Joj jos uvek mi ne stizu rezultati...
jako sam nestrpljiva...
nadam se samo da mi nece biti zabranjene sve namirnice i da mi kazu...paaaa pirincana voda i persun
heheheeheh
psihicki se pripremam za specijalni tretman ishrane i zaista zelim da se do kraja avgusta sredim-taman za more///
Sve bih dala da u roku od 3 meseca smaknem 10 kila!
Bila bih presrecna...
sad se samo punim pozitivnim mislima i hrabrim...
jer kad krenem znam da nece biti lako
pozdrav devojkama koje su na specijalnom rezimu.
ps. Slucajno listam neke novine na poslu i naletim na clanak Leontine koja kaze da je skinula 15 kila ishranom prepisanom nakon testa netolerancije na hranu/.//tako da devojke i slavne licnosti mrsave na ovaj nacin
pozdrav svima
Lastunicorn, please, daj jos nekih recepata!
Procitala sam svih 100 i kusur strana, dosta toga sam vec pravila iako sam "intolerantna" samo 7 dana(1,7kg), ali ti si dala neke nove, a samim tim i zanimljive recepte!
Pozdrav svima!
1 šolja heljde, 1 manja glavica crnog luka, 1 izrendana šargarepa, 1 mali plavi patlidžan, 1 tikvica, isečena na kockice , 2 krompira iseckana na kockice, 1 paprika, sitno iseckana, 1/2 šolje graška, ulje
so, biber, svež peršun, aleva paprika
Plavi patlidžan oprati, iseckati na komadiće, posoliti i ostaviti da stoji sat vremena. Kad pusti gorku tečnost, dobro ga ocediti. Na ulju propržiti luk, šargarepu i papriku, dodati alevu papriku, promešati, pa odmah dodati ostalo povrće i vodu. Povrće treba da pliva u vodi. Posoliti i ostaviti da se bari na tihoj vatri, dok se krompir ne skuva. Za to vreme heljdu preliti ključalom vodom i ostaviti da malo postoji. Kada je povrće kuvano, sve preručiti u đuveč ili tepsiju, i sjediniti sa heljdom. Peći u rerni na jačoj vatri. Jelo je gotovo kad heljda upije svu tečnost i nabubri.
Kao i druga jela, i ovo jelo se može pripremiti na vodi, izostavljanjem ulja, a povrće koristiti dozvoljeno.
KELJ U KELJU
Obariti nekoliko (desetak) vecih listova kelja u slanoj vodi. Zatim ih isprati u hladnoj vodi.
Ostale listove iseckati na trake, kao kupus, prodinstati na malo ulja sa jednom glavicom crnog luka. Dodati so i biber.
Posebno obariti malo pirinca i dodati u seckani kelj. Promesati.
Uvijati kao sarmu, slagati u serpu i kuvati oko 20 minuta.
TAPENADA
Ovaj namaz od crnih maslina je veoma jednostavan za pripremu i pravi je delikates za ljubitelje maslina
Količina namirnica je predvidjena za oko 300 g gotovog namaza.
Sastojci
150 g crnih maslina bez koštica
1 manja konzerva tunjevine
malo bibera
2 –3 češnja belog luka
120 ml maslinovog ulja
Priprema
Sve sastojke, osim ulja, propasirajte pomoću miksera sa štapom za majonez, zatim u tankom mlazu dolivajte ulje uz neprekidno mućenje. (kao kad pravite majonez)
Tapenadu stavite u sud sa poklopcem ili u teglu, dobro zatvorite i držite nekoliko sati u frižideru. (ja ne stavljam toliko ulja)
PIRINCANO MLEKO
Potrebno je
40 gr pirinca
1340 gr vode.
Proprati pirinac, staviti u ciniju, preliti sa 200 ml vode, staviti da odstoji 4 sata (najbolje u frizider).
Ocediti i prosuti vodu u kojoj je pirinac stajao. Zatim staviti pirinac u serpu, preliti sa 1340 gr vode prokuvati, i kuvati 10 minuta uz povremeno mesanje.
Ostaviti da se ohladi 15-ak minuta.
Izmiksati (obicni blender).
Procediti kroz gustu cediljku.
Dobijete odprilike 1L mleka. Mozete dodati jos malo vode ako vam izgleda gusto.
Preprucila bih svima da koriste kalijumovu ili ako smeju celer, celerovu so. Mnogo su zdravije od obicne.
Dobro jutro svima,
stigli su mi rezultati iz Analize i jako jako sam iznenadjena
sta da vam kazem kad su mi idealne namirnice PSENICA! ja sam procitala svih 100 strana ovog posta i nigde nisam videla da je idealna namirnica psenica...heheh
ali postoji drugi problem
u zabranjene namirnice mi je kafa, kafa bez kofeina, caj crni, caj zeleni, gazirana pica, vocni sokovi, gazirani sokovi i sokovi sa kolom. Ljudi sta ja da pijem?
Takodje, zabranjen mi je secer crni i beli i cokolada, sta onda slatko smem da jedem... a vidim da su mi neutralne namirnice med i vanila...mozda sa njima nesto?
I jos jedno pitanje u neutralnim namirnicama mi je pilece belo i curece belo (to je jedino sto i smem od mesa osim prepelice koju ne bih bas da ubacujem u jelovnik) - ako smem pilece belo da li to znaci da smem i pileca prsa? kao neko resenje ? pls help me nisam bas na svom terenu ovde. pozdrav!
Mimice, i meni je idealna hrana pšenica, a zabranjena kafa, gazirana pića, sokovi,alkohol. Prepelica mi je, takođe, neutralna a i jelensko meso,fazan i SLANINA!
Zamisli, a kavijar,kraba, škampi i vongole(šta god da su) mi je idealna namirnica. Svi začini su mi neutralni, sem belog luka u prahu koji mi je idealan. Od povrća idealni su mi: paprika, krastavci,paradajz,kupus,karfiol,spanać,grašak,cvekla, sve ono što volim. A od voća idealni su mi:malina, jagoda,breskva,lubenica,mandarine,kivi,pomorandže,limun,grejpfrut sve što volim!
E,sad, nije mi jasno, pošto mi je dozvoljen šećer, mleko, čokolada, pšenično brašno, med, jel to znači da mogu kolače, torte, sladoled?!
Kako, ako hoću da smršam?
Ako postoji iko na ovom forumu ko ima problem zatvora i na nestu intolerancije(i nije opterecen time da smrsa!)nek mi se,molim,javi na private...Posto ovde svako prica svoju pricu i ne cuje onog drugog a i nema nikoga strucnog da kaze nesto sto ne spada u domen "individualnog"!Hvala!
To sto nam je neka namirnica dozvoljena ne znaci da treba da je jedemo u neogranicenim kolicinama!!!
U cemu god da smo neumereni ne valja.
Ako je nekome dozvoljen med, cokolada ili nesto drugo sto vas moze ugojiti, bili vi na testu intolerancije ili ne, ne znaci da treba u tome da preterujete. Znaci samo da ste imali vise srece od drugih na ovom forumu i da ponekad mozete pojesti i te namirnice.
Test intolerancije je prevashodno vezan za to da nam pokaze kako nas organizam reaguje na pojedine namirnice, da li neku hranu vari brze i lakse ili ne. Zato mnogi koji se pridrzavaju ovog nacina ishrane rese problem opstipacije, a samim tim gube i kilograme. Ali, ovo nije test prevashodno namenjen za mrsavljenje. Gubljenje kilaze je samo jedna od pozitivnih pojava.
Oni koji se pitaju sta da piju ako su im gazirani sokovi ili kofein zabranjeni nek se zapitaju koju korist imaju od tih istih sokova i kofeina. Uvek pored vode, koja je najzravija, moze da se popije neki dozvoljen caj ili da se cede sokovi od dozvoljenog voca i povrca. A, svima nam je neko voce i povrce dozvoljeno. Ili da se pije dozvoljeno mleko, kome je dozvoljeno kravlje, kome nije neko mleko od zitarica.
Dajte mi ideju STA da doruckujem???
Svako jutro popijem zeleni caj, a 2-3 sata kasnije pahuljice(raz,jecam, ovas) sa mlekom, naravno heljdinim. 10 dana sam intolerantna, a vec mi se smucilo, nesto bih da menjam tako da sam jutros doruckovala jagode!
Evo jednog recepta za kolac koji sam skinula sa ovog foruma, ali cu ponoviti zbog onih koje mrzi da iscitavaju svih 100 stranica. Kolac je DIIIIVAN!
OVSENI KOLAC
3 kasike zasladjivaca
200g ovsenih pahuljica(potopiti ih u malo vode i ostaviti da stoje 1/2 sata)
malo seckanih- badema,lesnika,suvo grozdje,smokve,sljive....)
1 ili 2 izrendane jabuke
prasak za pecivo
malo kisele vode
izrendana kora od 1 limuna
soljica ovsenog brasna
1/2 soljice ulja
2 posebno umucena belanceta
Sve sastojke pomesati i kiselom vodom regulisati gustinu testa(neka bude malo redje), sipati u podmazan pleh i peci.
Prijatno!
**Naravno sve sastojke mozete menjati i dodavati u skladu sa vasom listom namirnica!
[/b]
Stigli su mi rezultati kontrolnog testa i veoma sam iznenadjena (i zadovoljna) sto mo od svake vrste namirnica samo po 3-4 nisu dozvoljene. I dalje ne smem psenicu, secer i mleko, ali sad smem kozje mleko, kvasac i jaja (2-3 nedeljno).
Mislim da je veoma vazno pridrzavati se uputstva koje sam dobila uz rezultate a to je da se ne koriste u istom obroku 2 namirnice koje ranije nisu bile dozvoljene, da se uvode postepeno i da se uvedu u ishranu prevashodno voce i povrce, a ostalo da se uzima redje.
Za udavacu...
Ujutru je najbolje jesti voce, tako da svaki dan mozes uzeti drugo dozvoljeno voce.
Zatim mozes povremeno i pahuljice sa mlekom, kao sto si vec radila.
Mozes i da napravis salatu (dozvoljeno povrce).
Da li ti je dozvoljen kukuruz? Ako jeste, palenta je odlicno resenje.
Ja ponekad doruckujem bareno povrce.
Eto nekoliko ideja...
Zene(devojke), vi koje ste ovde iskljucivo zbog mrsavljenja i koje imate malo vise iskustva u svemu ovome, recite mi da li i koliko vodite racuna o kolicini hrane, broju obroka i slicno?!
12 dana sam na intoleranciji, nisam nista zgresila, ali se bas nesto i ne kontrolisem. Jedem kolac kad stignem, naravno samo po jedno malo parcence, ali ga jedem...za prvih nedelju dana skinula sam 1.7 kg, a kako je protekla ova druga nedelja intolerancije videcemo u ponedeljak!
Pozz!
Zdravo
Google-ovanjem sam nasla ovu temu.
Molim vas najlepshe ako mozete da mi kazete cenu ovog testa u Beogradu u laboratorijama, trazila sam na nekoliko strana i nisam nasla.