Kod mene u kuci uvek bude Prolom vode pa nju najvise i pijem a inace kao volim Aqua vivu. Nekako mi sve to u plasticnim flasama manje-vise bljutavo a nisam u mogucnosti da uvek nabavljam 'staklo'
Skoro, kad sam dosao iz sela, gde sam pio uglavnom bunarsku vodu, kad sam probao Prolom hteo sam da riknem od gorcine.. Evo i sad se privikavam :cry
Zapravo, nisam sigurna da je uzicka voda fluorisana. Znam da je bilo spike oko toga pre nekih 2-3 godine, ali posto se dosta NVO u gradu pobunilo, mislim da ta inicijativa nije progurana...
Opet, koliko se secam, voda je fluorisana sve do sredine devedesetih. Neke statistike koje sam imala prilike da vidim ukazuju na ogroman rast karijesa nakon prestanka fluorisanja.
cao svima,ja inace zivim u kragujevcu i ovda je voda jako losa. Kad god je pijem dobijem upalu grla 2 puta sam cak imala gnojnu anginu. Inace prica se da su pronadjene bakterije serihije .uzas,zato UVEK PIJEM FLASIRANU. Menjam ih ili Voda Voda ili Aqva Viva
Relativno skoro sam osetila vrlo cudan ukus vode sa cesme - jagodinske pa sam resila da krenem da kupujem. Od nekoliko isprobanih najbolja mi je Viva Vrnjci.Ima lep ukus, bez mirisa je. Cesto uyimam i vodu Hebu negayiranu ili gayiranu. A ako nema ni jedne od mojih omiljenih u mojoj najblizoj radnji uzimam i voda voda. To je moj izbor. A prihvatam da su ukusi i potrebe raylicite! Pozdrav..
Poceo sam da intenzivno pijem iskljucivo flasgiranu vodu pre 2 meseca.
Uglavnom pijem Prolom, a povremeno i Mivelu i Karadjordje, koju takodje znam i sa izvora (iz Smederevske Palanke).
Ja iskljucivo pijem flasiranu vodu,mislim da "cesmovacu" nisam popila vec oko 3-4 godine. Najvise mi odgovara Rosa,a nju jedino moze da zameni Voda-Voda i to u nekim bas vanrednim okolnostima. Aqua Viva mi je mnogo "bljutava" i ne mogu da je popijem, Prolom sam nekad pila, a ostale sa spiska nisam ni probala.
Rosa-definitivno!
Rosa i Prolom opravdano vode, zaista su najkvalitetnije.
Rosu pijem najčešće u gradu ili na putu. Prolom redovno kupujem za ukućane.
Prolom verovatno ne bi bio preporučljiv u većim količinama za ljude sa alkalnom ishranom, ali budući da sva kuvana hrana postaje ph kisela, Prolom deluje u korist ph ravnoteže. Ne treba ga registrovati kao vodu nego kao alkalni suplement ishrani
Vec 2 meseca pijem samo flasiranu vodu, koju sam ranije pila samo na ulici, na plazi... U kaficu i dan danas uz casu vina ili kafe obavezno pijem vodu, ali zbog visokih cena trazim vodu iz cesme. Ipak, najveca kolicina vode koju unosim na poslu i kod kuce (posebno u toku noci) jeste zapravo u poslednjih 2-3 meseca iskljucivo flasirana. Gaziranu vodu ne konzumiram i to svima preporucujem. Teska je i treba se zadrzati samo na casi gazirane vode dnevno i to ne neposredno pre ili posle jela. Od flasiranih negaziranih voda: sve, treba stalno menjati: vrnjci, prolom, bivoda, aqua viva, rosa, voda-voda... Voda je zivot!