Da tacno dundice na to sam i ja mislila i zao mi je ako se neki ne slazu ali tu nije u pitanju nikakav poremecaj jer doticna i nije bila debela nego pre samo umisljena da je takva,ostalo sto se tice porcija i svega je ok.imam komsinicu koja je jedno vreme posecivala nutricionistu i koji joj savetovao da sve porcije smanji tj prepolovi,ali,kako sam ja bila upoznata sa njenim jelovnikom,samo primer, dva bureka sa mesom i to sve za jedan obrok,mislim da ona stvarno ima sta da prepolovi sto sam joj i rekla to je vec po mom misljenje alavost i neumerenost u jelu!!!!toliko za sad od mene
Zwonce napisao: Ovde se nesto ne uklapa ako je vama 65 kg debelo na 1,66 visine,onda mi nije jasno o cemu Vi ovde pricate i o cemu se ovde zapravo radi????????
Pricamo da je moguce vratiti se na pocetnu kilazu uspomoc volje, a da se razumemo 15kg nije malo i u velikom slucaju ljudi ostaju na toj kilazi ili pocnu da se preterano goje U svakom slucaju podrzavam autorku teme u borbi protiv suvisnih kilograma
pa to pitam,ali ja i dalje ne vidim da je ona uopste i bila debela???????????Drugim recima ona se izgladjuje i odrice svega a imala je normalnu tezinu.Dajte ljudi ne izmisljajte toplu vodu!!!!!!!!!
Jedva sam shvatila ko ovde ima koliko kila i na koju visinu.
Apollonia je imala 65-6kg/1.66cm
123456 je imala 65kg/1.70cm
Apollonia trenutno 52kg/1.66cm
123456 trenutno 52-3-4-5kg/170cm
Idealna tezina (pod uslovom da se ne bave sportovima u kojima se misici izrazito razvijaju)
za Apolloniu 56kg
za 123456 60kg
Apollonia je napisala "Imam 52 kg. I 31 godinu."
Ne cudi me ovo. Mnogi vezuju godine i kg i smatraju da je sa 31 godinom normalno da se covek ugoji. Imala je 65kg/1.66cm sto znaci da je imala realnih razloga da pozeli da skine desetak kilograma. Naravno postoje i zene sa 100kg/1.66cm, ali to ne znaci da one sa 65kg/1.66cm treba da budu zadovoljne. Trenutno Apollonia ima 52kg sto je manje od idealne ali jos uvek ne znaci da je Apollonia anoreksicna. U ovom trenutku za nju postoje 2 opasnosti: jedna je da ce postati anoreksicna, a druga je da ce je okolina ubediti da treba da jede i da ce vratiti svoju staru tezinu.
123456 trenutno ima slicno kg kao Apollonia ali je vislja za 4cm. Znaci ja je zamisljam kao dosta mrsavu osobu. I ona je nekada imala realnu potrebu da smrsa jer je imala 65kg/170cm. I za nju vaze one dve opasnosti.
Pa dobro bi bilo da svi informisete o idealnoj tezini spram visine!!!!!!a da se razumemo one su sad bez obzira na godine mrsave osobe i ne bi kao takve trebalo da dele savete za "zdravu dijetu"
Zwonce napisao:Pa dobro bi bilo da svi informisete o idealnoj tezini spram visine!!!!!!a da se razumemo one su sad bez obzira na godine mrsave osobe i ne bi kao takve trebalo da dele savete za "zdravu dijetu"
a mislis da ti treba da delis savete o koriscenju bozen-a?
ja sam visoka 167, i trenutno imam 64 kg, a isla sam i ispod 50, pre nekih 7-8 godina. sada se osecam uzasno, sa 50 sam se osecala kao leptiric, ali su me svi cudno gledali. istina naaajbolje sam se osecala sa 54 kg, i nadam se da cu ovim prelaskom na zdravu i sirovu hranu postici opet isti rezultat kao pre 7 godina.
Kao prvo ovde nije tema Bozen i ja je i nisam pominjala,rec je o svetsko zdravstveno priznatoj tabeli vrednovanja tezine,i mislis da si otkrila toplu vodu sto ti je sa manje kg lakse pa to je normalno,samo leptir zna i da se pretvori u gusenicu!!!!!!!!!!!Ali posto ocigledno imate izmisljen problem o tezini i kg mozda bi bilo dobro da u nekom drugom zivotu budete zaista debele i to ne sa 65 kg nego sa 90-100 kg pa da vidite sta su muke i nevolje a ovakve sa kao 65 kg su debele ubijaju coveka u pojam,kao ti naprimer!!!!!!!!
Zwonce napisao:Kao prvo ovde nije tema Bozen i ja je i nisam pominjala,rec je o svetsko zdravstveno priznatoj tabeli vrednovanja tezine,i mislis da si otkrila toplu vodu sto ti je sa manje kg lakse pa to je normalno,samo leptir zna i da se pretvori u gusenicu!!!!!!!!!!!Ali posto ocigledno imate izmisljen problem o tezini i kg mozda bi bilo dobro da u nekom drugom zivotu budete zaista debele i to ne sa 65 kg nego sa 90-100 kg pa da vidite sta su muke i nevolje, a ovakve sa kao 65 kg su debele ubijaju coveka u pojam,kao ti naprimer!!!!!!!!
ne ubijam nikoga u pojam nego ne mislim da treba da treba da prenebregne nekih 5-6 kg viska, ako nema 100. jer ce upravo prenebregavajuci 5-6 kg viska ubrzo imati 15-16 kg vise, i to je siguran put do 100 tezine. nemaju "izmisljen problem" vec realan.
osim toga, elementarno je da se odgovarajuca tezina racuna po princpipu visina - 110 (165 cm - 110 = 55 kg), i u oba gore navedena slucaja je taj visak jasan.
pa necemo sad da se cudimo i smatramo da su se one uzalud zamislile, posebno ako vec kod njih postoji volja da se malo pozabave tim viskom. slazem se da to nije mnogo, ali lakse je na vreme se izboriti sa manjim viskom nego kasnije imati mnogo veci problem, pa da moraju da trose novac na neke istripovane "preparate" sa sumnjivim sadrzajem.
Pa upravo zato i kazem da bih sve te sad koje dizu tolku frku oko tamo nekih 5-6kg viska sa dijetama to se zna kako se skida teretana i za dve nedelje si u tom formi,ali pitala bih ja tebe da se ti naprimer kao ja boris od puberteta sa kilama i cak ni da nista ne jedem nije pomagalo mislis da se ti ne bi uhvatila za nesto kako kazes istripovano,cccc dobro bi bilo da poznajes svu temu debljine tj gojaznosti kako doktori nazivaju,ali kolko doktora nijedan nije nista izmislio i nece!!!!!!!!!!!!!!
Ti se bas uhvatila iskljucivo za Bozen a sta ostalima a recimo eto i nerra dijeta kolkima je pomogla?????I ja pijem turbo slank i sve ostalo postujem sto se dijeta tice ne jedm hleb,slatko,ne pijem gazirana pica itd ali ipak kad to sve radim ali bez turbo ne desava se nista,znaci da deluje nesto!!!!!!!!
Zwonce napisao:Pa upravo zato i kazem da bih sve te sad koje dizu tolku frku oko tamo nekih 5-6kg viska sa dijetama to se zna kako se skida teretana i za dve nedelje si u tom formi
kod nekoga je tako, kod nekoga teretana i dijeta ne daju takve rezultate. "tamo nekih 5-6 kg" smeta nekome kao da je 20-30. uostalom zar treba da nabijemo 30 kg viska da bismo stekli "pravo" da se javimo i kazemo da zelimo da skinemo visak?
uostalom lekari dijagnosticiraju gojaznost vec sa 5 kg viska, i to je validno. to sto ti to ne smatras velikim problemom jer se od malih nogu boris sa mnogo vecim viskom je tvoj licni problem.
Zwonce napisao: ali kolko doktora nijedan nije nista izmislio i nece!!!!!!!!!!!!!!
jer je resenje da se prestane sa zdranjem, a ne da se kljukamo carobnim pilulama. a neera eto propagira ciscenje i protiv toga nemam nista protiv.
Zwonce napisao:Pa upravo zato i kazem da bih sve te sad koje dizu tolku frku oko tamo nekih 5-6kg viska sa dijetama to se zna kako se skida teretana i za dve nedelje si u tom formi
kod nekoga je tako, kod nekoga teretana i dijeta ne daju takve rezultate. "tamo nekih 5-6 kg" smeta nekome kao da je 20-30. uostalom zar treba da nabijemo 30 kg viska da bismo stekli "pravo" da se javimo i kazemo da zelimo da skinemo visak?
uostalom lekari dijagnosticiraju gojaznost vec sa 5 kg viska, i to je validno. to sto ti to ne smatras velikim problemom jer se od malih nogu boris sa mnogo vecim viskom je tvoj licni problem.
Zwonce napisao: ali kolko doktora nijedan nije nista izmislio i nece!!!!!!!!!!!!!!
jer je resenje da se prestane sa zdranjem, a ne da se kljukamo carobnim pilulama. a neera eto propagira ciscenje i protiv toga nemam nista protiv.
Sta sad hoces da kazes da svi koji imaju vise kg se prezderavaju????????To ce pre biti problem kod onih koji se stalno bore sa nekoliko kg viska ja jesam uvek bila punija ali godinama na istoj kilazi .Uostalom i ne znam vise sta da kazem jer ti i nemas pojma o cemu ja pricam.Ali mozda budes imala taj problem sa sinom ili kcerkom (ako i kad ih budes imala )pa ces da shvatis..............
Zwonce napisao:mozda bi bilo dobro da u nekom drugom zivotu budete zaista debele............Ali mozda budes imala taj problem sa sinom ili kcerkom (ako i kad ih budes imala )pa ces da shvatis
tebi nedostaje osnovno vaspitanje koje se odnosi na konverzaciju.
u svakoj polemici se hvatas nekog mog, sada i deteta. zar ti ne znas da se sve u zivotu vraca, svaka losa misao se vraca onome ko kune i proklinje, i to uvek dvostruko.
Ne nije tako a osnovu konverzacije imam jer sam mnoge stvari sta sam htela da ti kazem precutala....!!!!!!!!!!Nisi vredna dalje rasprave jer se po pisanju vidi da jos nisi sazrela za neke stvari!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Zwonce napisao:Ne nije tako a osnovu konverzacije imam jer sam mnoge stvari sta sam htela da ti kazem precutala....!!!!!!!!!!Nisi vredna dalje rasprave jer se po pisanju vidi da jos nisi sazrela za neke stvari!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
predlazem da ubuduce ne pises slova vec samo "!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!" i "!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!" ovi znaci interpunkcije govore u prilog tvom sazrevanju i tvom vaspitanju