Molim vas shvatite me, za gore navedenu poentu nisam koristio naucna istrazivanja. Nisam ekspert, i ne treba da citam visoko obrazovane tehnicke analize. Jednostavno gledam logicno na te stvari. Mozete i vi tako uraditi. Mozete se zapitati i potraziti logicno i razumno objasnjenje.
Ako mi ne verujete da primitivac covek ima zdrave zube procitajte knjigu navedenu gore. I videcete uporedjenje primitivnih ljudi koji su jeli prirodnu hranu i koji su jeli modernu hranu. Uglavnom, da veliku pricu napravim malom. Oni primitivni ljudi koji su jeli modernu hranu (beli secer, brasno) nadjeni su u jadnoj kondiciji zuba.
Medjutim, oni koji su postovali zakone prirode i jeli hranu iskljucivo iz prirode... imali su superiorno zdravlje (ukljucujuci zube i kosti).
Cak sta vise, ima mnogo lepih primera iz Africkog plemena, kako jedan masajac ubija lava sa kopljem. Kada je dr Price video to svojim ocima, opisao je kao "neverovatno ljudsko postignuce".
Takodje ima primer Eskima, kako je jedan eskim mogao da nosi 20 (i nesto) kg u rukama i u zubima na velike distance.
Takodje, dr Price je zakljucio zasto su Masajci bili superiorniji (takodje i muskulaturniji) od ostalih komsijskih plemena(koji su jeli samo biljke).
Prehrana u sportu
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99
E pa ja stvarno ne mogu da se suzdrzim
....znaci izazvacu zemljotres ovim smejanjem!
I i vrlo tesnoj konkurenciji izjava za NO COMMENT i SMEHOTRES pobednik je:

Bravo za tebe!!!istina napisao:Prvo, ja nisam visoko obrazovan doktor, nisam ekspert. Nisam dosao ovde da ubedim nekog, nisam sve-znalica. Nisam najaci covek Srbije, nisam radio u Ex-delta ili bio pripadnik zandarmerije. Nisam guru koji sedi na vrh planine i meditira. Nisam nista od onih stvari sto ne tvrdim da jesam.
Ali majstor konvencijalnog razumevanja, logike, razuma i instinkta jesam.
A dal' bi nam malo pojasnio tu lakocu dolazenja do najnovijih otkrica kao i pojam takozvane naukeistina napisao:Najvise mrzim ljude koji se kriju iza takozvane nauke. I neverovatno mi je kako se danas moze doci lako do najnovijeg naucnog "otkrica"
Ma jooook ima nesto i u novcu.istina napisao:Sve je u parama.
Hm...zanimljivo.. a ako imamo 5 mrtvorodjenih ljudi koliki je onda njihov PROSECAN ZIVOTNI VEK??!!istina napisao:Najvaznija stvar je da se shvati kada se govori o zivotnom veku, da se misli na PROSECAN zivotni-vek.
Da vam dam primer.
Situacija br.1 - imamo 2 ljudi. Jedno umre za 80 godina. Drugo umre za 70 godina.
Njihov prosecni zivotni-vek je 75 godina (80 + 70 na pola)
Situacija br.2 - imamo 2 ljudi. Jedno umre za 80 godina. Drugo umre na porodjaju.
Njihov prosecni zivotni vek je 40 godina (80 + 0 na pola). Dramaticna razlika.
Ma ne brini sve sto si napisao je POLITICKI sasvim ispravno.istina napisao:U prirodi prezivljavaju samo najaci (ne bas politicki ispravno ali tako je). Slabe bebe umru.
Ma totalno tacno, gde god da se okrenem svuda to prokleto brasno i secer,,,jednostavno leti na sve strane, a nema nikog da pocisti nered.istina napisao:Zato sto u to doba kada je istrazivao plemenske ljude (bio je zainteresovan za njihovu kondiciju zuba)
aktuelno su se neki hranili na nacin svojih predaka. Medjutim danas svuda ima belog secera i brasna.
E odlicno kad se i kopije knjige prodaju, vredna investicija nema sta i zasto onda ne bi svi investirali u crnu ekonomiju i industriju plagijata pitam se ja??istina napisao:Pa kopija knjige kosta oko 40 dolara (vredna investicija) medjutim imate na internetu besplatan pregled.
I i vrlo tesnoj konkurenciji izjava za NO COMMENT i SMEHOTRES pobednik je:
istina napisao:(Mada ja sam dinosaurus i vise preferiram na papiru.)
Mozda ti deluje ovo smesno zato sto ne mozes da shvatis esencijalne informacije koje sam napisao. Prosle su ti kroz glavu, nisi shvatio znacenje neke recenice. Jednostavno mi citiras tekstove bez razmisljanja o njima. I to ih citiras na jadan nacin, kao poslednja vrsta odbrane.etro napisao:E pa ja stvarno ne mogu da se suzdrzim![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
....znaci izazvacu zemljotres ovim smejanjem!
Kao prvo, ne samo da si napisao gluposti, vec si postavio glupa pitanja.
Drugo, ocigledno je da si osoba zatvorenog uma. Da si jedna prosecna osoba koja prati misljenje publike i nista vise. Da si osoba kojoj je veoma tesko da zapitkuje svoje ideje, posto pre svega ti si u pravu.
Ovim si dokazao svoju glupost definitivno. Ali drago mi je ipak sto si postavio pitanje, jer sam spreman da odgovorim na to i da ti pomognem u tvom ne znanju. Zapamti, pocetak mudrosti pocinje kada shvatis da nista ne znas, pa cak ni sabiranje, mnozenje i deljenje.etro napisao:Hm...zanimljivo.. a ako imamo 5 mrtvorodjenih ljudi koliki je onda njihov PROSECAN ZIVOTNI VEK??!!
Situacija br.1 - imamo 2 ljudi. Jedno umre za 80 godina. Drugo umre za 70 godina.
Njihov prosecni zivotni-vek je 75 godina (80 + 70 na pola)
Situacija br.2 Imamo 5 ljudi. Jedno umre na rodjenju, drugo umre na rodjenju, trece umre na rodjenju, cetvrto umre na rodjenju, peto umre na rodjenju.
Njihov prosecni zivotni vek je (0 + 0 + 0 + 0 + 0 podeljeno na 5)
Situacija br.3 Imamo 8 ljudi, da kazemo jedno malo pleme, i sad cemo da izracunamo prosecan zivotni vek za njih. Ali uzmi u obzir da su onda ratovali i mnogo vise dece je nastradalo.
Jedno umre za 35 godina, drugo umre za 40 godina, trece umre na porodjaju, cetvrto umre za 70 godina, peto umre za 40 godina, sesto umre za 20 godina, sedmo umre za 25 godina, osmo umre za 15 godina.
Njihov prosecni zivotni vek je 30 i nesto godina (35 + 40 + 0 + 70 + 40 + 20 + 25 + 15 podeljeno sa 8 )
Prosek duzine zivota tih ljudi nije bio dovoljan da kompenzuje ogroman gubitak u smrtnosti novorodjencadi, i u ratovima tako da kada se sve to sabere i podeli dobije se taj prosek od recimo 30 godina.
Nemoj molim te da se zapitkujes, bole ce te glava.etro napisao:E odlicno kad se i kopije knjige prodaju, vredna investicija nema sta i zasto onda ne bi svi investirali u crnu ekonomiju i industriju plagijata pitam se ja??
- minjab
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Ja sam morala jer ne mogu da verujem da ovoliku količinu nazovi filozofiranja ( a zna se da je to osobina .....kakvih ljudi,
) moderator,administrator može da dozvoljava.Bar da je filozofija pa da naučimo (rekoh ne petljam se tamo u šta se ne razumem ) ali ovoliko ''trošenje'' stranica,i ubeđujući ljude kojima je to profesija,pa ja bih crkla od sramote(ali i to je osobina .... ljudi
).
Ja bih zamolila sve ove ljude koji su se suprotstavljali ''gospodinu ,sveznajućem Istini''(naglašavam gospodinu)
,da prekinemo sa ''dopisivanjem'' jer in izgleda nema sa kim da porazgovara ,pa je našao čet društvo i ludo se zabavlja.
Najlepši pozdrav i samo čuvajte zdrav razum to je najvažnije

Ja bih zamolila sve ove ljude koji su se suprotstavljali ''gospodinu ,sveznajućem Istini''(naglašavam gospodinu)

Najlepši pozdrav i samo čuvajte zdrav razum to je najvažnije