aaaca napisao:Ако будеш решавао своје проблеме у складу са посетама својој теми на форуму, лоше ти се пише. Осим тога нездраво се храниш, не пјеш воде, пушиш, много си мршав итд. И хтео би да будеш здрав(?!)
Могуће је да ти срце виси због велике мршавости и да му то ремети рад. Поремећаји кичме такође утичу на рад срца. А када се дода веома лоша исхрана...
Problem ovde
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
- Kontakt:
Re: Problem ovde
Па ево да цитирам самога себе од пре скоро годину дана:
Pa vidi ovako, ne hranim se ništa gore od ostalih ljudi, ne jedem po mek donaldsu i tako tim fast foodovima(možda 1-2 godišnje), jedem krompir, pasulj, grašak, boraniju, jaja, nekad salame i tkt, ali sve to i drugi jedu, drugo ovo što pušim, nedovoljno je 3 godine pušenja da se nataloži nikotin na zidove arterija, bar ne dovoljno da blokira krvotok, a i ne pušim ni kao prosečan pušač(pakla dnevno), već polovinu paklice dnevno...aaaca napisao:Па ево да цитирам самога себе од пре скоро годину дана:
aaaca napisao:Ако будеш решавао своје проблеме у складу са посетама својој теми на форуму, лоше ти се пише. Осим тога нездраво се храниш, не пјеш воде, пушиш, много си мршав итд. И хтео би да будеш здрав(?!)
Могуће је да ти срце виси због велике мршавости и да му то ремети рад. Поремећаји кичме такође утичу на рад срца. А када се дода веома лоша исхрана...
Ustanovljena mi je bila blaga kifoza, ako to ima veze, a jesam mršav
Da li bi mi teretana i dodavanje mišićne mase uz kardio trening pomogli? To je pitanje na koje mi treba odgovor
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Ако је узрок проблема то што ти срце "виси" онда би повећање телесне помогло. Ако је узрок проблема у кичми онда само физикалне вежбе могу да помогну, свакодневно истезање и класичне гимнастичке вежбе.
Ništa onda, oba plus kardio, ne može da šteti!
A Whey Protein, je l' može da smeta ako se uzima po propisima?
A Whey Protein, je l' može da smeta ako se uzima po propisima?
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Не треба да се форсираш вежбањем док не решиш проблеме. Какав кардио, какви протеини?!
A da li je moguce da se ovi simptomi javljaju zbog napada panike ili anksioznosti koju povremeno imam
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Напади панике и анксиозност су данас веома популарни узроци многих проблема односно дијагноза. Око чега те хвата паника?
Hvata oko normalnih stvari, recimo kad idem uzbrdo i ubrza mi se srčani rad, ja istripujem da je nešto loše to i onda tu dolazi adrenalin.aaaca napisao:Напади панике и анксиозност су данас веома популарни узроци многих проблема односно дијагноза. Око чега те хвата паника?
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Па немој да трипујеш.
Brate vidim da si često na forumu kardiologija, pa bih da te pitam, da li bi mogao da mi protumačiš rezultate koje sam dobio od kardiologa posle ekga i ultrzvuka. On kaže da je normalno sve, ali par stvari sam primetio na onim papirima koje mi nisu najjasnije?aaaca napisao:Па немој да трипујеш.
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Брате, мене има свугде углавном због тога што ме је свашта сналазило, па да припомогнем. Можеш да поставиш налазе али питање је шта ћу моћи да растумачим.
Nalazi su sledeći(eho):aaaca napisao:Брате, мене има свугде углавном због тога што ме је свашта сналазило, па да припомогнем. Можеш да поставиш налазе али питање је шта ћу моћи да растумачим.
Pulmo:normalan disajni šum
Cor:akcija ritmična, tonovi jasni, bez pat. šumova TA=150/60
EKG:sin.ritam, f=110/min, bez pat. ST-T promena
Eho štitaste:nalaz uredan
CDS kr. Sudova vrata:nalaz uredan
Eho abdomena:nalaz uredan
Parametri(pisacu samo ono sto je van grsnica normale)
Luk aorte:1.7(2.2-2.7)
Nishodna aorta:1.3(2.2-2.7)
Sistolni pritisak u DK:34(ovo me dosta brine, nzm da l je od nervoze)
Međutim šta me najviše brine je to što mi je doktor rekao da je sve u redu, ali na ekgu piše:sinus tachycardia sa skraćenim PQ, desno predkomorno uvećanje i mogićnost levog predkomornog uvećanja.
Da li je ovo normalno?
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
У вези димензија аорте ништа не знам.
Крвни притисак ти је 150/60 што никако није у реду. Ако си се унервозио па ти скочио горњи притисак, морао је пропорционално да скочи и доњи притисак. Да ти је био 150/100 било би у реду, наравно у случају нервозе, стреса...
Тахикардија може да буде од нервозе али и од дехидратације или мањка неког минерала.
Увећање преткомора мислим да има везе са ниским доњим притиском.
Да ниси имао какву тежу инфекцију у последње време?
Крвни притисак ти је 150/60 што никако није у реду. Ако си се унервозио па ти скочио горњи притисак, морао је пропорционално да скочи и доњи притисак. Да ти је био 150/100 било би у реду, наравно у случају нервозе, стреса...
Тахикардија може да буде од нервозе али и од дехидратације или мањка неког минерала.
Увећање преткомора мислим да има везе са ниским доњим притиском.
Да ниси имао какву тежу инфекцију у последње време?
Nisam imao nikakvu infekciju. Nemam pojma, mada mi je doktor rekao da od nervoze hoce da skoci gornji pritisak, nemam pojma stvarno.
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Па онда купи апарат за мерење крвног притиска и стално га мери па види шта се дешава. Наравно да то "стално" не значи буквално стално. И било би добро да бележиш активности које си имао пре мерења притиска.