Test intolerancije na hranu
Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio
holitimed upitnik!
Pozdrav svima!
I ja imam problem sa skidanjem Holitimedovog upitnika (sajt sa co.rs ne radi, a na .com nema ništa!). Takođe, dojadiše oni govorni automati koji me prebacuju tamo-vamo, pa me zanima koji je najbolji način da se zakaže termin tamo, odnosno da se pošalje uzorak krvi (nisam iz Beograda). Nema ni cene ovog testiranja, ni broja njihovog tekućeg računa, pa ne znam koliko i gde da uplatim (vidim da je 3000 dinara, bar za sada).
Ukoliko neko ima Holitimedov upitnik molila bih da mi se javi na pp.
I ja imam problem sa skidanjem Holitimedovog upitnika (sajt sa co.rs ne radi, a na .com nema ništa!). Takođe, dojadiše oni govorni automati koji me prebacuju tamo-vamo, pa me zanima koji je najbolji način da se zakaže termin tamo, odnosno da se pošalje uzorak krvi (nisam iz Beograda). Nema ni cene ovog testiranja, ni broja njihovog tekućeg računa, pa ne znam koliko i gde da uplatim (vidim da je 3000 dinara, bar za sada).
Ukoliko neko ima Holitimedov upitnik molila bih da mi se javi na pp.
ZA BUBIKU:
Molim te, znam da sam dosadna, ali imam par nedoumica oko spremanja ribe. Prvo, pa li karfiol prethodno kuvas i drugo, malo mi je nejasno na koju foru ribu i povrce prelijem casom vode, a da ta voda pri tom ne iscuri iz folije?
super su ti idejice za hranu, samo salji i dalje.
Prosto podeli sa nama sta si ovih dana ruckala i nama ce biti super.
I jos jedno pitanjce-gde kupujes curetinu?
Hvaaaalaaa!
Molim te, znam da sam dosadna, ali imam par nedoumica oko spremanja ribe. Prvo, pa li karfiol prethodno kuvas i drugo, malo mi je nejasno na koju foru ribu i povrce prelijem casom vode, a da ta voda pri tom ne iscuri iz folije?
super su ti idejice za hranu, samo salji i dalje.

Hvaaaalaaa!
taman posla da si dosadna.Udavaca napisao:ZA BUBIKU:
super su ti idejice za hranu, samo salji i dalje.Prosto podeli sa nama sta si ovih dana ruckala i nama ce biti super.
I jos jedno pitanjce-gde kupujes curetinu?
Hvaaaalaaa!
ne znam da li cu uspeti da ti objasnim to sa folijom.
to ti je fazon Dzejmija Olivera.
uzmes dugacak komad folije,preklopis po sredini,znaci jedan deo folije ti je zatvoren,stavis ribu i povrce zajedno,na dno ribu povrce preko posolis stavis dozvoljene zacine i ulje,krajeve sa strane zatvoris malim guzvanjem i ostane ti treci deo otvoren, onda sipas casu vode i zatvoris i taj treci deo guzvanjem.
stavis jos jednu folliju na tiganj,i onda onako zapakovanu ribu (koja je spakovana kao u koverti )stavis u tiganj i peces.
nadam se da sam uspela da ti objasnim
videcete kako hrana ima ukus.
kako je npr. grasak sladunjav.
posto ne stavljam nikakve zacine tipa vegete,pocela sam da osecam prave ukuse onoga sto jedem.
danas cuh od Leontine na tv recept za eurokrem posto je i ona radila ovaj test.
pomesa se pirincano mleko u prahu sa fruktozom,doda se kakao(onaj manje mastan),iseckaju se sirovi bademi doda se ovoda i sve pomesa.
curetina navodno ima u Idei,ali meni donose iz Madjarske,zaledjeno belo meso.
pozdrav
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Jun 28, 2009 12:04 pm
Ovo sam nasla preko google-a, ovako izgleda test.ljubica.g napisao:I ja sam zakazala taj test, pa me interesuje da li negde postoji spisak namirnica koje se "tretiraju"?
http://danica.popovic.ekof.bg.ac.yu/int ... ajedno.pdf
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Jun 28, 2009 3:56 pm
Pozdrav svima!
Ja pokusavam vec duze vreme da dobijem vezu da bih zakazala, ali jos uvek bez uspeha. Ako ima neka "precica" za zakazivanje, neka neko javi. Pozdrav za sve!
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Jun 28, 2009 6:28 pm
Re: Pozdrav svima!
mikica.bucka napisao:Ja pokusavam vec duze vreme da dobijem vezu da bih zakazala, ali jos uvek bez uspeha. Ako ima neka "precica" za zakazivanje, neka neko javi. Pozdrav za sve!
PRECICA za zakazivanje je da odete licno u ordinaciju!
So?
pa kapiram da je so sastavni deo svega
i valjda moze. To jest da budem precizna ja je sigurno necu izbaciti jer neslano ne mogu da jedem, muka mi je.
Precica kako rekoshe jeste da se dodje u ordinaciju. Inace sele se sa Zelenog Venca za koji dan i imace dve lokacije u ovoj drugoj ulici.
Ja sam sedela na telefonu dva sata dok nisma dobila vezu. Pokusajte mailom?
[email protected]
pa kapiram da je so sastavni deo svega

Precica kako rekoshe jeste da se dodje u ordinaciju. Inace sele se sa Zelenog Venca za koji dan i imace dve lokacije u ovoj drugoj ulici.
Ja sam sedela na telefonu dva sata dok nisma dobila vezu. Pokusajte mailom?
[email protected]