Prehrana u sportu
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin
Svaka vama cast!
Vi ste majka za pozeleti, a uz to ste i kompjuterski pismeni, ja ne mogu da zamislim moju majku kako pise na forumu.
SVE je zdravije od "normalnog" zivota... ako vam neko kaze da je kreatin stetan, koliko je najobicnija hrana stetnija? Kao ovo sto jedem ovih dana, to se zove paradajz??? To nije paradajz, to je neka crvena smesa koja nema ukus paradajza i koja je ko zna gde rasla, cime prskana... bukvalno nam je hrana zesce ozracena, povrce i voce vise nema ukus, sve je katastrofa... vazduh nam je smrt BUKVALNO, cigarete, pice, zdranje, brza hrana, pecenje, Mc Donalds... i posle neko da mi kaze da je kreatin stetan??? Ma dajte molim vas........

SVE je zdravije od "normalnog" zivota... ako vam neko kaze da je kreatin stetan, koliko je najobicnija hrana stetnija? Kao ovo sto jedem ovih dana, to se zove paradajz??? To nije paradajz, to je neka crvena smesa koja nema ukus paradajza i koja je ko zna gde rasla, cime prskana... bukvalno nam je hrana zesce ozracena, povrce i voce vise nema ukus, sve je katastrofa... vazduh nam je smrt BUKVALNO, cigarete, pice, zdranje, brza hrana, pecenje, Mc Donalds... i posle neko da mi kaze da je kreatin stetan??? Ma dajte molim vas........
Pa mozes u svakom slucaju probati. Nije za dzabe Brus Li rekao "prihvati ono sto deluje, odbaci ono sto ne deluje".etro napisao:Trenutnu inspiraciju posvećujem istini i njegovom dijetalnom režimu pod nazivom "Sirova mast"
Ali imaj mudrost da razlikujes nesto sto ne deluje od lenjosti.
Nisi shvatio sustinu te recenice. Hteo sam reci da organizam mnogo bolje iskoristi sirovu hranu nego pecenu. I da bi sva hrana trebala da se jede sirova.
Prirodna Ishrana, jaca fizicka aktivnost, sunceva svetlost, odmor, svez vazduh, biti srecan.minjab napisao:Ne znam onda šta tebi spada u kvalitet života -po meni i ishrana!
Ovih 5 faktora je nesto sto moramo raditi. Najvaznija od tih 5 su Ishrana, fizicka aktivnost i odmor.
Kada kazem Prirodna ishrana, onda mislim za hranu koja iskljucivo potice iz prirode. A to je sirova hrana. Pecenjem se unistavaju vlakna, enzimi, vitamini itd. To nije prirodna hrana, to je mrtva hrana.
Ja se ne petljam nigde. Samo iskazujem svoje misljenje, pre svega ovo je slobodan forum. I smatram da svako ima pravo da iskaze svoje misljenjeminjab napisao:Volela bih da si mi kolega pa da možemo da razmenjujemo mišljenja (ja sam biohemičar) .To bi bilo kao kad bih se ja petljala dr.Ivici u lečenje pacijenata.
Lično vaspitanje mi ne dozvoljava da se mešam tame gde se ne razumem, ali još više ''volim'' i ''poštujem'' one koji sve znaju!![]()

Mada ja ga iskazujem na neki 'vulgaran' nacin. Hocu da kazem, da ponekad opsujem. Ali ne vidim nista lose u tome, jednostavno takav sam. I verujem da mnogo puta cujete psovke, ne samo ovde vec i u pravom svetu. Zasto praviti dramu onda?
To sto ste zensko, i sto ste majka. Kakve to veze uopste ima sa diskusijom? Kao sto vidite, ja sam iskljucivo ovde da bih diskutovao. Ne da bih vodio brigu o tudjem zivotu. Ko sta radi, koliko ima dece, kako provodi vreme sa muzem, kad mu je dete prvi put prohodalo itd.
E covece mnogo si mi.... hm....kako sad da se izrazim...CUDAN, te stoga uopste ne zelim da ulazim u raspravu sa tobom na temu nutricionizma u koji se uopste ne razumes iako si cvrsto ubedjen u suprotno.
Nego da te pitam nesto jesi li ti to sovinista kad se svakome po nekoj samo tebi znanoj inerciji obracas u muskom rodu?
Mozda svinjske kolenice u telecoj glavi sa specijalnim dodatkom od 2 zrna graska koji suptilno vire iz nozdrva te telece glave.....
Bono apetito!
Nego da te pitam nesto jesi li ti to sovinista kad se svakome po nekoj samo tebi znanoj inerciji obracas u muskom rodu?
A istina, koji je danas specijalitet na meniju?I da bi sva hrana trebala da se jede sirova.
Mozda svinjske kolenice u telecoj glavi sa specijalnim dodatkom od 2 zrna graska koji suptilno vire iz nozdrva te telece glave.....
Bono apetito!
Ni ne treba da se "razumem" u nutricionizam. Da ti dam primer;etro napisao:E covece mnogo si mi.... hm....kako sad da se izrazim...CUDAN, te stoga uopste ne zelim da ulazim u raspravu sa tobom na temu nutricionizma u koji se uopste ne razumes iako si cvrsto ubedjen u suprotno.
Jedan Masajac (africko pleme) nema pojma o nutricijama, nema pojma o kalorijama. Ali zna da zivi za najbolje zdravlje i snagu. Sto je i dokazano.
Medjutim pogledaj prosecnog nutricionistu. On je verovatno preko-tezine (mozda i mrsav covek) koji ima neku bolest ili prepisane lekove. Studira hemijske strukture hrane i ima takozvano "superiorno" znanje. Jede hleb i pije kolu.
Tako da, iskreno receno nebitno mi je da li razumem nutricionizam.
Mislim da ovo nije bitno. Inace nisam sovinistaNego da te pitam nesto jesi li ti to sovinista kad se svakome po nekoj samo tebi znanoj inerciji obracas u muskom rodu?

Pa evo, dacu ti da proviris u moj meni.A istina, koji je danas specijalitet na meniju?
Mozda svinjske kolenice u telecoj glavi sa specijalnim dodatkom od 2 zrna graska koji suptilno vire iz nozdrva te telece glave....
Dorucak: 2 banane + sirovo kozje mleko + 2 kasike meda + 2 jaja (i zumance i belance) + sve to izmesao i popio. Sada cekam 12 sati da odem na trening i do onda cu da grizem povremeno banane (da ne budem gladan). Posle toga...
Rucak: filete od lososa sa prelivom od limunske salate (moje omiljeno) + neko povrce.
E sad, za uzinu jedem lubenice ili bilo koje voce. I posle toga imam biftek od govedine (koji je smrznut u zamrzivacu) Vec sada sam ga izvadio da se otkravi. I to su pojesti sa nekim povrcem.
Uvece idem da trcim

http://www.mercola.com/townofallopath/index.htm
pogledaj ovaj crtac, govori mnogo o danasnjem primeru.
Od svega ovoga jedinu paznju zasluzuje tvoja fizicka aktivnost i jedino za to mozes dobiti moju podrsku.
A to sto ti kazes da ne moras da se razumes u tematiku da bi o njoj i pisao je ukratko opis svega sto si ovde napisao......ne razumes se i pises nonsense, i sto je najcrnje tebe argumentovane kritike uopste ne doticu!
I ne moras me vise citirati jer ja ne nameravam da chatujem sa tobom, a i tema je vec odavno za LOCK!
A to sto ti kazes da ne moras da se razumes u tematiku da bi o njoj i pisao je ukratko opis svega sto si ovde napisao......ne razumes se i pises nonsense, i sto je najcrnje tebe argumentovane kritike uopste ne doticu!
I ne moras me vise citirati jer ja ne nameravam da chatujem sa tobom, a i tema je vec odavno za LOCK!
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
Gospodine "isitina"
Ako ste citali malo vise tekstova sa ovog foruma, znacete da ja nisam administrator niti moderator, vec obican posetilac kao i vecina drugih. Nisam imao nameru da Vam se obracam licno, ali cu to uciniti, umesto neaktivnog moderatora:
1. Ne smete koristi vulgarnosti i to ne mozete opravdati cinjenicom da se one cuju svuda oko nas. Da sam moderator, opomenuo bih vas, a ako biste nastabvili sa time, Vase tekstove bih izbrisao, ili bih Vas i proterao sa foruma. odmerenost i kultura bice vam dodatni argument u buducnosti ukoliko ikoga zelite u ista da ubedite.
2. Vase kategoricke tvrdnje su cesto potpuno proizvoljne i sumnjam da ste prosli odgovarajucu edukaciju koja bi Vas opremila za argumentovanu i razloznu diskusiju. Pojedine izjave koje olako dajete pre bi odgovarale nekom nadobudnom clanu srpskog parlamenta, koji je naprasno postao ekpert za sve. Podrzao sam donekle Vas (i opste poznati) stav o evolutivnoj (relativnoj) neprilagodjenosti ljudskog probavnog trakta na zitarice i relativno kasnom ulasku istih u ishtanu coveka. Ali, Vi takve naucno zasnovane POSTULATE podrivate nenaucnim i neodmerenim sopstvenim teorijama i izjavama.
3. Ako Vam je nebitno sta je nutricionizam, verovatno ne bi trebalo da kritikujete ni nutricioniste. Ono sto ste dali kao sliku modernog nutricioniste ni najmanje ne odgovara fizickom i psihickom profilu nasih vrhunskih eksperata, za pocetak samo navodim primer prof. dr Jagode Jorge.
O Vasem jelovniku ne zelim da dajem ikakve komentare, pozivam Vas da se pridrzavate istog i za par decenija, kad budete dobili dijabetes i hiperholesterolemiju, sto za sada verovatno izbegavate zahvaljujuci verovatno iskljucivo mladosti i jos uspesnoj borbi kompenzatornih mehanizama da Vas zastite od toga sto radite sebi.
Ako ste citali malo vise tekstova sa ovog foruma, znacete da ja nisam administrator niti moderator, vec obican posetilac kao i vecina drugih. Nisam imao nameru da Vam se obracam licno, ali cu to uciniti, umesto neaktivnog moderatora:
1. Ne smete koristi vulgarnosti i to ne mozete opravdati cinjenicom da se one cuju svuda oko nas. Da sam moderator, opomenuo bih vas, a ako biste nastabvili sa time, Vase tekstove bih izbrisao, ili bih Vas i proterao sa foruma. odmerenost i kultura bice vam dodatni argument u buducnosti ukoliko ikoga zelite u ista da ubedite.
2. Vase kategoricke tvrdnje su cesto potpuno proizvoljne i sumnjam da ste prosli odgovarajucu edukaciju koja bi Vas opremila za argumentovanu i razloznu diskusiju. Pojedine izjave koje olako dajete pre bi odgovarale nekom nadobudnom clanu srpskog parlamenta, koji je naprasno postao ekpert za sve. Podrzao sam donekle Vas (i opste poznati) stav o evolutivnoj (relativnoj) neprilagodjenosti ljudskog probavnog trakta na zitarice i relativno kasnom ulasku istih u ishtanu coveka. Ali, Vi takve naucno zasnovane POSTULATE podrivate nenaucnim i neodmerenim sopstvenim teorijama i izjavama.
Znate li koliki je ocekivani zivotni vek ljudi ovog plemena> Imate li ikakvu antropolosku studiju kojom branite ovo sto ste izjavili? Konacno, mozete li da se vratite unazad i makar sebi objasnite sta znaci da neko "zna da zivi za najbolje zdravlje i snagu"? I sta je jednina od reci "nutricije"?Jedan Masajac (africko pleme) nema pojma o nutricijama, nema pojma o kalorijama. Ali zna da zivi za najbolje zdravlje i snagu. Sto je i dokazano.
3. Ako Vam je nebitno sta je nutricionizam, verovatno ne bi trebalo da kritikujete ni nutricioniste. Ono sto ste dali kao sliku modernog nutricioniste ni najmanje ne odgovara fizickom i psihickom profilu nasih vrhunskih eksperata, za pocetak samo navodim primer prof. dr Jagode Jorge.
O Vasem jelovniku ne zelim da dajem ikakve komentare, pozivam Vas da se pridrzavate istog i za par decenija, kad budete dobili dijabetes i hiperholesterolemiju, sto za sada verovatno izbegavate zahvaljujuci verovatno iskljucivo mladosti i jos uspesnoj borbi kompenzatornih mehanizama da Vas zastite od toga sto radite sebi.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Prvo, ja nisam visoko obrazovan doktor, nisam ekspert. Nisam dosao ovde da ubedim nekog, nisam sve-znalica. Nisam najaci covek Srbije, nisam radio u Ex-delta ili bio pripadnik zandarmerije. Nisam guru koji sedi na vrh planine i meditira. Nisam nista od onih stvari sto ne tvrdim da jesam.
Ali majstor konvencijalnog razumevanja, logike, razuma i instinkta jesam.
Najvise mrzim ljude koji se kriju iza takozvane nauke. I neverovatno mi je kako se danas moze doci lako do najnovijeg naucnog "otkrica"
Zar nije tobako industrija imala pun kamion istrazivaca koji su rekli da pusenje nije zavisno?
Da ne govorim sta su takozvani "eksperti" i naucnici rekli za beli secer.
Sve je u parama.
Kako da u starim danima (kada je covek jeo prirodnu ne procesovanu hranu) prosecni zivotni vek je bio mnogo manji nego danas. Onda su ziveli do 25-30 godina.
Iz takve izjave se zakljucuje da se covek rodio, ziveo, stario i umirao u rasponu od 30 godina (?) Sto naravno nikako nije tacno.
Najvaznija stvar je da se shvati kada se govori o zivotnom veku, da se misli na PROSECAN zivotni-vek.
Ovo je najveci problem. Zato sto su plemenski ljudi i drevni ljudi imali mnogo, mnogo vise smrti dece.
Kada novorodjence umre, stvarno, stvarno opadne prosecan zivotni vek.
Da vam dam primer.
Situacija br.1 - imamo 2 ljudi. Jedno umre za 80 godina. Drugo umre za 70 godina.
Njihov prosecni zivotni-vek je 75 godina (80 + 70 na pola)
Situacija br.2 - imamo 2 ljudi. Jedno umre za 80 godina. Drugo umre na porodjaju.
Njihov prosecni zivotni vek je 40 godina (80 + 0 na pola). Dramaticna razlika.
U prirodi prezivljavaju samo najaci (ne bas politicki ispravno ali tako je).
Slabe bebe umru. Danas naravno nasa medicina je zaustavila vecinu ovog.
Sto je veoma dobra stvar. Ali takodje nam se povecao prosecan zivotni vek.
Ali ako vam treba detaljnija istrazivanja, imam jedan unikat. Koji je milionima ljudima (ukljucujuci mene) promenuo misljenje o nutriciji.
Nutrition and Physical Degeneration - Weston A. Price
Njegovo delo se smatra unikatno. Zasto?
Zato sto u to doba kada je istrazivao plemenske ljude (bio je zainteresovan za njihovu kondiciju zuba)
aktuelno su se neki hranili na nacin svojih predaka. Medjutim danas svuda ima belog secera i brasna.
Pa kopija knjige kosta oko 40 dolara (vredna investicija) medjutim imate na internetu besplatan pregled.
(Mada ja sam dinosaurus i vise preferiram na papiru.)
Jednostavno kliknite na ovaj link;
http://journeytoforever.org/farm_librar ... cetoc.html
Ali majstor konvencijalnog razumevanja, logike, razuma i instinkta jesam.
Najvise mrzim ljude koji se kriju iza takozvane nauke. I neverovatno mi je kako se danas moze doci lako do najnovijeg naucnog "otkrica"
Zar nije tobako industrija imala pun kamion istrazivaca koji su rekli da pusenje nije zavisno?
Da ne govorim sta su takozvani "eksperti" i naucnici rekli za beli secer.
Sve je u parama.
Imao sam slicno pitanje. Mnogo puta me pitaju ovakvo pitanje.ivica napisao:Znate li koliki je ocekivani zivotni vek ljudi ovog plemena> Imate li ikakvu antropolosku studiju kojom branite ovo sto ste izjavili? Konacno, mozete li da se vratite unazad i makar sebi objasnite sta znaci da neko "zna da zivi za najbolje zdravlje i snagu"? I sta je jednina od reci "nutricije"?
Kako da u starim danima (kada je covek jeo prirodnu ne procesovanu hranu) prosecni zivotni vek je bio mnogo manji nego danas. Onda su ziveli do 25-30 godina.
Iz takve izjave se zakljucuje da se covek rodio, ziveo, stario i umirao u rasponu od 30 godina (?) Sto naravno nikako nije tacno.
Najvaznija stvar je da se shvati kada se govori o zivotnom veku, da se misli na PROSECAN zivotni-vek.
Ovo je najveci problem. Zato sto su plemenski ljudi i drevni ljudi imali mnogo, mnogo vise smrti dece.
Kada novorodjence umre, stvarno, stvarno opadne prosecan zivotni vek.
Da vam dam primer.
Situacija br.1 - imamo 2 ljudi. Jedno umre za 80 godina. Drugo umre za 70 godina.
Njihov prosecni zivotni-vek je 75 godina (80 + 70 na pola)
Situacija br.2 - imamo 2 ljudi. Jedno umre za 80 godina. Drugo umre na porodjaju.
Njihov prosecni zivotni vek je 40 godina (80 + 0 na pola). Dramaticna razlika.
U prirodi prezivljavaju samo najaci (ne bas politicki ispravno ali tako je).
Slabe bebe umru. Danas naravno nasa medicina je zaustavila vecinu ovog.
Sto je veoma dobra stvar. Ali takodje nam se povecao prosecan zivotni vek.
Ali ako vam treba detaljnija istrazivanja, imam jedan unikat. Koji je milionima ljudima (ukljucujuci mene) promenuo misljenje o nutriciji.
Nutrition and Physical Degeneration - Weston A. Price
Njegovo delo se smatra unikatno. Zasto?
Zato sto u to doba kada je istrazivao plemenske ljude (bio je zainteresovan za njihovu kondiciju zuba)
aktuelno su se neki hranili na nacin svojih predaka. Medjutim danas svuda ima belog secera i brasna.
Kod: Obeleži sve
This book should be required reading in every dental, medical and nutritional school in the country
(Mada ja sam dinosaurus i vise preferiram na papiru.)
Jednostavno kliknite na ovaj link;
http://journeytoforever.org/farm_librar ... cetoc.html
Neverovatan primer je opisan u knjizi.
Doktor Price je pronasao da neki ljudi (plemenski) nisu imali nikakve znake zubobolje ili karijesa. Ali u ono vreme nisu uopste culi za cetkucu za zube niti pastu (kamoli zubara).
To me dovodi do jedne dobre poente.
Kako je moguce, da primitivan covek (koji nema pojma o cetkici za zube, niti za pastu) moze imati savrsene zube? (ako mi neko da tacan odgovor na ovo pitanje ja se zauvek odjavljujem sa foruma
)
Licno znam ljude koji peru zube, posecuju zubara ali opet imaju pokvarene zube i karijes.
Zubi i kosti su skladista vitamina i minerala (najvaznijeg kalcijuma naravno). Ako imas lose zube, to takodje znaci i za kosti.
Stari Rimljani pre nego sto su birali Gladijatore gledali su im zube. I birali su ljude samo sa zdravim zubima. Jer su znali da je zdrava osoba koja ima zdrave zube.
Jedan primer koje je nase drustvo zaboravilo.
Doktor Price je pronasao da neki ljudi (plemenski) nisu imali nikakve znake zubobolje ili karijesa. Ali u ono vreme nisu uopste culi za cetkucu za zube niti pastu (kamoli zubara).
To me dovodi do jedne dobre poente.
Kako je moguce, da primitivan covek (koji nema pojma o cetkici za zube, niti za pastu) moze imati savrsene zube? (ako mi neko da tacan odgovor na ovo pitanje ja se zauvek odjavljujem sa foruma

Licno znam ljude koji peru zube, posecuju zubara ali opet imaju pokvarene zube i karijes.
Zubi i kosti su skladista vitamina i minerala (najvaznijeg kalcijuma naravno). Ako imas lose zube, to takodje znaci i za kosti.
Stari Rimljani pre nego sto su birali Gladijatore gledali su im zube. I birali su ljude samo sa zdravim zubima. Jer su znali da je zdrava osoba koja ima zdrave zube.
Jedan primer koje je nase drustvo zaboravilo.