pozz BlimBlim,
krenulo znaci? Ako, ako,..... cestitam!!! Ipak nije izgleda dugo trebalo cekati na rezultate.
Ja nemam slicnih problema sa crevima i varenjem pa nisam mogla bas iz prve ruke da ti kazem, a to sto ja preferiram belo pilece i riblje meso ne mora biti od pomoci u tvom slucaju......
Majja ti je zato expert za ove nutricionijske rabote !!!........ (Sledite njenu nanulu, sto bi rekli Monti-Pajtonovci )
jane_doe napisao:pozz BlimBlim,
krenulo znaci? Ako, ako,..... cestitam!!! Ipak nije izgleda dugo trebalo cekati na rezultate....
Krenulo jeste, ali mislim da je potreban duuuuug put da sve bude normalno. Sada lakse dolazi do defekacije (uz nesto manje muke), ali stolica je jos uvek veoma tvrda.
jane_doe napisao:....a to sto ja preferiram belo pilece i riblje meso ne mora biti od pomoci u tvom slucaju....
Ja obozavam pilece belo i najteze mi pada to sto sam se jedno vreme odrekao i njega, da bih se bacio samo na "biljnu ishranu"...i ribu volim, tako da mi je bas drago da to cujem
Da li ce pomoci u mom slucaju ? Ne treba da pomaze, vazno je da ne odmogne ...zato su tu biljke da pomognu
Zelela bih da vas, posto vec rapravljate o tome, zamolim za misljenje.
Ja imam slican, gotovo isti problem kao BlimBlim. Medjutim, moje mogucnosti za resavanje istog su suzene, s obzirom na to da sam u 24. nedelji trudnoce. Apotekarka mi je rekla da cak ne smem da koristim ni cajeve (koristila sam fitness), zato sto moze dovesti do kontrakcija.
Dakle, nista od svega toga sto pospesuje varenje.
Samo da pomenem da trudnoca nije uzrok mog problema i da sam oduvek imala "lenja creva", bez obzira na to sto se trudim da se zdravo hranim.
Sa suvim sljivama sam probala i nisu nesto delotvorne.
Problem oko zatvora mozete rijesiti veoma lako.
Kupite sjemenke od lana , sameljite ih u masini za mljevenje kafe i svako jutro ili vece , nije vazno, pojedite jednu kafenu kasikicu.
Stolica se vrlo brzo regulise.
Mada vidim da ti je problem skoro resen...ipak evo ti jos par predloga, posto sam imala istih problema...imam ih opet ponekad ali trudim se da posle 2,3 dana (desavalo mi se ranije i po 10 dana da ne odem u wc) nesto preduzmem. Dosta je vazno sta prvo pojedes, tacnije sta uneses ujutru na prazan zeludac, ja sam pila jogurt, mekinje i laneno seme (u toku dana sam uzimala lanene plocice - prilicno su ukusne), nije bas ukusno ali navikla sam se da to pijem za dorucak svaki dan - prilicno je zdravo, ako uzmes neku vocku (najbolje jabuka) takodje moze da bude rezultata...u svakom slucaju uvek kafa...jes da skodi odmah ujutru ali uz kascicu meda...posle 5 minuta bices na wc solji
evo ja da se javim, posle 15 godina sam rijesila taj problem. Dajem vam kombinacije koje meni sigurno pomazu, a vi probajte makar nesto, jer meni ranije nijedan caj dijeta ili tableta nije pomagala:
svako jutro casa tople vode
1 banana (samo ako imate cir na zelucu kao sto sam ja imala, ili helicobacter )
obavezno-sirup od articoke i maslacka-kod gdje rade milosevic ga ima u bg.
navece lgg jogurt
test intolerancije na hranu (imate na forumu nesto vise o tome). ovo je jako vazno jer vas organizam jednostavno ne moze da podnese neku hranu, i bolje da jedete puno one koja vam odgovara, nego sa dva zalogaja da napravite sebi problem
ljudi, ja imam bas suprotan problem... a najvise me muce gasovi!!! Ne znam kako da ih se resim...toliko su ucestali da vise nemam kontrolu nad njima! sami izlaze..i imam osecaj da mi je cmar stalno otvoren..vise ne mogu normalno da sedim... znate li sta je u pitanju?