Kolač od bundeve
Za tepsiju (40 x 30 cm):
malo masnoće
Nadev od bundeve:
1 kg bundeve (pripremljeno mereno)
Za testo:
350 g pšeničnog brašna
4 ravne kašičice Dr. Oetker Original Backin praška za pecivo
80 g šećera
1 jaje
50 ml jestivog ulja, npr. suncokretovo
150 ml jogurta (3,2 % masti)
Testo za mrvice:
200 g pšeničnog brašna
100 g šećera
150 g omekšalog maslaca
½ kašičice mlevenog muškatnog oraščića
Pripremite: Podmažite tepsiju (40 x 30 cm) i zagrejte rernu.
Nadev od bundeve: Oljuštite bundevu, odstranite koštice, odmerite 1 kg i iseckajte na sitne kockice.
Testo: Pomešajte brašno sa praškom za pecivo i prosejte u činiju. Dodajte preostale sastojke i mutite mikserom (nastavci za mešenja) kratko najmanjom, a potom najvećom brzinom sve dok ne dobijete glatko testo. Testo razvijte na tepsiji, rasporedite kockice bundeve preko njega.
Testo za mrvice: Prosejte brašno u činiju, dodajte preostale sastojke i mutite mikserom (nastavci za mućenje) dok ne dobijete fine mrvice.
Rasporedite mrvice preko nadeva od bundeva i stavite da se peče.
Temperatura pečenja:
Gornji i donji grejači: oko 200º C (prethodno zagrejati rernu)
Topao vazduh: oko 180º C (prethodno zagrejati rernu)
Gas: stepen 3-4 (prethodno zagrejati rernu)
Vreme pečenja: oko 30 min.
Napomena: Molimo Vas da imate u vidu uputstvo za upotrebu Vaše rerne.
Nakon pečenja ostavite testo u tepsiji da se potpuno ohladi.
