Starinska jela

Saznajte sve o nutritivnim svojstvima namirnica koje koristite, podelite svoja iskustva o popularnim dijetama, preparatima, namirnicama, napicima.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99

Odgovori
Korisnikov avatar
Dj.Olivera
Stalni član
Stalni član
Postovi: 2917
Pridružio se: Ned Jul 20, 2008 12:47 pm

Post od Dj.Olivera »

SKAKAVCI :o :o :o Sa njima imam gorko iskustvo :evil: Noću dok sam spavala, uleteo skakavac kroz prozor i ščepao me za nos :o Horor brate :evil: :lol: :lol:
hunter
Stalni član
Stalni član
Postovi: 1687
Pridružio se: Pon Nov 17, 2008 1:46 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Lokacija: Lugar i PSIHOLOG ANALITICKE ORIJENTACIJE VODJEN LJUBAVLJU KRENU' U BESPUCE OHHHHH ZMEJEVI, ZMAJEVI!
Kontakt:

Post od hunter »

Mora da imas mal' i sladak nos. Sto ga nisi scepala pa u vreo tiganj!
Korisnikov avatar
jesy
Stalni član
Stalni član
Postovi: 2010
Pridružio se: Uto Apr 01, 2008 6:10 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Lokacija: tu u vashoj blizini
Kontakt:

Post od jesy »

meso od poskoka :o :cry: Slikaodvratno izgleda,ne bi mogla da probam,ma kako da je spremljen
nije srecan onaj ko ima shta zheli,
nego onaj koji ne zheli ono shto nema
sati
Stalni član
Stalni član
Postovi: 3467
Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 8:09 pm

Post od sati »

Jesy,pa i kokoske su ruzne pa ih ipak jedemo :D
hunter
Stalni član
Stalni član
Postovi: 1687
Pridružio se: Pon Nov 17, 2008 1:46 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Lokacija: Lugar i PSIHOLOG ANALITICKE ORIJENTACIJE VODJEN LJUBAVLJU KRENU' U BESPUCE OHHHHH ZMEJEVI, ZMAJEVI!
Kontakt:

Post od hunter »

martat napisao:Jesy,pa i kokoske su ruzne pa ih ipak jedemo :D
:lol: :lol: :lol: A sto us tek glupe :lol: :lol: :lol: Glupavoj zeni pojedinci kazu "Gusko jedna", a guske su veoma pametne i tezak ulov. Kokos, bilo domaca ili fazanska je glupa kao noc, a petlovi su lukavi.
Korisnikov avatar
Dj.Olivera
Stalni član
Stalni član
Postovi: 2917
Pridružio se: Ned Jul 20, 2008 12:47 pm

Post od Dj.Olivera »

hunter napisao:Mora da imas mal' i sladak nos. Sto ga nisi scepala pa u vreo tiganj!
:lol: :lol: Ne znam da li je moj nos mali ili je on bio oooogroman.Umrla sam od straha. :lol: Muž ga ščepao i umesto u tiganj oduvao ga kroz prozor :lol: :lol: :lol:

Kokoške glupe :o A proteini, peruške :roll: :roll: :roll:
Poslednja izmena od Dj.Olivera u Uto Nov 18, 2008 12:58 pm, izmenjeno 1 put ukupno.
sati
Stalni član
Stalni član
Postovi: 3467
Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 8:09 pm

Post od sati »

hunter napisao:
martat napisao:Jesy,pa i kokoske su ruzne pa ih ipak jedemo :D
:lol: :lol: :lol: A sto us tek glupe :lol: :lol: :lol: Glupavoj zeni pojedinci kazu "Gusko jedna", a guske su veoma pametne i tezak ulov. Kokos, bilo domaca ili fazanska je glupa kao noc, a petlovi su lukavi.

Petlovi jesu lukavi ali su i dosadni.Mislim ujutru,kada kukuricu :D
sati
Stalni član
Stalni član
Postovi: 3467
Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 8:09 pm

Post od sati »

Dj.Olivera napisao:
hunter napisao:Mora da imas mal' i sladak nos. Sto ga nisi scepala pa u vreo tiganj!
:lol: :lol: Ne znam da li je moj nos mali ili je on bio oooogroman.Umrla sam od straha. :lol: Muž ga ščepao i umesto u tiganj oduvao ga kroz prozor :lol: :lol: :lol:

Draga,sledeci put ga upozori na hranljivost skakavaca :D
Korisnikov avatar
Dj.Olivera
Stalni član
Stalni član
Postovi: 2917
Pridružio se: Ned Jul 20, 2008 12:47 pm

Post od Dj.Olivera »

Slika
kako da ga pojedem kada je ovako :o :o :o mislim...žao mi ga :roll: :roll: :roll:
sludjena mama
Stalni član
Stalni član
Postovi: 1893
Pridružio se: Čet Avg 28, 2008 10:24 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od sludjena mama »

:D
drage moje,evo neceg da se zasladite


KOLAČ SA ČOKOLADOM I BOROVNICOM

# 1 malo jaje
# 1 dl mleka
# 40 g butera
# 130 g brašna
# 1 kafena kašičica kakaoa
# 40 g čokolade za kuvanje
# 1 kafena kašičica suvog kvasca
# 30 g šećera
# 1 supena kašika marmelade od borovnice

Umutite jaje, mleko, buter. Sastavite brašno, kakao i kvasac i pomešajte sa prethodnom masom. Dodati čokoladu izrendanu krupno. Stavite u korpice za kolače (po 1 kašiku u svaku). Na vrh svakog kolača staviti po 1/4 kafene kašičice marmelade od borovnice, sve staviti u već zagrejanu rernu na 175 C i pecite 10 - 12 min
Ko ne zna, a misli da zna, budala je, ignorishi ga!!!
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Postovi: 6556
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Lokacija: Planeta Zemlja

Post od tamaraft »

Dugo niko en pishe ovde pa reko da malko osvezimo temu.

Pravila sam juche chorbu od bundeve pa da vam podarim recept :)

Vecu glavicu luka iseci na rebarca i prodinstati dobro na 2 kashike maslaca, kad se dobro smekani posoliti pobiberiti i staviti veliku kashiku ruzmarina, ko ima svezeg tj kad ga ima a sad kad nema koristite susheni.

Ostaviti malo da se ruzmarin uvuche u luk pa preliti sa litar pileceg bujona tj. u litar vode staviti 2 kockice za pilecu supu. Ako hocete da bude gushca chorba stavite manje od litar, tako sam i ja pravila. E onda dodate jedan veci krompir-seckan na kockice, dve shargarepe-na kolutove, i 500g bundeve-sechene na kockice. Naravno mislim na dulek :)

Neka kuva dok se svo povrce ne skuva dobro, i onda shtapicnim mikserom izpasirati sve, ostaviti da josh baci koji kljuch i na kraju dodati jednu kiselu pavlaku :)


Sluziti sa mrvicama od hleba, ili mrvice napravite od starog hleba, posolite ih i pospite origanom i u rerni osushite.


Corba je za desetku a recept je iz starog kuvara, iz 1953.godine mnjam
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Korisnikov avatar
Dj.Olivera
Stalni član
Stalni član
Postovi: 2917
Pridružio se: Ned Jul 20, 2008 12:47 pm

Post od Dj.Olivera »

Kolač od bundeve


Za tepsiju (40 x 30 cm):
malo masnoće

Nadev od bundeve:
1 kg bundeve (pripremljeno mereno)

Za testo:
350 g pšeničnog brašna
4 ravne kašičice Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
80 g šećera
1 jaje
50 ml jestivog ulja, npr. suncokretovo
150 ml jogurta (3,2 % masti)

Testo za mrvice:
200 g pšeničnog brašna
100 g šećera
150 g omekšalog maslaca
½ kašičice mlevenog muškatnog oraščića


Pripremite: Podmažite tepsiju (40 x 30 cm) i zagrejte rernu.

Nadev od bundeve: Oljuštite bundevu, odstranite koštice, odmerite 1 kg i iseckajte na sitne kockice.

Testo: Pomešajte brašno sa praškom za pecivo i prosejte u činiju. Dodajte preostale sastojke i mutite mikserom (nastavci za mešenja) kratko najmanjom, a potom najvećom brzinom sve dok ne dobijete glatko testo. Testo razvijte na tepsiji, rasporedite kockice bundeve preko njega.

Testo za mrvice: Prosejte brašno u činiju, dodajte preostale sastojke i mutite mikserom (nastavci za mućenje) dok ne dobijete fine mrvice.
Rasporedite mrvice preko nadeva od bundeva i stavite da se peče.

Temperatura pečenja:
Gornji i donji grejači: oko 200º C (prethodno zagrejati rernu)
Topao vazduh: oko 180º C (prethodno zagrejati rernu)
Gas: stepen 3-4 (prethodno zagrejati rernu)
Vreme pečenja: oko 30 min.
Napomena: Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne.
Nakon pečenja ostavite testo u tepsiji da se potpuno ohladi.

Slika
mislimsvojimmozgom
Aktivan član
Aktivan član
Postovi: 333
Pridružio se: Pet Dec 26, 2008 8:42 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

BRZI USTIPCI

Post od mislimsvojimmozgom »

BRZI USTIPCI ( utroseno vreme do klopanja je : oko 30 minuta)
Potrebno je:
4 jajeta
16 kašika brašna
1 čaša kiselog mleka ili jogur
1 kesica praška za pecivo
ulje
Priprema
Jaja se dobro umute, dodaju se kiselo mleko ili jogurt + brašno pomešano sa praškom za pecivo.
Kad je testo potpuno glatko, kašikom se vade uštipci i prže na vrelom ulju.
Mogu se jesti da budu :
SLANI sa:: + kajmak ,ili + sir ili+ pavlaka ;
SLATKI sa : + džemom , + šećerom u prahu, + eurokremom .

poz.R
Ako si licem okrenut prema suncu sve će senke biti iza tebe.R.:)))
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Postovi: 6556
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Lokacija: Planeta Zemlja

Post od tamaraft »

Hrskava pogača


Potrebno:

1 kg brašna,
žumance od jednog jajeta,
20 g kvasca,
malo ulja, mleka i vode,


Priprema:

Testo zamesiti da ne bude previše čvrsto, mesiti dok ne počne da se odvaja od ruku. Ostaviti da kisne pola sata, pa se preruči u podmazanu tepsiju. Pre pečenja premazati dobro ulupanim snegom od jednog belanceta. Peče se u dobro zagrejanoj rerni, a gotovo je kada se odvoji od tepsije.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Postovi: 6556
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Lokacija: Planeta Zemlja

Post od tamaraft »

Cicvara


Potrebno:

1/2 kg kukuruznog brašna,
1 litar vode,
250 g kajmaka,
150 g masti,
4 jajeta,
so,


Priprema:

Vodu staviti da provri, dodati mast i kajmak, posoliti. Zatim pažljivo sipati kukuruzno brašno da se ne naprave grudvice. Kuvati uz stalno mešanje, dodati jedno po jedno jaje.



Slika
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Odgovori