUTNO istoj! I mene ljudi gledaju kao da sam s Marsa pala, kao da sam ja neko bice druge, nize vrste...kao da ja izigravam neko ludilo i boze, opet nesto izmisljam, a to sto imam 20 kg viska Boze koga briga, manje trpaj u sebe i bice super! Ljudi (pacenici) ne shvataju da je to bolest, da je to problem kome se teba posvetiti i koga treba leciti. Ne, ja samo treba da "probusim kasiku" kako oni kazu i eto resenja! Uh, kako me nerviraju!
Tako da ana. anika opusti se, svi smo u istom sosu!
Ako smes jabuku, kupuj Next ili Nektar sok 100% jabuka, ali kad god mozes izbegavaj te sokove jer je to prepuno koje kakvih aditiva i konzervanasa!
Pozdrav! :D [/b]
bubika
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Avg 07, 2006 2:16 pm

Post od bubika »

dorsi napisao:
bubika napisao:

Svaka cast,cak 6 meseci :D ,gde si radila test,u kojoj laboratoriji?
radila sam test u Holitimedu.
samo polako,rezultati moraju doci.
videcete lica onih koji su vam do tad objasnjavali da je sve to bezveze,vredi izdrzati sve samo pomislite na njihove face i eto satisfakcije.
Odgovori