Dijeta...zatvor...itd

Saznajte sve o nutritivnim svojstvima namirnica koje koristite, podelite svoja iskustva o popularnim dijetama, preparatima, namirnicama, napicima.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99

margareta
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Mar 14, 2007 4:41 pm

Post od margareta »

da, da. to je za probleme sa gasovima. proizvodi strong nature (mozda malo skuplja varijanta), a ima i jeftinija, samo trazis medicinski ugalj.
oLLa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Mar 04, 2007 12:18 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

!

Post od oLLa »

Thanks Margaretice!!!
:D A ima li on neke nuzefekte, neka nezeljena dejstva?
oLLa
Novi član
Novi član

?!

Post od oLLa »

Eh da Margaretice, da te priupitam jos nesto...sad sam kupila taj Strong Nature aktivni ugalj i u uputstvu pise da da se uzimaju 2-4 kapsule, 3-4 puta na dan...pretpostavljam da se tako koristi kod nekih tezih slucajeva..trovanja hranom.. Cini mi se da si mi prosli put rekla da uzimam 1 tableticu na dan....i koliko tako....mesec,dva ili....?
oLLa
Novi član
Novi član

?

Post od oLLa »

....i opet sam zaboravila da pitam, hoce li to uticati na redovnu stolicu?
margareta
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Mar 14, 2007 4:41 pm

Post od margareta »

stvarno ne znam, ja ga nisam koristila, osim kroz hidro kolon terapiju (ali to je nesto sasvim drugo). bas ne znam :-?
mama-bu2
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Sep 22, 2006 5:46 pm

Post od mama-bu2 »

U Domu zdravlja Stari grad u savetovalistu za ishranu imas da kupis proizvod koji se zove BIOBALANS. Preporucuje se bas za tvoj problem, a i + je proizvod koji potpomaze pri mrsavljenju. Sastoji se od raznih zitarica koje su veoma bogate biljnim vlaknima koja ti pomazu u izbacivanju toksina iz organizma i jako poboljsavaju peristaltiku creva.
romanticna dusa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jul 23, 2007 9:31 pm

Post od romanticna dusa »

Videvsi ovu temu, resih i ja da dam neki komentar i savet. Takodje sam par puta u zivotu imala konstipaciju, cak nisam mogla ni da radim, jer sam imala temperaturu, bolove u stomaku i mucninu. Zatvor svaki put dodje iz raznih razloga. Jedan od razloga je bio sto nisam imala vremena otici u toalet,(zbog posla) i to prolongiranje je izazvalo zatvor. Drugi put, cesce sam vozila auto nego inace, i fakticki sam se manje kretala, redje fizicke vezbe radila, i eto je opet konstipacija. Naravno desi se da kad jedem cokoladu, da imam zatvor. Moram jos reci da se zdravo hranim, znaci uvek je prisutna hranu koju ste iz vise navrata napominjali da ne bih ponavljala. Ali ima jedna stvar koju sam saznala, a to je da je konstipacija takodje psiholoska stvar, znaci cesce napada zene, i osobe koje su sklone aksioznosti, depresiji i stresu uopste. Ustvari , bolest i nije tako strasna kao sto izgleda, jer mozemo se potruditi da sve to kontrolisemo i regulisemo. Ali treba vremena da se stabilizuje, ako vodimo racuna.Treba izbegavati masna jela, a savetujem razno suvo voce, crni hleb,zeleno povrce...za dorucak: piti vodu, ili cedjenu pomorandzu,musli,jabuka ili banana, to je zdrav i kompletan dorucak, Takodje da se rade ako je ikako moguce fizicke vezbe ili setnja, koja je idealna, jer nam tad rade creva.
pozdrav
p.s za zatvor, je dobro ujutro popiti jednu kasicicu maslinovog ulja.
Odgovori