Starinska jela

Saznajte sve o nutritivnim svojstvima namirnica koje koristite, podelite svoja iskustva o popularnim dijetama, preparatima, namirnicama, napicima.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99

Odgovori
Korisnikov avatar
Dj.Olivera
Stalni član
Stalni član
Postovi: 2917
Pridružio se: Ned Jul 20, 2008 12:47 pm

Post od Dj.Olivera »

I ona bi imala takav Slika kada bi htela da se transformiše u Slika
sati
Stalni član
Stalni član
Postovi: 3467
Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 8:09 pm

Post od sati »

Moguce,sve je moguce :D
Ja sam na moj stomacic ponosna :D
sati
Stalni član
Stalni član
Postovi: 3467
Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 8:09 pm

Post od sati »

Tamara,ko ti je prekrstio temu??Fali slovo J !!!!
Korisnikov avatar
Dj.Olivera
Stalni član
Stalni član
Postovi: 2917
Pridružio se: Ned Jul 20, 2008 12:47 pm

Post od Dj.Olivera »

Vidi stvaaaaaaaaaaarnoooooooooo!!!!!!
Korisnikov avatar
Dj.Olivera
Stalni član
Stalni član
Postovi: 2917
Pridružio se: Ned Jul 20, 2008 12:47 pm

Post od Dj.Olivera »

Laku nooooooć Slika
Korisnikov avatar
jesy
Stalni član
Stalni član
Postovi: 2010
Pridružio se: Uto Apr 01, 2008 6:10 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Lokacija: tu u vashoj blizini
Kontakt:

Post od jesy »

Slikapa zar nije lepo,samo gledam i divim se,nishta lepshe od prasetine,a ja nesmem kazhu chak godinu dana
nije srecan onaj ko ima shta zheli,
nego onaj koji ne zheli ono shto nema
Korisnikov avatar
Dj.Olivera
Stalni član
Stalni član
Postovi: 2917
Pridružio se: Ned Jul 20, 2008 12:47 pm

Post od Dj.Olivera »

Punjeno prase
1.kom -od – 10.- kg, prase očišćeno
300.- gr mast od suve slanine,
80.- gr. soli
2.- gr bibera
Za nadev:
100.- gr masti
150.- gr. sitno seckanog crnog luka
300.- gr krupne hlebne prezle
½.- dcl. sok gusti od malina
120.- gr sitno seckanog celera
30.- gr. sitnoseckanog peršuna
500.- gr. pečenog oljuštenog kestena,
200.-. gr.- domaće belučne kobasice isečene-češnjovke
2.- gr. majčine dušice u prahu,
20.- gr pire od paradajza,
3.- gr - soli
1.- gr. bibera
2.- kom tvrdo kuvanih jaja,
200.- gr. sino sečenih šampinjona
1.dl biste supe.
Dodatak :Receptu za serviranje
2.- dcl. vode
25.- gr maslaca
150 gr. jabuke
150.- gr zelene salate
25.- gr. peršunova lista

Priprema
Način pripremanja:

Očišćeno prase dobro oprati, ocediti , i obrisati čistom krpom.Namazati ga sa masti spolja i iznutra, posoliti pobiberiti i ostaviti na stranu . Praseću džigericu iseći na sino i popržiti sa crnim lukom na malo masti. Dodati sečene pečurke i jaja isečena na kocke, prezle i pobiberiti i posoliti pržiti sve zajedno još nekoliko minuta. Usuti gusti sok od maline i onoliko bistre koliko je potrebno dase masa veže. Dodati seckani peršunov list i dobro izmešati. Ovim nadevom napuniti pripremljeno prase, zašiti ga , premestiti u sud za pečenje i namestiti u klečeći položaj. Zatim mu staviti u usta parče drveta. Ovako pripremljeno prase staviti u umereno zagrejanu pećnicu na 225.- stepeni pokriti ga poklopcem i peći ga.- 3 .- do .- 4 .- sata premazujući ga mešavinom vrijuće vode i maslaca. Pred kraj pečenja skinuti poklopac da prase dobije boju. Pečeno prase staviti na zagrejanu činiju u istom klečećem položaju u kakvom je bilo u pećnici. Drvo izvaditi iz usta praseta za meniti lepom crvenom jabukom. Ukrasiti činiju listovima zelene salate i peršunovog lista.
Posluživanje
Prase možete servirati kako toplo tako i hladno .Ovde prikazana hladna verzija ovog recepta
Korisnikov avatar
Dj.Olivera
Stalni član
Stalni član
Postovi: 2917
Pridružio se: Ned Jul 20, 2008 12:47 pm

Post od Dj.Olivera »

Jesy ovo gore recept za tebe :lol: Ja više volim Slika

Peceno pile na ptujski način

Sastojci:


1 sveze pile
200 g heljdine kase
50 g senfa
50 g margarina
50 gr kecapa
ruzmarin
so
persun sa dekoraciju
Priprema jela:


Pile operemo, posolimo i premazemo marinadom od senfa, margarina, kecapa i seckanog ruzmarina, pa ga pecemo u grilu. U slanoj vodi skuvamo heljdinu kasu i ocedjenu je prelijemo sa umakom od pecenog pileta. Peceno pile odlozimo sa pripremljenom heljdinom kasom i dekorisemo persunom.
sati
Stalni član
Stalni član
Postovi: 3467
Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 8:09 pm

Post od sati »

Jel spadaju ustipci u starinska jela?
Ne bih da miniram temu,al bas mi se jedu :D
Korisnikov avatar
sanyalica
Stalni član
Stalni član
Postovi: 2263
Pridružio se: Pon Mar 31, 2008 1:52 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Lokacija: crno-beli svet

Post od sanyalica »

Uh :D
Ala sam se naklopala dijetalne dimljene piletine, sira i paradajza mljac :D
Slika
sati
Stalni član
Stalni član
Postovi: 3467
Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 8:09 pm

Post od sati »

Ko o cemu,mi o hrani :roll:
Korisnikov avatar
sanyalica
Stalni član
Stalni član
Postovi: 2263
Pridružio se: Pon Mar 31, 2008 1:52 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Lokacija: crno-beli svet

Post od sanyalica »

Pa kad gladujete bez razloga!!! :roll:
Nanjupajte se leepooo, a onda se troshite!!!! :D
Slika
sati
Stalni član
Stalni član
Postovi: 3467
Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 8:09 pm

Post od sati »

Ko gladuje???

Jok ja!!!

Andjolina mozda?
Korisnikov avatar
sanyalica
Stalni član
Stalni član
Postovi: 2263
Pridružio se: Pon Mar 31, 2008 1:52 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Lokacija: crno-beli svet

Post od sanyalica »

Andjolina apstinira :wink:
Slika
Korisnikov avatar
Dj.Olivera
Stalni član
Stalni član
Postovi: 2917
Pridružio se: Ned Jul 20, 2008 12:47 pm

Post od Dj.Olivera »

Ko apstinira????????? Ja?????????
Hm a Slika????
Dok ste vas dve skitale ja sam Slika za sutra :roll: :roll: :roll:
Odgovori