Preskakanje srca

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

uliks1978
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Feb 21, 2012 9:39 am

Re: Preskakanje srca

Post od uliks1978 »

Upravo pomenuti Hašimoto(ali neki početni stadijum,tako da je na vreme krenula sa terapijom).Tvoji rezultati su neobični pošto je tsh ispod ref. vrednosti, a t3 i t4 normalni,plus imaš povišeni nivo antitela.Kod moje devojke je bio tsh nizak,a t3 i t4 povišeni.Savet:prvo kod endokrinologa.
I da sasvim je moguće da ti štitnjača pravi probleme sa srcem.
girl_from_nowhere
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 27, 2005 6:47 pm

Post od girl_from_nowhere »

Eh, da, zaboravih da pitam - da li sa holterom mogu da vezbam? Nesto mi se ne cini da sa tom aparaturom mogu da skakucem u nedogled :( A sa druge strane mozda ne bib ilo lose da se vidi kako mi srce radi "pod naponom".
uliks1978
Aktivan član
Aktivan član

Post od uliks1978 »

Pa pomalo je nezgodno i nositi holter,ja sam se recimo probudio jutro posle stavljanja sav ukočen,a što se tiče vežbanja,tih 24h sam odmarao.Za rad srca u naporu jedino je merodovan stres test ili test opterećenja.
girl_from_nowhere
Aktivan član
Aktivan član

Vratila se od kardiologa sa holterom :D Nije znao nista konkretno da mi kaze za stitnu zlezdu jer je on zapravo deciji kardiolog, pa me prebacio kod interniste, koji ce sutra ocitati holter i reci mi nesto konkretnije. Ultrazvuk i EKG su u redu, nije uspeo ni jednu ekstrasistolu da uhvati na ultrazvuku.
Ono sto mi je rekao je da prolaps ne uzrokuje ekstrasistole, ali da se one srecu cesce kod osoba sa prolapsom, i da je moguce da ce mi internista uvesti betablokatore. Sve konkretnije saznacu sutra kod interniste.

Ja se samo molim da nocas imam preskakanja, bas bi bio bedak da ove noci izostanu :lol:

E sad htela sam za holter da te pitam, nije mi bas najjasnije sta od aktivnosti treba da upisujem, oni su mi rekli da uglavnom na 2 sata pisem, ali se pitam koliko to treba da bude detaljno. OK, kapiram da treba da upisem aktivnosti tipa "setnja, vezbe, odmaranje, penjanje uz stepenice, spavanje", ali ima tu dosta kolona pa mozda treba i detaljnije... Da pisem kad sam jela? :D I posebno me zanima da li bi trebalo da pisem kad nocu ustajem da idem u wc? Preptostavljam da bi trebalo, posto to vreme ipak ne provodim spavajuci :D I da, rekose mi da mogu normalno da vezbam dok imam holter, tako da ce biti veselo sutrasnje vezbanje, posto radim pliometriju :lol:
uliks1978
Aktivan član
Aktivan član

Post od uliks1978 »

Eh,izvini što ovako kasno odgovaram,nisam bio kod kuće.
Pišeš uboičajene stvari,ne baš kad si jela,tj. ja to nisam upisivao :D.Ako osetiš neke tegobe,šta ti ja znam,ili preskok,probadanje,gušenje i sl.,to upisuješ.Ukoliko ustaješ noću zbog wc-a,upiši i to.
Ne brini za to da li će holter registrovati ekstrasistole,registrovaće i one koje nisi osetila. :D Ja recimo tog dana nisam registrovao nijedan preskok,ali je holter ipak registrovao ekstrasistole.
Što se tiče vežbanja,moj ti je savet da preskočiš trening,iz prostog razloga što se može dogoditi da zakačiš neku žicu na holteru i da očitavanje ne bude precizno,tj. da ispadne da si džabe nosila čitavu skalameriju.Makar je to meni moj kardiolog preporučio.E sad ako si dovoljno vešta da ne poremetiš sve to,onda samo napred,ja nisam hteo da rizikujem i isti pregled dva puta plaćam.
I na kraju,želim da lepo spavaš i ne probusiš se sa ukočenim vratom,kao što se meni desilo :lol:
girl_from_nowhere
Aktivan član
Aktivan član

Eee, puno ti hvala :D

Ovo je prvi put da se nadam da cu imati ekstrasistole :lol:

Da, u pravu si za vezbanje, zaista bi bilo nezgodno da nesto poremetim, a moze da se desi :-? Ne znam, videcu sutra sta cu. Sad idem da spavam i da se nadam preskakanju :lol:

Hvala ti jos jednom sto odgovaras na sva moja pametna i manje pametna pitanja :oops: , puno mi znaci :D
girl_from_nowhere
Aktivan član
Aktivan član

Ocekivano, nisam osetila ni jedan jedini preskok, a celu noc sam provela u nekom polu snu, ocekujuci ih :roll: Treba mi holter na jedno mesec dana :lol:
pejicbb
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jan 26, 2016 7:43 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Post od pejicbb »

imam 17 godina prije 3-4 dana primjetio sam da mi je pocelo srce preskakat nekad kao da uspori a nekad ubrza obicno mirujem ili legnem da spavam desi se jednom dnevno osijetim i malu bol na lijevoj strani sve se desi trenutno svaki dan imam intenzivne treninge pijem 3-4 kave i ispusim do 1 kutju cigareta visok sam 176 tezak 77 kg zanimame jeli to opasno ocel prestat i sta da uradim da bi prestalo
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Kontakt:

Post od aaaca »

Због чега ти је битно то што ти срце прескаче?
pejicbb
Novi član
Novi član

Post od pejicbb »

bitno mi je da znam zazo sto svaki dan imam nenormalne treninge i pitam se dal ce izdrzat i jeli to normalno ako moze odgovore na latinici
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Ако ти је то битно зашто онда пијеш толико кафе и пушиш тако много цигара? Уопште како то да ти је стало до здравља а нездраво живиш?
pejicbb
Novi član
Novi član

Post od pejicbb »

prije sam puno vise pusio i pio kavu pa mi nije preskakalo al evo sva sreca prestalo je smanjio sam kavu i nisam treniro dva dana
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Чуј, није ти пре прескакало?! Па ништа не може довека.

Када прекинеш да се трујеш онда треба да почнеш да користиш неке витамине и минерале да би опоравио свој организам.
pejicbb
Novi član
Novi član

Post od pejicbb »

ma nije to problem svaki dan jedem vitaminsku i visoko proteinsku hranu i treniram svaki dan samo eto sto pijem kavu i pusim
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Која ти је то витаминска и високопротеинска храна?!

На крају крајева каква год да ти је супер храна у питању, толико кафе и цигара поништиће њихово дејство.
Odgovori