Problem ovde
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
- Kontakt:
Re: Problem ovde
Брате, мене има свугде углавном због тога што ме је свашта сналазило, па да припомогнем. Можеш да поставиш налазе али питање је шта ћу моћи да растумачим.
Nalazi su sledeći(eho):aaaca napisao:Брате, мене има свугде углавном због тога што ме је свашта сналазило, па да припомогнем. Можеш да поставиш налазе али питање је шта ћу моћи да растумачим.
Pulmo:normalan disajni šum
Cor:akcija ritmična, tonovi jasni, bez pat. šumova TA=150/60
EKG:sin.ritam, f=110/min, bez pat. ST-T promena
Eho štitaste:nalaz uredan
CDS kr. Sudova vrata:nalaz uredan
Eho abdomena:nalaz uredan
Parametri(pisacu samo ono sto je van grsnica normale)
Luk aorte:1.7(2.2-2.7)
Nishodna aorta:1.3(2.2-2.7)
Sistolni pritisak u DK:34(ovo me dosta brine, nzm da l je od nervoze)
Međutim šta me najviše brine je to što mi je doktor rekao da je sve u redu, ali na ekgu piše:sinus tachycardia sa skraćenim PQ, desno predkomorno uvećanje i mogićnost levog predkomornog uvećanja.
Da li je ovo normalno?
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
У вези димензија аорте ништа не знам.
Крвни притисак ти је 150/60 што никако није у реду. Ако си се унервозио па ти скочио горњи притисак, морао је пропорционално да скочи и доњи притисак. Да ти је био 150/100 било би у реду, наравно у случају нервозе, стреса...
Тахикардија може да буде од нервозе али и од дехидратације или мањка неког минерала.
Увећање преткомора мислим да има везе са ниским доњим притиском.
Да ниси имао какву тежу инфекцију у последње време?
Крвни притисак ти је 150/60 што никако није у реду. Ако си се унервозио па ти скочио горњи притисак, морао је пропорционално да скочи и доњи притисак. Да ти је био 150/100 било би у реду, наравно у случају нервозе, стреса...
Тахикардија може да буде од нервозе али и од дехидратације или мањка неког минерала.
Увећање преткомора мислим да има везе са ниским доњим притиском.
Да ниси имао какву тежу инфекцију у последње време?
Nisam imao nikakvu infekciju. Nemam pojma, mada mi je doktor rekao da od nervoze hoce da skoci gornji pritisak, nemam pojma stvarno.
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Па онда купи апарат за мерење крвног притиска и стално га мери па види шта се дешава. Наравно да то "стално" не значи буквално стално. И било би добро да бележиш активности које си имао пре мерења притиска.