Test intolerancije na hranu

Saznajte sve o nutritivnim svojstvima namirnica koje koristite, podelite svoja iskustva o popularnim dijetama, preparatima, namirnicama, napicima.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99

Odgovori
timsha
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jun 04, 2009 9:55 pm

Post od timsha »

hvala mnogo na odgovoru!!!Poz :D
GordanaK
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Maj 26, 2009 3:36 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od GordanaK »

Zakazala sam jutros u Holitimed-u za 24.6. (tek :( ) ali mi je gospodja rekla da dodjem u ordinaciju na Zelenjaku. Da li bi neko mogao da mi objasni kako da dodjem do te ordinacije jer je uopste nisam razumela gde se nalazi?
nuklearisanje
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jun 13, 2007 10:48 pm

Re: CEA

Post od nuklearisanje »

foxyket napisao:Nuklearisanje, ne brini CEA je odlicna, nisam doduse bila na drugom mestu pa ne mogu da ti uporedim, ali sjajno je to sto rezultate dobijes odmah i sve vreme koliko traje test (oko sat vremena) pricas sa doktorkom o tvom nacinu zivota i navikama, dace ti verovatno i antistres terapiju (to malo da te navuku da bi im posle dolazila na terapije, al boli te uvo :wink: ) u glavnom, dace ti dosta saveta i recice ti koje su tvoje najvece slabosti organizma...sve u svemu kompletan ugodjaj 8)
Ja sam bila pre par meseci jer sam htela da smrsam za svoju svadbu 8 kila i uspela sam. Sad hocu da zakazem u Holitimedu kontrolni test jer je jeftiniji a sada mi nije toliko hitno... Bices odusevljena!

Uzivaj, pozdrav
Hvala foxyket, tachno je tako i bilo!!! Bash su fini zaposleni, a doktorka odlichna (nema veze sa testom, ali eto meni to inache znachi :wink: ).
Dala mi je antistres terapiju. Na kraju kad se dlanovi stavljaju na one plochice, prichale smo, i bash sklonim dlanove i ono ostao delimichan otisak. Pogleda ona i kazhe "Imate problema sa vidom?", o chemu me pre toga nije nishta pitala, a ja imam astigmatizam!
Shto se rezultata tiche, tj same hrane koja mi ne odgovara, i nema puno toga shto koristim sem jogurta (to ne znam kako cu prezhaliti), ali mislim da ima dosta u onim emulgatiorima, kiselinama i sl.
Sad malo detalja. Alergije: grinje, prashina, budj, kravlje mleko (shto ukljuchuje sve proizvode od kravljeg mleka), jaje (belance i zhumance), belo brashno, plesan, narandzha, grejprfut, svinjsko meso,orah, laneno seme, pasulj,kamilica, polen topole i lipe, med, sintetika, neshto shto ulazi u sastav iverice (ne mogu da prochitam shta pishe), duvan (JESSSSS! ) 8) , benzopyran (roshtiljski dim). Takodje i solidna kolichina emulgatora, neki konzervansi, kiseline i zgushnjivachi.
A kazhu ljudi :wink: da su kamilica i med zdravi... Meni eto ne. Iznenadilo me to sa ivericom i roshtiljskim dimom... ko bi rek'o da ima i toga...
Od svega toga koristim svakodnevno samo jogurt. Verovatno i ove emulgatore i sl. jer ulaze u sastav kojechega shto se kupuje po marketima, ili zapravo gde god!!! A da, i ova iverica, kapiram da je ima u krevetu, onim daskama... bar mislim...
timsha, imam istu informaciju kao i cicko micko iz CEA-e. S'tim da sam malo propitala doktorku o tome, pa mi reche da je moguce da ti povecaju toleranciju na neke odredjene namirnice (koliko sam razumela nije zagarantovano, shto i ima smisla... sve zavisi od samog organizma). Medjutim, te namirnice ti ostaju kao glavni alergeni, dakle za ceo zhivot je to to. Posle tih terapija, ako su uspeshne, mogu te neke namirnice da se postepeno ubacuju u ishranu, ali u ogranichenim kolichinama. Takodje sam pitala za tu razliku izmedju ta dva testa (prvog i kontrolnog) i ta razlika u namirnicama su namirnice koje nisu glavni alergeni ali ako se preteruje sa upotrebom mozhe doci do tegoba i sl.
Sve u svemu svodi se na to da svako od nas ima neshto shto ne mozhe da preradi, ali kao i u svemu drugom tako i u namirnicama, koliko god da su zdrave, ne treba preterivati!
nuklearisanje
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jun 13, 2007 10:48 pm

Re: CEA

Post od nuklearisanje »

Jbg, duplo se poslala poruka... pa nekako da vas spasim sa ovom izmenom! :wink:
mimica80
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jun 04, 2009 10:42 am
Kontakt:

Post od mimica80 »

Ja sam pre mesec dana zakazala test u Analizi. Juce sam isla da dam krv. :roll:
Pre nego sto su mi i uzeli krv, morala sam da popunim formular i da zaokruzim koje su mi smetnje, :-?
time sto sam zaokruzila oticanje zglobova, malaksalost i gojaznost mislim da je sam test izgubio na kredibilitetu jer mi nije jasno zasto je ista od toga bitno napisati na papir pre nego sto mi stignu rezultati. :evil:
Onda dolazim do zakljucka da definitivno postoje neka opsta mesta...tj ... da cim sam napisala gojaznost, ima da mi u listu stave sve kaloricne namirnice ....i da ne mora da znaci da sam netolerantna na njih nego da ce samo da ih stave u listu kako bih smanjila unos kaloricne hrane...
sve je to ok ali sustina testa je da vidimo NA KOJE NAMIRNICE NISMO TOLERANTNI pa svaki upitnik pre toga gubi sustinu
puno ljudi je to primetilo ....
rezultati mi stizu rekli su za nedelju dana pa cemo videti koja lista namirnica ce mi biti no no :o
lastunicorn
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jun 05, 2009 12:47 pm

Post od lastunicorn »

Ne znam u Analizi ja sam radila u Holitimed ordinaciji pre godinu dana i rekla sam da sam najvise tu zbog visokog pritiska i gojaznosti. Kad sam dobila rezultate videla sam da je meni ananas (koji inace svi kazu topi masne naslage) zabranjen a da su mi dozvoljene banane (koje inace obozavam). Nije mi bila dozvoljena piletina i curetina, a svinjsko meso jeste. Tako da mislim da oni to samo pitaju kao sto i kad kod bilo kog specijaliste odes, on te pita kakvih sve problema imas.
Strogo sam se pridrzavala dozvoljenih namirnica, ali sam jela kolicinski mnogo (narocito banane-bilo je neki put i desetak dnevno). Za prva 3 meseca skinula sam 15 kilograma. Otisla sam na kontrolu i rekla da zelim jos da mrsavim. Rekli su mi da se pridrzavam ishrane dok ne budem zadovoljna. Sada godinu dana kasnije ja sam skinula 32 kilograma uopste ne smanjujuci kolicinu hrane, vreme obroka (obicno jedem veoma kasno), cak ni broj obroka jer sam jela uvek kad sam gladna. Juce sam otisla na kontrolu i doktorka mi je rekla da mogu jos da nastavim tako da se hranim (jer zelim da smrsam jos 30 kg) ali da je bolje da uradimo test i dobijem prosireni spisak namirnica i da se tako hranim dok ne postignem zeljenu tezinu.
Ne moram da vam kazem da sam posle 2 meseca regulisala pritisak i da vise ne pijem lekove. Sada cekam rezultate.
lastunicorn
Novi član
Novi član

Post od lastunicorn »

Slucajno mi dva puta izasao post :o
mina11
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Maj 31, 2009 3:22 pm

Post od mina11 »

Pozdrav,na dijeti sam vec 3 nedelje i smrsala sam 5kg.Primetila sam da mi se ne masti kosa kao ranije i osecam se ok.Ali imam jedan problem molim vas napisite mi recept za neki hleb koji mogu da napravim a da je koliko toliko ukusan.Smem samo jecmeno,ovseno i heljdino brasno.Mogu i susam i laneno seme.Najteze mi je na poslu jer mi je hleb neophodan a kuci kad jedem kuvano ili przeno meso nemam naviku da se uhvatim za hleb.I jos nesto nesmem soju i pirinac tako da sojino ili pirincano mleko isto ne dolaze u obzir.
lastunicorn
Novi član
Novi član

Post od lastunicorn »

Evo nekoliko recepata koje ja koristim vec godinu dana. Mnogo je bolje i hleb je mnogo lepsi od ovsenog brasna koje je pakovano kao i ovo obicno (od 1kg) jer je sitnije mleveno.

Hleb od ovsenog brasna

U 1/2 kg ovsenog brasna staviti 3 kasike ovsenih mekinja(ovsene mekinje vezuju masnocu iz organizma i izbacuju ih, pa se preporucuju za mrsavljenje), so (preporucujem kalijumovu ili celerovu so) i 1 prasak za pecivo, malo maslinovog ulja, 2 kasike sirceta i toplu vodu koliko je potrebno da se zamesi malo mekse testo. Najbolje se ispece ako se stavi da bude 2-3 cm visine. Po zelji dodati kim, susam...

Pita od ovsenog brasna sa brokolijem

Prokuvati 15og brokolija (umesto brokolija mozete staviti blitvu, zelje...)i 2 cena belog luka, procediti, dodati persun, mirodjiju, bosiljak, so. Sve to izmiksati (ja to radim sa stapnim mikserom sa nozicem za seckanje, a tim istim mikserom i mutim pitu sa nozicem za mucenje). U 150g ovsenog brasna dodati 2 kasike ovsenih mekinja, kasicicu praska za pecivo, 40g maslinovog ulja, prethodno pripremljenu smesu i vode koliko je dovoljno da se zamesi malo redje testo (kao za proju).Sipati u podmazan pleh i peci.

Pita sa makom

Umutiti 1 soljicu secera (fruktoze ili dekstroze ako je zabranjen secer) i 1 soljica ulja, dodati 2 soljice ovsenog brasna, 2 kasike ovsenih mekinja, prasak za pecivo, 1 soljicu vode i 4-5 kasika mlevenog maka. Sipati u pleh i peci.

Pita sa visnjama

Praviti isto kao sa makom samo ne staviti mak (mada sam negde procitala kombinaciju pita sa makom i visnjama ali nisam jos probala) sipati u pleh i odozgo staviti visnje. Peci.
Korisnikov avatar
oblica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 09, 2009 5:21 pm

Post od oblica »

evo i mene posle duzeg vremena :D . proslo je 4 meseca od pocetka moje holitimed dijete. do sada sam smrsala 13kg. zelela bih ja da to ide malo brze, ali sta da se radi :( bar jos jedno 20kg bi bilo genijalno.

lastunicorn, pa ti si potpuno fenomenalna. svaka cast. reci mi jel si vezbala ili imala bilo kakvu fizicku aktivnost za sve ovo vreme? jel si imala bas veliki visak kada to tako super ide?

ne verujem u ove price da nam zabranjuju kaloricne stvari kada kazemo da smo gojazni. pa i sami vidite da ovde na forumu ima puno ljudi koji nemaju neki visak kg, svega 2,3,5 kg, ili se javljaju zbog drugih problema pa su im liste drasticnije nego moja na primer, a meni je jedini problem tezina.

Srdacan pozdrav kolege intolerantnisici :D
mina11
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Maj 31, 2009 3:22 pm

Post od mina11 »

Hvala ti puno lastunicorn na receptima jedva cekam da pravim pitu sa makom pa javljam da li mi se dopala.Mada mislim da hoce deluje mi recept ok.Imam jos jedno pitanje procitala sam negde mozda cak i na ovom forumu da kad se pocne sa dijetom pa do nekih mesec dana da je normalno da se ima proliv jer se tako cisti organizam od raznih otrova.Meni se to desava ali kad popijem sok od jabuke,posto mogu da jedem jabuke i limun ja kupujem next sok 100%voce.Meni je bitno da pise na dekleraciji da nema dodatog secera.Da li je to ok ili ja ipak da cedim sokove.
lastunicorn
Novi član
Novi član

Post od lastunicorn »

@oblica imala sam 135 kg i nisam puno radila vezbe jer imam problem sa skocnim zglobom. Uglavnom su to bile setnje, koje sad nameravam da obnovim u vecim kolicinama.
@mina11 ako ti se to desava kad pijes Next sok od jabuke probaj da popijes sok od sveze iscedjene jabuke i vidis da li ce se isto desiti. Deklaracijama ne verujem previse jer sam cula od ljudi koji prave hlebove od raznih vrsta brasna da u psenicno brasno stavljaju kakao. Zato sam samo jednom kupila takav hleb, a od pocetka ga sama pravim.
GordanaK
Novi član
Novi član

Post od GordanaK »

Da li neko zna gde se nalazi Holitimed na Zelenjaku?????
Korisnikov avatar
oblica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 09, 2009 5:21 pm

Post od oblica »

Gordana, ne znam odakle dolazis, ali kad ides ulicom Jug Bogdana u pravcu ka mostu (to ti je ona gde staju autobusi u pravcu Novog Beograda, Zamuna, Cukarice, Banovog Brda i sl. / 15,84,67,68,706,56,53) prodjes raskrnicu sa Gavrila Principa ulicom (na tom uglu se nalazi Ugostiteljsko turisticka skola) i u sledecu ulicicu levo skreces (to je bas ulicica) i to ti je Svetozara Radica, malo napred i tu ti je broj 7 sa leve strane ulicice, a sama ordinacija je kao u nekom dvoristu pa se malo teze uocava sa ulice. Nadam se da sam bila dovoljna jasna, uvek imam problem sa putokaznim objasnjavanjima. Pozdrav :D
GordanaK
Novi član
Novi član

Post od GordanaK »

Hvala :D
Odgovori