Test intolerancije na hranu

Saznajte sve o nutritivnim svojstvima namirnica koje koristite, podelite svoja iskustva o popularnim dijetama, preparatima, namirnicama, napicima.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99

Odgovori
sati
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 8:09 pm

Post od sati »

Trebalo bi da postoji neka zamena za so.Pogledacu malo po netu,mozda i pronadjem :D
pandica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 21, 2008 10:27 pm

Post od pandica »

Juce sam po prvi put dobila rezultate testa!Radila sam ih u Holte....
Nije mi tako strasno ali imam neka pitanja!
Da li neko zna ako mi je dozvoljeno grozdje da li smem suvo grozdje? :( Cula sam za taj ovseni jogurt ali niko ne zna gde ga ima i da li je cis ovas bez dodataka soje ili neceg drugog.Soju ne smem!
Nemojte mi se smejati u totalnoj sam panici!
Ljubim vas sve saborci moji!Od ponedeljka krecem!(stvarno)
gorda
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Okt 25, 2008 7:51 pm

Post od gorda »

pandica napisao:Juce sam po prvi put dobila rezultate testa!Radila sam ih u Holte....
Nije mi tako strasno ali imam neka pitanja!
Da li neko zna ako mi je dozvoljeno grozdje da li smem suvo grozdje? :( Cula sam za taj ovseni jogurt ali niko ne zna gde ga ima i da li je cis ovas bez dodataka soje ili neceg drugog.Soju ne smem!
Nemojte mi se smejati u totalnoj sam panici!
Ljubim vas sve saborci moji!Od ponedeljka krecem!(stvarno)
Suvo grozdje je samo osuseno tako da moze da se jede i ja to konzumiram, a sto se tice jogurta, mozes da ga narucis u prodavnici zdr. hrane u Takovskoj ulici, to ti je potez izmedju Svetogorske i 27marta,odlican je.
milamila
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 13, 2008 6:52 pm

Post od milamila »

hvala biliana, moram i ja da uradim test pa da vidm hoce li i meni pomoci.... samo se odlucim da li u Analizi ili da idem u zemun...
milamila
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 13, 2008 6:52 pm

Post od milamila »

hvala biliana, moram i ja da uradim test pa da vidm hoce li i meni pomoci.... samo se odlucim da li u Analizi ili da idem u zemun...
Sweetheart
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Nov 05, 2008 5:27 pm

Post od Sweetheart »

Cao svima.
Evo da vam se i ja pridruzim.
Na ovom rezimu ishrane sam od 03.11.
Za prvih osam dana skinula sam 3kg :) za sledecih pet jos 1,5kg :D . Ali onda se nesto desilo, sta - ne znam. Vratio mi se taj 1.5kg :( i tako za sada stojim na ovoj kilazi.
Inace sam radila test u Holitimed-u, i to zato sto sam duplirala kilazu POSLE porodjaja. U drugom stanju sam ostala sa nekih 60kg, i tada sam imala visak 4kg, a na porodjaj sam otisla sa 89kg. Ali sam 4 meseca nakon porodjaja krenula naglo da se gojim, tako da sam pre pocetka ovog rezima ishrane imala 98kg :oops:
Da li neko od vas ima problema sa probavom i pored postovanja svih pravila?
pandica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 21, 2008 10:27 pm

Post od pandica »

Hvala Gorda!Od sutra pocinjem! :cry:
PS:najverovatnije cu imati jos pitanja! :-?
biliana
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jul 31, 2008 5:36 pm

Post od biliana »

nixi bas ti je opasna lista, u Holiti nisam cula da je neko imao zabranjene sve zitarice (pa to ne sme biti). meni se cini ok to sto je po bojama ja cu sigurno otici kod njih samo da nadjem vremena pa cu da uporedim liste i javim vam. Ja bih na tvom mestu malo to korigovala, so bi koristila ali sto manje i neku zitaricu, uglavom su ovas i jecam ok svima (ponekad kukuruz i pirinac) nikako psenica i raz i to je ok. Sve ostalo moze, imas bar neko meso ribu povrce i voce, mozes da izdrzis 2 meseca i posle polako po nesto vrati, kad vidis da se gojis izbacis i tako.... :) tako ja radim. Meni su ovi testovi super zato sto otkriju sta nam od povrca i voca ne prija, a sto je preporukama vema zdravo a svi znamo da secer, prenica i mleko i nisu bas zdravi.
Big
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Maj 03, 2002 2:00 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Big »

Danas sam isao da kupim razani hleb, pri cemu sam bio jako iznenadjen cenom! :( 140din za po meni jedva jedan dan. Da li neko zna da li ili gde ima da se kupi ovakav hleb a da cena nije ovako astronomska (mislim za hleb)?
hunter
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Nov 17, 2008 1:46 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Lokacija: Lugar i PSIHOLOG ANALITICKE ORIJENTACIJE VODJEN LJUBAVLJU KRENU' U BESPUCE OHHHHH ZMEJEVI, ZMAJEVI!
Kontakt:

Post od hunter »

Mislim da je u Superveru nesto jevtiniji!
Korisnikov avatar
nixi
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jul 27, 2008 2:32 am

Post od nixi »

Biliana,baš me zanima kad uporediš liste kakav će biti rezultat. Koliko god da ima poboljšanja moraće se nešto poklopiti u te dve liste.
Što se žitarica tiče ima logike jer ja dobijam gorušicu na skoro sve žitarice npr.i na integr,kiflu,belu,crnu,kukuruznu kiflu. I to kad ih jedem same,ne kao sendvič sa nečim.
Meni je soli najteže da se odreknem iako nisam od onih što presoljavaju,na uštrb soli ja obično puno biberim a i on mi je NIKS.
I dozvoljeno mi je većina povrća koju ne volim.
Sa ćuretinom i ribom mogu da izađem na kraj.
bubika
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Avg 07, 2006 2:16 pm

Post od bubika »

vec mesec dana sam na ovom rezimu ishrane(Holitimed).
super se osecam jedino me muci hleb.
skinula sam do sad 4,5 kg.
pozdrav svima
jaca@
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 14, 2008 10:31 pm

Post od jaca@ »

bubika napisao:vec mesec dana sam na ovom rezimu ishrane(Holitimed).
super se osecam jedino me muci hleb.
skinula sam do sad 4,5 kg.
pozdrav svima
e pozZ bubika...i ja sam nesto vise od mesec dana isto toliko kg skinula....
Hleb uglavnom muci sve :)
Nemoj da to brine uzmi vitamin B u sumecim tabletama..i bice sve ok ....
Ili jednostavno od vise dostupnih brasna napravi hlebice ;)
Seka86
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 27, 2008 4:20 pm

Post od Seka86 »

suncica01 napisao:Da li neko zna gde u Novom Sadu moze da se uradi taj test intolerancije na hranu?
Korisnikov avatar
nixi
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jul 27, 2008 2:32 am

Post od nixi »

Zar je Beograd tako daleko!? Ili pozovite neke BG laboratorije, koje rade ovaj test, pa ih pitajte da li znaju za neku lab. u NS da radi test.
Odgovori