Koju vodu pijete?
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99
- Dj.Olivera
- Stalni član
- Pridružio se: Ned Jul 20, 2008 12:47 pm
menjajte vodu!!!
Ja Vam svima, kao hidrogeolog, mogu reći da nije dobro piti ni jednu flaširanu vodu duže od 20 dana... Takođe,nije svaka voda za svakoga... Npr ko ima problema sa pritiskom, neka izbegava vodu sa visokim sadržajem natrijuma...
Za kamen u bubregu je dobra Polom, ALI ne da se pije dugo... Npr. 20-ak dana, pa par meseci pauze...
Rosa je npr jedva dobila dozvolu za flaširanje, nikakvog je hemijskog sastava, kao destilovana je, bez oligoelemenata...
Ne zaboravite na česmušu!!!! Nije dobro piti samo flaširane vode...
A TEK ONI FILTERI ZA PREČIŠĆAVANJE VODE - NE NASEDAJTE!!!!
Naravno, tu su balneolozi, pa pitajte za savet...
ZAKLJUČAK : menjajte vodu s vremena na vreme!!!
Za kamen u bubregu je dobra Polom, ALI ne da se pije dugo... Npr. 20-ak dana, pa par meseci pauze...
Rosa je npr jedva dobila dozvolu za flaširanje, nikakvog je hemijskog sastava, kao destilovana je, bez oligoelemenata...
Ne zaboravite na česmušu!!!! Nije dobro piti samo flaširane vode...
A TEK ONI FILTERI ZA PREČIŠĆAVANJE VODE - NE NASEDAJTE!!!!
ZAKLJUČAK : menjajte vodu s vremena na vreme!!!
- Savage_Rose
- Aktivan član
- Pridružio se: Ned Jun 08, 2008 4:17 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Mnogo dobra stvar, taj aktivni kiseonik! I ja sam ga koristila za ciscenje lica .A i za mnoge druge stvari ..
Aktivni kiseonik je tecnost jakog dezinfekcionog dejstva koja efikasno unistava gram-pozitivne i gram-negative bakterije, viruse i gljivice. Nema reziduala, rezistencije i pene. Vreme delovanja je 15-20 minuta. Deluje lokalno i kao blagi anestetik.
Koristi se
-za dezinfekciju otvorenih rana i posekotina
-dezinfekciju grla i desni
-dezinfekciju vode za pice
-dezinfekciju nogu i obuce
-opekotine
-prosirene vene i poboljsanje cirkulacije
Evo samo jedno copy/paste
Tretman lica
Aktivni kiseonik neguje osvezava i pospesuje obnavljanje povrsinskog sloja koze lice.Posle tretmana koza je svezija, oporavljena i izgleda mladje. Moguca je blaga pojava crvenila zbog pojacane lokalne cirkulacije. Tretman se moze primeniti na svim tipovima koze od zdrave do problematicne. Na osteceno lice se stavi komad gaze ili maramica i preko nje se nakvasi lice aktivnim kiseonikom. U roku od 20min odrzavati kozu vlaznim i 30 min nakon tretmana ne stavljati nista na lice.
Izmedju ostalog super je i za dezinfekciju posle depilacija,akni i td .
{Pozzzz}
Aktivni kiseonik je tecnost jakog dezinfekcionog dejstva koja efikasno unistava gram-pozitivne i gram-negative bakterije, viruse i gljivice. Nema reziduala, rezistencije i pene. Vreme delovanja je 15-20 minuta. Deluje lokalno i kao blagi anestetik.
Koristi se
-za dezinfekciju otvorenih rana i posekotina
-dezinfekciju grla i desni
-dezinfekciju vode za pice
-dezinfekciju nogu i obuce
-opekotine
-prosirene vene i poboljsanje cirkulacije
Evo samo jedno copy/paste
Tretman lica
Aktivni kiseonik neguje osvezava i pospesuje obnavljanje povrsinskog sloja koze lice.Posle tretmana koza je svezija, oporavljena i izgleda mladje. Moguca je blaga pojava crvenila zbog pojacane lokalne cirkulacije. Tretman se moze primeniti na svim tipovima koze od zdrave do problematicne. Na osteceno lice se stavi komad gaze ili maramica i preko nje se nakvasi lice aktivnim kiseonikom. U roku od 20min odrzavati kozu vlaznim i 30 min nakon tretmana ne stavljati nista na lice.
Izmedju ostalog super je i za dezinfekciju posle depilacija,akni i td .
{Pozzzz}

U dobru se ne povisi! U zlu ne ponizi ...

- sanyalica
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Mar 31, 2008 1:52 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Re: menjajte vodu!!!
Shta mislite ili znate o Jazak vodi?Hvala Vam unapredblavacki napisao:Ja Vam svima, kao hidrogeolog, mogu reæi da nije dobro piti ni jednu flaširanu vodu duže od 20 dana... Takoðe,nije svaka voda za svakoga... Npr ko ima problema sa pritiskom, neka izbegava vodu sa visokim sadržajem natrijuma...
Ne zaboravite na èesmušu!!!! Nije dobro piti samo flaširane vode...
A TEK ONI FILTERI ZA PREÈIŠÆAVANJE VODE - NE NASEDAJTE!!!!
ZAKLJUÈAK : menjajte vodu s vremena na vreme!!!
U atomskoj banji ima voda sa mineralima ltijuma i celijuma.Jefimija napisao:- Ljudi naљa иesmovaиa bi trebalo da je najbolja...oni iz vodovoda je fino obrade, prekontroliљu....govorim o Beogradu.
- Zemunka...nisu naљi krvni sudovi filteri na veљ maљinama...
- Nama trebaju minerali...ne treba ih izbacivati iz vode
- иudno za tu prolom vodu...ja mislila da je urolozi preporuиuju.
I joљ jednom...иesmovaиa je najbolja...tako kaћe istitut za higijenu
Moћeli mi neko objasniti kako ovi spomenuti minerali utiиu na naљe zdravlje.
Hvala.
Kako je lepo biti mlad.
hmmm... ja pijem aqua vivu vec par godina, iskljucivo flasiranu... sad me zabrinuste....
skoro su mi dijagnostikovali poremecen rad stitne zlezde pa se pitam da li moze da bude od toga sto pijem samo flasiranu vodu.... sto ne pijem cesmovacu.. vec sam se navikao na flasiranu tako da mi cesmovaca bas ima sad odvratan ukus.....
ranije su svi pricali da je zdravo piti flasiranu vodu... ne samo u reklamama....
skoro su mi dijagnostikovali poremecen rad stitne zlezde pa se pitam da li moze da bude od toga sto pijem samo flasiranu vodu.... sto ne pijem cesmovacu.. vec sam se navikao na flasiranu tako da mi cesmovaca bas ima sad odvratan ukus.....
ranije su svi pricali da je zdravo piti flasiranu vodu... ne samo u reklamama....