Pobogu Sanyalice! Đekna još nije umrla a kad će ne zna se.

Zamisli da se desi Veliki prasak, svi se sakriju u Atomsko sklonište a zaborave baba Đeknu

Misliiiiim... "Gde će ti duša....ko će ta te spase..."
Jedva čekam da se vratiš iz Švice i pričaš nam o revolucionarnomi eksperimentu simuliranja velikog praska u Evropskom institutu za nuklearna istraživanja (CERN) u Švajcarskoj koji će startovati 10. septembra, ( prvi sudar čestica biće izveden do 21. oktobra u detektoru u čijoj su izgradnji učestvovali i srpski naučnici)
Tom važnom događaju, koji predstavlja prekretnicu u istoriji nauke, prisustvovaćeš i ti draga naša dr Sanyalice. Pošle su mi

kada sam pročitala tvoj intervju .Kako si ovo lepo sročila pametnice naša:
„Mnogo je naučnih tajni koje čekaju odgovore od ovog eksperimenta“ čiji je konačan cilj da objasni nastanak svemira...„Nadamo se da ćemo konačno potvrditi postojanje Higsovog bozona, čestice koja eksperimentalno nikada nije registrovana, a objašnjava masu. Tu je i zagonetka materije i antimaterije i možda nekih novih tipova materije, pa pitanje šta se dešava sa tamnom materijom u svemiru i gde ona nestaje“, ...
Nije mala stvar biti deo tima od 20.000 naučnika iz celog sveta, od toga 7.000 fizičara angažovanih na 14-godišnjim pripremama eksperimenta veka i pravljenju Velikog hadronskog kolajdera (LHC).
Drago mi je da ćeš 4. oktobra u objektu smeštenom nadomak Ženeve, gde se sto metara ispod zemlje proteže tunel dug 27 kilometara, biti prisutna na prezentaciji detektora „Atlas“ gde će te piti šampanjac.
Morala sam da ti se obratim i kažem da neću više čekati da mi se izviniš za one uvjede i južne ječii jer šta reći posle ovoga osim "ZAR JA VRABAC DA PRIČAM O UZLETIMA ORLA"