Test intolerancije na hranu
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99
nixi ako mozes malo detaljnije da nam napises kako izgleda izvestaj. Mi smo u holitimedu dobili spisak sta ne treba da se jede tipa mleko, jaja, secer, psenicno brasno, ovseno, luk, grasak,.. jagode.... jel tu isto tako. I ima li nekih saveta. Ovde je preporuka da se liste pridrzava 3 meseca i posle se radi kontrolni test gde se neke od namirnica vracaju u ishranu. Ja bih mozda kao kontrolni isla kod njih cisto da uporedim i naravno prosirim listu hrane odavno nemam ideja sta vise da jedem... hvala unapred 

Dobije se u boji spisak sa legendom na dnu šta koja boja znači. Ima neutralne namirnice,idealne namirnice,zabranjene i smanjiti unos.
Pa je grupisano meso,živinsko meso,mlečni proizvodi i jaja,koštunjavi plodovi i semenke,voće, žitarice,mahunarke,pića,ulja i masti,salate i povrće,začini. Unutar tih grupacija su npr.kod žitarica:ječam,heljda,proso,ovas,pirinač beli,pirinač braon,raž,pšenica,kukuruz.
I na kraju se dobije preporučeni dnevni unos uglj.hidrata,proteina,masti i ukupan preporučeni unos kalorija.
Nisu mi rekli ništa za kontrolni pregled,to znam da kažu u Holitimedu.
Meni je ovo zvučalo ok zbog tih 230 kom po istoj ceni kao u H.sa manje kom.
Meni je skoro sve zabranjeno pa ne znam kako i da počnem
Pa je grupisano meso,živinsko meso,mlečni proizvodi i jaja,koštunjavi plodovi i semenke,voće, žitarice,mahunarke,pića,ulja i masti,salate i povrće,začini. Unutar tih grupacija su npr.kod žitarica:ječam,heljda,proso,ovas,pirinač beli,pirinač braon,raž,pšenica,kukuruz.
I na kraju se dobije preporučeni dnevni unos uglj.hidrata,proteina,masti i ukupan preporučeni unos kalorija.
Nisu mi rekli ništa za kontrolni pregled,to znam da kažu u Holitimedu.
Meni je ovo zvučalo ok zbog tih 230 kom po istoj ceni kao u H.sa manje kom.
Meni je skoro sve zabranjeno pa ne znam kako i da počnem
Žitarice ništa dozvoljeno.
Mahunarke: grašak
Pića: čaj biljni (ne zeleni,ne crni),sokovi od povrća,voda flaširana
Ulja: bademovo,susamovo,laneno.riblje,maslinovo
Salate: špargla,prokelj,brokoli,karfiol,celer,krastavac,rotkva,morske alge
Neutralne salate-KINESKI BAMBUS sreća pa to "volim" (nemam blage veze ni kako izgleda),artičoke,praziluk i tikvice
Začini: anis,đumbir,cimet,mirođija,beli luk ali u prahu,majoran,nana,žalfija,šafran i ruzmarin
Meso: u boji koja označava smanjiti unos-srnetina
Živinsko meso: fazan,prepelica,ćureće belo
Riba: grgeč, bakalar,halibut i kernja i grdoba (nikad čula za ova 3),losos
Mlečni proizv.i jaja: ništa
Koštunjavi plodovi i semenke:kesten,pistaći,susam,orah,mak
Voće:jabuke,trešnje,brusnica,zova,guava,papaja,kruška,breskva,malina,jagoda ,nar
Zabranjeno sirće i so, bilo koje vrste!!!
I kako spremiti one travke koje i ne volim a da ne posolim! Da mogu da solim pa i da progutam nešto od onoga,ajde ćureće belo volim,aj i za ribu bi se snašla,ali šta od priloga a neslano. Zabrana mesa mi najlakše pada jer ja inače jedem b.meso i ribu (vrste koje inače jedem su mi zabranjene).Sve to pije vodu na kraće staze ali posle 2 nedelje ću ući u momotoniju! Ako preterujem recite.
Zaključak: od 230 na spisku nekih 50 i nešto mi je dozvoljeno.
Krvnu sliku radila pre 3 dana,savršena,bez i jedne stavke van normale.
Ja sam na test otišla jer je počeo želudac da me boli na skoro sve što jedem,a da ne pričam o vrtoglavicama,glavoboljama i višku kg koji sam dobila posle porođaja a ne u trudnoći.
Izvinjavam se na opširnosti!
Mahunarke: grašak
Pića: čaj biljni (ne zeleni,ne crni),sokovi od povrća,voda flaširana
Ulja: bademovo,susamovo,laneno.riblje,maslinovo
Salate: špargla,prokelj,brokoli,karfiol,celer,krastavac,rotkva,morske alge
Neutralne salate-KINESKI BAMBUS sreća pa to "volim" (nemam blage veze ni kako izgleda),artičoke,praziluk i tikvice
Začini: anis,đumbir,cimet,mirođija,beli luk ali u prahu,majoran,nana,žalfija,šafran i ruzmarin
Meso: u boji koja označava smanjiti unos-srnetina

Živinsko meso: fazan,prepelica,ćureće belo
Riba: grgeč, bakalar,halibut i kernja i grdoba (nikad čula za ova 3),losos
Mlečni proizv.i jaja: ništa
Koštunjavi plodovi i semenke:kesten,pistaći,susam,orah,mak
Voće:jabuke,trešnje,brusnica,zova,guava,papaja,kruška,breskva,malina,jagoda ,nar
Zabranjeno sirće i so, bilo koje vrste!!!
I kako spremiti one travke koje i ne volim a da ne posolim! Da mogu da solim pa i da progutam nešto od onoga,ajde ćureće belo volim,aj i za ribu bi se snašla,ali šta od priloga a neslano. Zabrana mesa mi najlakše pada jer ja inače jedem b.meso i ribu (vrste koje inače jedem su mi zabranjene).Sve to pije vodu na kraće staze ali posle 2 nedelje ću ući u momotoniju! Ako preterujem recite.
Zaključak: od 230 na spisku nekih 50 i nešto mi je dozvoljeno.
Krvnu sliku radila pre 3 dana,savršena,bez i jedne stavke van normale.
Ja sam na test otišla jer je počeo želudac da me boli na skoro sve što jedem,a da ne pričam o vrtoglavicama,glavoboljama i višku kg koji sam dobila posle porođaja a ne u trudnoći.
Izvinjavam se na opširnosti!
Ne zameram ti,jer ja sam od onih kojima retko treba pomoć i retko kuka a sad ste mi dobrodošli sa temom pa možete da razumete o čemu kukam. Da je dozvoljena so nekako bi se i snašla a ovako pojma nemam kako da krenem ali krenuću pa makar na jabukama,kestenu i orahu,samo treba vremena da tu ideju da svarim.
Juce sam po prvi put dobila rezultate testa!Radila sam ih u Holte....
Nije mi tako strasno ali imam neka pitanja!
Da li neko zna ako mi je dozvoljeno grozdje da li smem suvo grozdje?
Cula sam za taj ovseni jogurt ali niko ne zna gde ga ima i da li je cis ovas bez dodataka soje ili neceg drugog.Soju ne smem!
Nemojte mi se smejati u totalnoj sam panici!
Ljubim vas sve saborci moji!Od ponedeljka krecem!(stvarno)
Da li neko zna ako mi je dozvoljeno grozdje da li smem suvo grozdje?

Suvo grozdje je samo osuseno tako da moze da se jede i ja to konzumiram, a sto se tice jogurta, mozes da ga narucis u prodavnici zdr. hrane u Takovskoj ulici, to ti je potez izmedju Svetogorske i 27marta,odlican je.pandica napisao:Juce sam po prvi put dobila rezultate testa!Radila sam ih u Holte....
Da li neko zna ako mi je dozvoljeno grozdje da li smem suvo grozdje?Cula sam za taj ovseni jogurt ali niko ne zna gde ga ima i da li je cis ovas bez dodataka soje ili neceg drugog.Soju ne smem!