Test intolerancije na hranu

Saznajte sve o nutritivnim svojstvima namirnica koje koristite, podelite svoja iskustva o popularnim dijetama, preparatima, namirnicama, napicima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio

Odgovori
gaganica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jun 27, 2009 6:02 pm

holitimed upitnik!

Post od gaganica »

Pozdrav svima!

I ja imam problem sa skidanjem Holitimedovog upitnika (sajt sa co.rs ne radi, a na .com nema ništa!). Takođe, dojadiše oni govorni automati koji me prebacuju tamo-vamo, pa me zanima koji je najbolji način da se zakaže termin tamo, odnosno da se pošalje uzorak krvi (nisam iz Beograda). Nema ni cene ovog testiranja, ni broja njihovog tekućeg računa, pa ne znam koliko i gde da uplatim (vidim da je 3000 dinara, bar za sada).

Ukoliko neko ima Holitimedov upitnik molila bih da mi se javi na pp.
Udavaca
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Jun 09, 2009 1:50 am

Post od Udavaca »

ZA BUBIKU:

Molim te, znam da sam dosadna, ali imam par nedoumica oko spremanja ribe. Prvo, pa li karfiol prethodno kuvas i drugo, malo mi je nejasno na koju foru ribu i povrce prelijem casom vode, a da ta voda pri tom ne iscuri iz folije?
super su ti idejice za hranu, samo salji i dalje. :P Prosto podeli sa nama sta si ovih dana ruckala i nama ce biti super. :wink: I jos jedno pitanjce-gde kupujes curetinu?
Hvaaaalaaa!
bubika
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Avg 07, 2006 2:16 pm

Post od bubika »

Udavaca napisao:ZA BUBIKU:

Molim te, znam da sam dosadna, ali imam par nedoumica oko spremanja ribe. Prvo, pa li karfiol prethodno kuvas i drugo, malo mi je nejasno na koju foru ribu i povrce prelijem casom vode, a da ta voda pri tom ne iscuri iz folije?
super su ti idejice za hranu, samo salji i dalje. :P Prosto podeli sa nama sta si ovih dana ruckala i nama ce biti super. :wink: I jos jedno pitanjce-gde kupujes curetinu?
Hvaaaalaaa!
taman posla da si dosadna.
ne znam da li cu uspeti da ti objasnim to sa folijom.
to ti je fazon Dzejmija Olivera.
uzmes dugacak komad folije,preklopis po sredini,znaci jedan deo folije ti je zatvoren,stavis ribu i povrce zajedno,na dno ribu povrce preko posolis stavis dozvoljene zacine i ulje,krajeve sa strane zatvoris malim guzvanjem i ostane ti treci deo otvoren, onda sipas casu vode i zatvoris i taj treci deo guzvanjem.
stavis jos jednu folliju na tiganj,i onda onako zapakovanu ribu (koja je spakovana kao u koverti )stavis u tiganj i peces.
nadam se da sam uspela da ti objasnim
videcete kako hrana ima ukus.
kako je npr. grasak sladunjav.
posto ne stavljam nikakve zacine tipa vegete,pocela sam da osecam prave ukuse onoga sto jedem.

danas cuh od Leontine na tv recept za eurokrem posto je i ona radila ovaj test.
pomesa se pirincano mleko u prahu sa fruktozom,doda se kakao(onaj manje mastan),iseckaju se sirovi bademi doda se ovoda i sve pomesa.

curetina navodno ima u Idei,ali meni donose iz Madjarske,zaledjeno belo meso.
pozdrav
Udavaca
Stalni član
Stalni  član

Post od Udavaca »

Bubika, srce si, hvala ti puno! Sad mi je savrseno jasno "pakovanje" ribe! 8) A mislim da cu Leontinin krem praviti vec sutra! :D
Pozz!
ljubica.g
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jun 15, 2009 4:30 pm

Post od ljubica.g »

I ja sam zakazala taj test :D , pa me interesuje da li negde postoji spisak namirnica koje se "tretiraju"?
Lady with attitude
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jun 28, 2009 12:04 pm

Post od Lady with attitude »

Da li u Podgorici ili Crnoj Gori ima mjesto gdje se radi ovaj test?
Korisnikov avatar
ana.anika
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jun 16, 2009 12:53 pm

Post od ana.anika »

ljubica.g napisao:I ja sam zakazala taj test :D , pa me interesuje da li negde postoji spisak namirnica koje se "tretiraju"?
Ovo sam nasla preko google-a, ovako izgleda test.
http://danica.popovic.ekof.bg.ac.yu/int ... ajedno.pdf
mikica.bucka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jun 28, 2009 3:56 pm

Pozdrav svima!

Post od mikica.bucka »

Ja pokusavam vec duze vreme da dobijem vezu da bih zakazala, ali jos uvek bez uspeha. Ako ima neka "precica" za zakazivanje, neka neko javi. Pozdrav za sve!
marija_0410
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jun 28, 2009 6:28 pm

Post od marija_0410 »

Mozete li mi reci neku drugu adresu, jer ne mogu da pronadjem na mapi ovu Vojvode Dobrnjca 5. A ako nema druge, pojasnite mi bar gde se nalazi.. Hvala
ljubica.g
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jun 15, 2009 4:30 pm

Post od ljubica.g »

Marija, meni su rekli Vojvode Dobrnjca br.40 , tu su mi zakazali testiranje.

Ana anice, hvala na spisku, nego nigde ne vidim so da je pomenuta, pa me zanima da li je koristite u ishrani?
Udavaca
Stalni član
Stalni  član

Post od Udavaca »

Druga adresa za Holitimed jeSvetozara Radica 7, to je na Zelenom vencu!
Udavaca
Stalni član
Stalni  član

Re: Pozdrav svima!

Post od Udavaca »

mikica.bucka napisao:Ja pokusavam vec duze vreme da dobijem vezu da bih zakazala, ali jos uvek bez uspeha. Ako ima neka "precica" za zakazivanje, neka neko javi. Pozdrav za sve!

PRECICA za zakazivanje je da odete licno u ordinaciju!
Korisnikov avatar
ana.anika
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jun 16, 2009 12:53 pm

Post od ana.anika »

So?
pa kapiram da je so sastavni deo svega :) i valjda moze. To jest da budem precizna ja je sigurno necu izbaciti jer neslano ne mogu da jedem, muka mi je.

Precica kako rekoshe jeste da se dodje u ordinaciju. Inace sele se sa Zelenog Venca za koji dan i imace dve lokacije u ovoj drugoj ulici.

Ja sam sedela na telefonu dva sata dok nisma dobila vezu. Pokusajte mailom?
[email protected]
GordanaK
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Maj 26, 2009 3:36 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od GordanaK »

@ana.anika

A znas li mozda sta na rezultatu znaci ovo sto je cekirano, a sta ovo prekrizeno crvenim? Meni rezultati stizu prekosutra, bar su tako rekli.
Udavaca
Stalni član
Stalni  član

Post od Udavaca »

Na listi koju sam ja dobila iz Holitimeda nije bilo nista prekrizeno crvenim, to je verovatno stamparska greska, a ono sto vam bude stiklirano to su namirnice koje Vam nisu dozvoljene.
Odgovori