Koju vodu pijete?

Saznajte sve o nutritivnim svojstvima namirnica koje koristite, podelite svoja iskustva o popularnim dijetama, preparatima, namirnicama, napicima.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99

Odgovori

Da li pijete flasiranu vodu? Koju pretezno?

Glasanje se završava Čet Jul 27, 2006 2:19 am

Ne pijem flasiranu vodu
17
23%
Duboka
0
Nema glasova
Rosa
11
15%
Aqua Viva
9
12%
Voda Voda
9
12%
Gorska
3
4%
Vujic voda
1
1%
Minakva
6
8%
Prolom
15
21%
Voda Vrnjci
2
3%

Ukupno glasova: 73

dzeremaja
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jul 27, 2005 9:56 am

Post od dzeremaja »

Kod mene u kuci uvek bude Prolom vode pa nju najvise i pijem a inace kao volim Aqua vivu. Nekako mi sve to u plasticnim flasama manje-vise bljutavo a nisam u mogucnosti da uvek nabavljam 'staklo'
Skoro, kad sam dosao iz sela, gde sam pio uglavnom bunarsku vodu, kad sam probao Prolom hteo sam da riknem :-? od gorcine.. Evo i sad se privikavam :cry
Korisnikov avatar
macadamia
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Sep 13, 2005 8:14 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od macadamia »

Zapravo, nisam sigurna da je uzicka voda fluorisana. Znam da je bilo spike oko toga pre nekih 2-3 godine, ali posto se dosta NVO u gradu pobunilo, mislim da ta inicijativa nije progurana...
Opet, koliko se secam, voda je fluorisana sve do sredine devedesetih. Neke statistike koje sam imala prilike da vidim ukazuju na ogroman rast karijesa nakon prestanka fluorisanja.
Ka1
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Maj 22, 2005 9:18 pm

Post od Ka1 »

Zasto ne mogu da glasam?

Volim Prolom.
Korisnikov avatar
admin
doktor.rs tim
Pridružio se: Uto Avg 14, 2001 2:00 am
Kontakt:

Post od admin »

Da li sada mozes da glasas?
Ka1
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Maj 22, 2005 9:18 pm

Post od Ka1 »

Sada je u redu.
natural
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Maj 16, 2005 12:33 pm

Post od natural »

Macadamia, ja kada citam statistike iz iskustva prvo proverim ko ih je finansirao.
irina_kg
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Okt 16, 2005 4:01 pm
Kontakt:

cao

Post od irina_kg »

cao svima,ja inace zivim u kragujevcu i ovda je voda jako losa. Kad god je pijem dobijem upalu grla 2 puta sam cak imala gnojnu anginu. Inace prica se da su pronadjene bakterije serihije .uzas,zato UVEK PIJEM FLASIRANU. Menjam ih ili Voda Voda ili Aqva Viva
radmila
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Apr 19, 2004 2:00 am

Post od radmila »

Relativno skoro sam osetila vrlo cudan ukus vode sa cesme - jagodinske pa sam resila da krenem da kupujem. Od nekoliko isprobanih najbolja mi je Viva Vrnjci.Ima lep ukus, bez mirisa je. Cesto uyimam i vodu Hebu negayiranu ili gayiranu. A ako nema ni jedne od mojih omiljenih u mojoj najblizoj radnji uzimam i voda voda. To je moj izbor. A prihvatam da su ukusi i potrebe raylicite! Pozdrav..
kx
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Dec 29, 2005 3:43 pm

Post od kx »

Pijem Prolom vodu jer mi ona najviše odgovara.... ako ne ona, onda može Rosa.
Aleksandar011
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Dec 27, 2005 5:10 pm

Post od Aleksandar011 »

Poceo sam da intenzivno pijem iskljucivo flasgiranu vodu pre 2 meseca.
Uglavnom pijem Prolom, a povremeno i Mivelu i Karadjordje, koju takodje znam i sa izvora (iz Smederevske Palanke).
charro
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jan 16, 2006 12:46 am

Post od charro »

:D aqua bianca
sashap
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Nov 28, 2005 11:46 am

SAMO DA ZNATE

Post od sashap »

IMATE VODA-VODU OD 20 LITARA ODLICHNA JE
IMA U RODICU, VERU U TIM VECIM PRODAVNICAMA I LITAR ISPADNE NEKA MIZERNA CENA...

POZZZ
Lejla
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jan 25, 2006 5:31 am

Post od Lejla »

Ja iskljucivo pijem flasiranu vodu,mislim da "cesmovacu" nisam popila vec oko 3-4 godine. Najvise mi odgovara Rosa,a nju jedino moze da zameni Voda-Voda i to u nekim bas vanrednim okolnostima. Aqua Viva mi je mnogo "bljutava" i ne mogu da je popijem, Prolom sam nekad pila, a ostale sa spiska nisam ni probala.
Rosa-definitivno! :D
beskintos
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Feb 18, 2006 9:12 pm

Post od beskintos »

Rosa i Prolom opravdano vode, zaista su najkvalitetnije.
Rosu pijem najčešće u gradu ili na putu. Prolom redovno kupujem za ukućane.
Prolom verovatno ne bi bio preporučljiv u većim količinama za ljude sa alkalnom ishranom, ali budući da sva kuvana hrana postaje ph kisela, Prolom deluje u korist ph ravnoteže. Ne treba ga registrovati kao vodu nego kao alkalni suplement ishrani :D
jadoreyu
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 18, 2006 10:07 am

Post od jadoreyu »

Vec 2 meseca pijem samo flasiranu vodu, koju sam ranije pila samo na ulici, na plazi... U kaficu i dan danas uz casu vina ili kafe obavezno pijem vodu, ali zbog visokih cena trazim vodu iz cesme. Ipak, najveca kolicina vode koju unosim na poslu i kod kuce (posebno u toku noci) jeste zapravo u poslednjih 2-3 meseca iskljucivo flasirana. Gaziranu vodu ne konzumiram i to svima preporucujem. Teska je i treba se zadrzati samo na casi gazirane vode dnevno i to ne neposredno pre ili posle jela. Od flasiranih negaziranih voda: sve, treba stalno menjati: vrnjci, prolom, bivoda, aqua viva, rosa, voda-voda... Voda je zivot!
Odgovori