Starinska jela
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Nov 17, 2008 1:46 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Lokacija: Lugar i PSIHOLOG ANALITICKE ORIJENTACIJE VODJEN LJUBAVLJU KRENU' U BESPUCE OHHHHH ZMEJEVI, ZMAJEVI!
- Kontakt:
Nije starinsko jelo, ali mislim da ce uci u istoriju lovacke kuhinje i drzati uspomenu na pokojnog mi drugara, lovca, ribolovca i ratnog saborca Petra:
Potrebno:
1) Slobodan dan (kisan ili oblacan)
2) lovacki pas koji te nervira manje od svojih promasaja
3) puska
4) lovacki patroni, koliko stane u veci gepek automobila, pozeljno karavana...
5) Tast (moze i Tasta, sta ko ima) da odere lovinu...
...i, ako jos ima i malo srece, Kraljica Svih Koka, bice na vasoj trpezi!
Treba da odstoje malo u hladnj vodi, puste krv... pac je po meni nepotreban, suvise maskira ukus. Ocedite ih, uvaljate u marinadu po ukusu, (ja sam koristio kombinaciju belog luka, karija i kadulje - pazite, jak zacin, umereno!!) i przite na masti, ne predugo, na jacoj vatri oko pet minuta, iscedite mast, dodate puter, koji treba samo da se rastopi, promesate kokice u tom saftu... i to je to.
sos - prilog.
standardan, blag, jer prepelica onako spremljena je prilicno jaka, dominantnog ukusa.
Izdinstati luk, oko pola kile, dodati i cen belog na kraju, naseci sampinjone (bolje bukovace kada ima) dodati zacine - ja sam se opredelio za ruzmarin u grancici koju posle izvadim...
i to je to.
Napominjem, recept je moj, na celom netu sam nasao dva recepta za prepelice, jedan sa visnjama, drugi sa grozdjem... nisu mi obecavali.
slede slike.

Potrebno:
1) Slobodan dan (kisan ili oblacan)
2) lovacki pas koji te nervira manje od svojih promasaja
3) puska
4) lovacki patroni, koliko stane u veci gepek automobila, pozeljno karavana...
5) Tast (moze i Tasta, sta ko ima) da odere lovinu...
...i, ako jos ima i malo srece, Kraljica Svih Koka, bice na vasoj trpezi!
Treba da odstoje malo u hladnj vodi, puste krv... pac je po meni nepotreban, suvise maskira ukus. Ocedite ih, uvaljate u marinadu po ukusu, (ja sam koristio kombinaciju belog luka, karija i kadulje - pazite, jak zacin, umereno!!) i przite na masti, ne predugo, na jacoj vatri oko pet minuta, iscedite mast, dodate puter, koji treba samo da se rastopi, promesate kokice u tom saftu... i to je to.
sos - prilog.
standardan, blag, jer prepelica onako spremljena je prilicno jaka, dominantnog ukusa.
Izdinstati luk, oko pola kile, dodati i cen belog na kraju, naseci sampinjone (bolje bukovace kada ima) dodati zacine - ja sam se opredelio za ruzmarin u grancici koju posle izvadim...
i to je to.
Napominjem, recept je moj, na celom netu sam nasao dva recepta za prepelice, jedan sa visnjama, drugi sa grozdjem... nisu mi obecavali.
slede slike.

- Dj.Olivera
- Stalni član
- Pridružio se: Ned Jul 20, 2008 12:47 pm
-
- Stalni član
- Lokacija: Lugar i PSIHOLOG ANALITICKE ORIJENTACIJE VODJEN LJUBAVLJU KRENU' U BESPUCE OHHHHH ZMEJEVI, ZMAJEVI!
- Kontakt:
Uz bozju srecu da se druzimo i dogodine, tamo negde od avgusta, podsetite me
p amogu da napravim. Napravio bih i sada, ali sam ostao na 15 ak, a to je malo za 3-4 coveka. Ja ih neretko skuvam deci u supi, to je neverovatno ukusna supa. Druzenja forumasa znaju se pretociti u lepa i dugotrajna prijateljstva, pa od avgusta kad krene sezona lova na najukusnije kokice ovog dela sveta, mozemo ih spremiti, najlepse su sveze!

-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Avg 28, 2008 10:24 pm
- Dj.Olivera
- Stalni član
-
- Stalni član
- Kontakt:
Price mogu uz gulasDj.Olivera napisao:Mora prvo da nam ispriča doooobru lovačku priču a onda može i da nam kuva![]()
ja obožavam planinarenje, "šumarenje"
![]()
Iz onog kotlića se oseća miris već sada
![]()

Ipak kad planinaris, narocito sumaris, raspitaj se da li na tom terenu tada ima lovaca i obavezno na glavu narandzasti kacket i sto drecaviji gornji deo garderobe.
- Dj.Olivera
- Stalni član
-
- Stalni član
- Kontakt:
Mozda ga i znam, i ja se smucaram oko Sremske Mitrivice loveci.
JA sam takodje zaljubljenik u ronjenje, na zalost amaterski i ostajem na nivou dalanja, koje obozavam spremati na buzaru. Sada sam sveden sredom i petkom na merkator

Poskok je fenomenalan, kao piletina ali jos ukusniji. Jeo sam ga u ratu.
JA sam takodje zaljubljenik u ronjenje, na zalost amaterski i ostajem na nivou dalanja, koje obozavam spremati na buzaru. Sada sam sveden sredom i petkom na merkator

Poskok je fenomenalan, kao piletina ali jos ukusniji. Jeo sam ga u ratu.
- Dj.Olivera
- Stalni član