Test intolerancije na hranu

Saznajte sve o nutritivnim svojstvima namirnica koje koristite, podelite svoja iskustva o popularnim dijetama, preparatima, namirnicama, napicima.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99

Odgovori
Udavaca
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Jun 09, 2009 1:50 am

Post od Udavaca »

U pravu si, crni caj nije na listi sto znaci da na njega nisi testirana, sto znaci da ga ne smes konzumirati!
Hajde, iskusne intolerantkinje dajte neke ideje ( recepte ) za ishranu tj. za prezivljavanje! :wink:
TamaraO
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Okt 29, 2008 8:53 pm

Post od TamaraO »

pre par dana sam radila test u CEA u Zemunu, i trebalo mi je 2-3 dana da se naviknem na novi režim ishrane jer su mi izbačeni kvasac, jaja, beli šećer, piletina, svinjetina, plava riba, nešto malo voća i povrća, pa prosto nisam znala šta da jedem, žvakala sam kupus i šargarepu ko zec :-? ali sam već osmislila par finih kombinacija hrane jer smem mleko i mlečne proizvode, sve žitarice, svo ostalo meso, i poprilično voća i povrća.
Pečurke i paradajz koji su mi izbačeni ne mogu da prežalim, ali navićiću se već :cry:

I da, divna stvar kod ovih u Zemunu je što ti ne vade krv, pa mi nije bilo žao da dam 4.500 samo da izbegnem iglu jer mrrrrrrrzim vađenje krvi čak i iz prsta, a i ona sestra, doktorka šta god da je u Holitimedu kad sam išla da zakažem me je otkačila najstrašnije, uopšte nije htela da mi odgovori na neka pitanja, dok je doktorka u Zemunu bila stvarno sjajna, i sve vreme dok me je testirala je pričala sa mnom, ''verovatno imaš problema sa ovim jer ti ta hrana loše utiče na taj organ pa je to posledica'', i stvarno nije lupala gluposti. Takođe me je savetovala kako mogu neku hranu da spremam pa ne moram da je izbacujem. Na primer, ispalo mi je da ne bih trebala da jedem spanać, pa je onda proverila da li sam alergična na ne znam šta što ima u spanaću, i rekla mi je da samo stavim pola kašičice sode bikarbone kad ga kuvam, ona izvuče to nešto i onda mogu da ga jedem bez problema.
Tamo u zemunu ti takođe urade i testiranje na polene, lekove, prašinu, buđ, mace-kuce, emulgatore i slično, i dobiješ terapijicu tim aparatom Bicom posle koje si stvarno kao leptirić, tako da mislim da i vredi tih para :lol:

Prošlo je 5-6 dana od kako sam radila test i promenila ishranu, i za sad ne mršavim ali se već osećam nekako bolje i lakše, zapravo jedem mnogo češće nego ranije ali sve nešto po malo, jednostavno ne mogu mnogo količinski da pojedem ali jedem kad god sam gladna. Prvi rezultati su da nisam toliko naduvena, stolica mi se dovela u red, pa verujem da će uskoro početi i kile da se tope :lol:
bubika
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Avg 07, 2006 2:16 pm

Post od bubika »

MIILLA napisao:Zdravo svima. Dobila sam rezultate ovog testa pre sedam dana ali su mi neke stvari ostale ne razjasnjene pa sam zelela da pitam nekog od vas da mi pomogne s' obzirom da bi verovatno dugo cekala odgovor od doktorke a jako mi je bitno. U mom rezultatu testa pise da smem indijski orah pa me zanima da li mogu da kupim onaj slani peceni ( posto se u vecini prodavnica takav prodaje) ili je bitno da bude sirov?Plz pomozite.. :D
ja sam prvi put i probala indijski orah kad sam uradila test intolerancije.
ja sam jela taj slani indijski orah,i to bas kad sam bila jako gladna.
ja sam smrsala skoro 8 kg,ovim testom.
inace nisam imala veliki visak kg.
radila sam i kontrolni test i samo sam jednu namirnicu ubacila a to je paradajz.vec dva meseca odrzavam kilazu ali nisam gladna,jedem kad hocu i koliko hocu(dozvoljene namirnica).
bubika
Novi član
Novi član

Post od bubika »

konfetica napisao:Juce su mi stigli rezultati kontrolnog testa i bas sam se razocarala :( Uveli su mi par namirnica i to uglavnom one lekovite biljke i ribu. I dalje su mi zabranjeni secer, kvasac, mleko, kozje mleko, psenica, med...Ma nemam pojma sta mi je vise dozvoljeno. Smorila sam se ! Zaboravila sam da pitam u Holitimedu da li se mrsavi i pridrzavanjem ovog rezima iz kontrolnog testa. Da li neko to zna ili ima iskustva? Sad mi je krivi sto sam i radila jer je bilo bolje da sam ostala na onom prethodnom, bar bih znala da ne smem nista i nadala se, a ovako... Htela bih jos oko 2 kga da skinem pa ne znam da li cu to moci kontrolnim ili da nastavim onaj stari test. :(
i ja sam radila kontrolni test.meni su vecinu namirnica vratili sem onih za koje sam i sama znala da mi smetaju.
ja sam se toliko privikla na ovaj rezim ishrane da nemam zelju da bilo sta menjam.u ishranu sa ove druge liste sam jedino paradajz ubacila.
odrzavam kilazu i vise nema onog panicnog straha da cu se ugojiti.
elem ja sam promenila nacin ishrane koji mi u potpunosti prija tako da i nemam zelju nesto drugo da jedem.
nisam gladna i to je najbitnije.
ja bih se pridrzavala prvog testa ukoliko zelis da skines jos kg
konfetica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 28, 2009 4:39 pm

Post od konfetica »

Hvala Bubika! Videcu sta cu dalje :(
Kristina721
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jun 25, 2009 1:29 pm

Post od Kristina721 »

Joj i ja sam uradila ovaj test, sad nemam pojma sta da kombinujem i kako da jedem :o|
Udavaca
Stalni član
Stalni  član

Post od Udavaca »

Kristina, iscitaj sve stranice ovog foruma, veruj mi mnoooogo ce ti pomoci. Meni neke stvari koje sam ovde procitala u zivotu nebi pale na pamet da ih iskombinujem. Da nije bilo ovog foruma ja bih vec odavno umrla od gladi! :D
Korisnikov avatar
ana.anika
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jun 16, 2009 12:53 pm

Post od ana.anika »

Danas su mi stigli rezultati....

This is going to be a hell of a ride...
Ono na cemu sam mogla da zivim - mleko i mlecni proizvodi sad ne smem ni da primirishem....

Uh...
Tesko bogami, na spisku nepozeljnih a omiljenih su
svo mleko, secer,kvasac, pirinac!, pecurke!, psenica...

Ono sto me manje potresa ali me ostavlja daleko ravnodusnijom za razliku od vec navedenih je zabrana
jabuke, pomorandze, jagode :(, jagnjetina..., lesnik i kikiriki, paradajz, boranija, kamilica i med!

Nije to ceo spisak, ima jos stvari, ali od ovih mi je tesko da se rastanem.. p akoristim ovu temu kao neki oprostaj od meni drage hrane. Heh zvuci glupo, ali je istina....

... bar su mi ostale tikvice :)
bubika
Novi član
Novi član

Post od bubika »

evo bar male pomoci.
ana.anika rece da su joj ostale tikvice,elem ja obozavam pohovane tikvice.
posto mogu razeno,ovseno i jecmeno brasno-ja sam tikvice isekla,posolila,uvaljala u razeno brasno i pekla na suncokretovom ulju(posto njega mogu).
znaci uzmete ono sto vam je dozvoljeno i kombinujete.

ili napr,musaka,posto mogu tikvice,karfiol,junetinu,sampinjone i jaja ja to pomesam i napravim savrsenu musaku u staklenoj posudi sa poklopcem.

poenta je da pustite mastu i da od vec starih recepata probate da iskombinujete nesto.
ja sve vreme jedem i slatko.
obozavam Wassa kreker,u cijem sastavu je razeno brasno,so i voda.
kupim marmeladu sa fruktozom(sipurak,kajsiju).
savrseno.
pravila sam i mafine od dozvoljenog brasna,fruktoze i voca.
znam da vam u pocetku kad vidite listu padne mrak na oci ali verujte mi samo je taj pocetak tezak.
kad se setim koliko sam vremena ulozila u citanje nalepnica na raznoraznim proizvodima.
sad sam se "ustosila" i tacno znam sta mogu a sta ne.
veliki pozdrav i samo polako
Udavaca
Stalni član
Stalni  član

Post od Udavaca »

Bubika,
kakav je taj Wassa kreker i gde moze da se kupi u Bg? Prvi put cujem za njega.
I daj jos nekih ideja za hranu. hvala unapred! :)
Pozdrav!
Melpomena
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Mar 26, 2009 7:29 pm

Post od Melpomena »

Cekala sam mesec dana da zakazem test, pa jos 7 dana rezultate, i sad kad mi je stigao mail sa rezultatima, od rezultata ni traga ni glasa. Umesto toga stigla mi je tabela koliko koja namirnica ima kalcijuma -.- Sad je vikend, pa naravno da se niko od njih ne javlja na mobilni. Hocu li ja vec jednom dobiti te rezultate...
Korisnikov avatar
ana.anika
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jun 16, 2009 12:53 pm

Post od ana.anika »

Hvala bubika :)

Mikrotalasna je dusu dala za ovo.
Inace juce sam pocela sa "pravilnom ishranom" i overila sam od urmi jer mi je pao secjer :oops: danas je vec ok.
najteze mi je to sto ne mogu hlab i pirinach, imam utisak da "nemam sta da jedem".
Danas cu posvatiti paz\nju tom planiranju obroka i odlasku u neku zdravu hranu da pokupujem sta mogu da jedem... Posto ne mogu ni med ni secer, gde i kako se kupuje fruktoza? Jel to kao sirup ili ?
catty
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Nov 30, 2008 11:15 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od catty »

melpomena
jel bi mi mogla poslati to sto ti je stiglo sa kalcijumom na pp?
elem, meni je ruka slomljena vise od godinu, i strasno bi mi pomogla ta lista, za unos vise kalcijuma u organizam

unaprijed zahvalna
bubika
Novi član
Novi član

Post od bubika »

Udavaca napisao:Bubika,
kakav je taj Wassa kreker i gde moze da se kupi u Bg? Prvi put cujem za njega.
I daj jos nekih ideja za hranu. hvala unapred! :)
Pozdrav!
ima ga u DM,u prodavnicama zdrave hrane.
ima ih vise vrsta i cena je oko 200 din.
ima i sa susamom i kombinacijom psenicnog brasna itd.

moj danasnji rucak.
zagrejala malo maslinovog ulja,isekla tikvice na kolutove,ispekla ih dodala sampinjone,beli luk i mirodjiju.
kad se sve isprzilo izvadila i dodala curece belo meso(posto piletinu ne smem).i dodala salatu od paradajza.

onda jucerasnji rucak,oslic staviti u foliju,dodati,karfiol,beli luk,mirodjiju,malo maslinovog ulja,i casu vode.zatvoriti foliju i peci u tiganju.gotovo za 15 tak minuta,dodati neku salatu.

slatko:
posto ja ne merim nista radim sve odokativno.
u posudi umesam razeno brasno,malo ulja,sode bikarbne,fruktozu i visnje i sa kiselom vodom( umutim malo tecnije da bude).
izlijem u modle za mafine i pecem oko 25 min.

elem fruktoza ima i u Maxiju da se kupi.
ja je kupujem u prodavnicama zdrave hrane,izgleda kao secer i pakovano je u kutije.
bubika
Novi član
Novi član

Post od bubika »

Melpomena napisao:Cekala sam mesec dana da zakazem test, pa jos 7 dana rezultate, i sad kad mi je stigao mail sa rezultatima, od rezultata ni traga ni glasa. Umesto toga stigla mi je tabela koliko koja namirnica ima kalcijuma -.- Sad je vikend, pa naravno da se niko od njih ne javlja na mobilni. Hocu li ja vec jednom dobiti te rezultate...
posalji i meni tu tabelu bas me interesuje.
pozdrav
Odgovori