Ana_88 napisao:Svakacast za sasasa... Slazem se sa svime sto je napisao...
Jos bih dodala da se ne slazem sa studentbgd da je najbitnija stvar da li fakultet traje 4 ili 6 godina. Mislim da bi mnogo pametnije bilo da ovaj nas beogradski fakultet prepolovi broj studenata koji se upisuje jer je nemoguce sa grupama od po 20 studenata ista uraditi. Koliko mi se samo puta dogodilo da me asistentkinja posalje da uzmem anamnezu i uradim fizikalni pregled a da pacijent nece da saradjuje jer ga je do tada vec pregledalo 20 studenata i uzeta mu je 20 puta anamneza pa mi onda ostaje samo da citam istoriju bolesti. I na kompletnim vezbama procitam nekoliko istorija bolesti (koje se i ne trudim da pamtim) a onda se svrljam po hodniku sa ostalim kolegama dok asistentu ne dosadi pa nas posalje kuci. Ovom fakultetu je izgleda u cilju da uzme sto je vise para moguce a za studente ih boli... !!! I Novi Sad i Kragujevac su prepolovili broj studenata koje upisuju a grupe su im od po 6 studenata za razliku od nasih u kojoj nas ima 15-20 i uopste ne razumem zasto to ne moze i Beograd???!!! Znam da to meni trenutno nista ne bi pomoglo ali bi se bar izbeglo da naredne generacije imaju ovakvu "nastavu". Bila sam na fakultetu u Novom Sadu prosle godine i na fakultetu u Kragujevcu pre mesec dana i moram reci da sam ozbiljno pocela da se razmisljam gde je zapelo u Beogradu??? Kragujevac koji je do pre par godina bio rusevina sada izgleda bolje nego nas fakultet (i spolja i iznutra), imaju bolju opremu, manje studenata a studenti od prve godine studija imaju svoje mentore kojima se obracaju za sve sto im nije jasno!!! Ja profesore vidjam samo na ispitima a u vreme konsultacija vrata od kabineta su cesto zakljucana... Ranije sam se cudila kako je moguce da Beograd dobije akreditaciju medju poslednjima ali posle par godina mi je sve postalo jasno...Na kraju krajeva mi je zao sto sam upisala studije ovde iako je Novi Sad blizi gradu u kome zivim - ali eto... Tada su svi govorili kako je Beograd najbolji i ja nasela!
Ana, zasto vi studirate medicinu? Danas se na med.fakultet upisuje samo radi prestiza, da im ispred imena pise ...dr.mr...itd a ono sto su zapamtili na studiju...providno iliti nista! Ako nesto zelite da naucite, budite prvi koji uzima anamnezu,premestite se u Novi Sad, necete valjda protraciti 6 godina ni u sta, i izaci sa fakulteta sa polovicnim znanjem...gde vam je odgovornost za zanimanje koje ste izabrali? Menjajte uslove,bunite se studenti, trazite,zahtevajte...samo ne KUKAJTE VISE!
Ta vama je najteze!