pomoc.........please

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Jane
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Okt 16, 2007 2:39 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

pomoc.........please

Post od Jane »

Puno pitanja me muce...Toliko toga o koksakiju,a nigde odgovora.
Vec nepune 2god sam jako malaksala,umorna.neispavana ali nisam pridavala vaznosti tome.Posto imam puno obaveza mislila sam da je umor normalna stvar..do skora kada vise nisam mogla da izdrzim i potrazila strucnu pomoc.
Inace pritisak mi je uvek nizak--zna da bude i 90-60...obicno je 110-66.
Navikla sam.Puls mi ni kada lezim nije ispod 90 a zna da ide i do 112.
Radila sam tiroidnu sve je bilo ok.ekg srca i ultra zvuk normalan,krvna slika zadovoljavajuca..Inacu imam 26god.Zadnji rezultati koje sam radila bili su igm---koksaki.Radjeni su u privatnoj klinici.Rezultat je 56,7
Sa rezultatom sam otisla kod lekara koji je rekao da su malo visociji sto ukazuje na koksaki,te da ja odmaram,uzimam vitamine,voce povrce i sl..inace da to nije strasno i da lekari ne pridaju znacaj....
Interesuje me kako izbaciti virus?da li to uopste i moze?kroz koliko?
Da li smem da ostanem u drugom stanju?Da li mogu da zarazim i kako clanove svoje porodice?KOLIKO JE KOKSAKI OPASAN?
Lekari iz bg su mi preporucili da pijem kapsule GD-poly i imuno vita,a onda da na Torlaku odradim ostale testove.
HVALA UNAPRED NA Odgovoru..i pozdrav svima
Korisnikov avatar
draganvma
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 22, 2007 8:07 pm

Post od draganvma »

ne mozete "izbaciti virus". Mozete samo pomoci vasem organizmu multivitaminskom terapijom i mirovanjem da se sa njim izbori. Ne brinite se da cete "zaraziti okolinu". Ne bih vam preporucio sada trudnocu, ne zbog deteta vec zbog vas, dok se ne oporavite.
Ako vam nizak pritisak stvara tegobe, uradite OGTT i pp uzimajte Effortil tablete.
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]
Jane
Novi član
Novi član

Post od Jane »

Dragane hvala na odgovoru..sa pritiskom se jos i borim ali sa pulsom nikako.Effortil sam ranije pila,probacu opet.Odmaram ali radim doduse posao mi nije naporan,pa ne bih na bolovanje.Ne razumem-kako se ne moze izbaciti?Znam da ih svako ima u maloj koncentraciji ako sam dobro razumela.Koliko moze da traje lecenje i koliko je sve ovo opasno?Misljenja su razlicita?
HVALA UNAPRED :D
POZDRAV
Korisnikov avatar
peniko
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 2:38 am

Post od peniko »

Jane, ja bolujem od coxsackieja vec nesto jace od godinu dana. Nije tako strasno, ali ume da pravi gadne probleme. O toku same bolesti i nekim stvarima na koje treba da obratis paznju mozes vise saznati na "anksioznost posle virusa" forumu. Tu ima nekoliko ljudi koji ce ti iz licnog iskustva pruziti prakticne informacije o toku bolesti, posledicama, sto laksem zivotu sa coxsackiem... Moze da napadne srce, kosti, mozak, bubrege... Kakav ti je ultrazvuk srca? Jesi li ga uopste radila.
Pozz
Cogito ergo doleo....
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am

Post od minjab »

Jane evo ja sam ukratko opisala ovde na ovoj temi o koxakiju,pa ako imate jop pitanja tu smo ,mi iz iskustva! :lol:

http://www.doktor.rs/forum/viewtopic.php?t=19054
Jane
Novi član
Novi član

Post od Jane »

Peniko,hvala na odgovoru..ultra zvuk sam radila pre IgM-a,NALAZ JE BIO OK.Danas nosim holter pa cu sutra videti sta ce reci.Najgore od svega je sto ja ove simptome imam skoro 2god ali nikako nisam isla lekaru...do sada...Jako jako puno se umaram,za najobicnije zivotne 'aktivnosti'plus vrtoglavica,visok puls ma strasno...ne znam kako cu dalje...cini mi se da je lakse bilo dok i nisam saznala dijagnozu..Hvala narode u svakom slucaju..u inostranstvu imam puno rodjaka pa ce i oni pokusati da mi nadju neki lek pa videcemo javicu vam...Mada dr je rekao da su svi ti lekovi preskupi a da ne pomazu???????
Puno pozdrava tebi a i minjib :D :D
Korisnikov avatar
peniko
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 2:38 am

Post od peniko »

Jane, kako si?
Osobenost manje-vise svih nas sto bolujemo (ili smo bolovali) od koksakija je ta da su prosli meseci ili cak godine setanja po lekarima, dok nam nisu utvrdili u cemu je problem. Tako sam ja igrao basket, plivao, planinario, a nisam ni bio svestan o cemu se radi.
Nekim ljudima koksaki napravi stravicne probleme, a neki prodju kao da nista nije ni bilo.
Najgora varijanta ti je da se zapati na srcu. Zbog toga je mirovanje (odnosno kretanje do granice kada se ne umaras, ne nikako totalno mirovanje zbog mentalnog zdravlja) najbolji lek uz naravno unosenje puno voca, povrca, ribe...
Posledice koje koksaki ostavi na organizam mogu da budu stravicne (jako, jako, retko). Postoje ljudi koji do kraja zivota vuku teske aritmije i prakticno su invalidi. Doduse, to se desava kada se koksaki ne leci, odnosno kada se ne miruje, a u isto vreme se ne podize imunitet. To sto ti ultrazvuk nije pokazao nikakvo ostecenje zapravo znaci da ti manje-vise mozes da budes bez brige. Naoruzaj se vocem, povrcem, q10 koenzimom i naravno strpljenjem i sve ce proci za nekoliko meseci. Ne dozvoli da padnes u depresiju i da ostanes bez volje. Vodi jedan opusteniji zivot bez puno stresa, raduj se nekim malim a slatkim stvarima i budi srecna. Pozitivan stav je jako vazan. NIKO NIJE UMRO OD KOKSAKIJA. To je MINJAB rekla, a njoj bas nije bilo dobro. Sto se mene tice, srce mi je u redu. Ima neke sitne oziljke, ali nista sto bi me sprecilo da se npr. bavim sportom za koji mesec. Titar (to ti je rezultat sa Torlaka) je ispod granice, tako da meni virus vise nije aktivan, a rezultati sa holtera su sjajni. Ja sam se sa te strane izlecio. Ono sto je meni ostalo od koksakija je nervoza i anksioznost... Zato VODI NORMALAN ZIVOT I NE RAZMISLJAJ O KOKSAKIJU.
OBAVEZNO odradi te analize na torlaku i nemoj da te obeshrabri procedura koja ti je potrebna da bi dobila uput.
Ukratko...
Pozz
Cogito ergo doleo....
saskacanak
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Avg 25, 2006 11:46 am

koksaki

Post od saskacanak »

Evo i ja se pridruzujem onima koji imaju koksaki , kao i ja. Peniklo i ostali su ti vec sve detaljno rekli, a ja mogu samo da ti porucim da GD poly nije los tj, svi suplementi koji imaju u sebi biljku ganodermu lucidum i kordiceps su veoma dobri za podizanje imuniteta. Meni licno je to mnogo pomoglo. Glavu gore, vitamini, blaga setnja i pozitivne misli. :D
Jane
Novi član
Novi član

Post od Jane »

Hvala Saskacanak..pozdrav :D :D
danijela medos
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Feb 29, 2008 2:45 pm

evoooooo i meeeeeeeeeeeene

Post od danijela medos »

meni je IgG POKAZAO POVISEN.TAKO DA DOKTOR KAZE DA JE HRONICNO.A ULTRAZVUK SRCA,HOLTER,SNIMAK PLUCA POKAZUJE SVE OK.SAD E I OSECAM BOLJE,ALI ME NAZAD LEVA PLECKA BOLI KAD DISEM.MOZDA OD LEZANJA IL NAGLOG PREKIDA CIGARA.NEZNAM VISE NI JAAAAAAAAAA.PIJEM ECOMER KAZU DA JE SUPER DA OJACA IMUNI SISTEM.STA JE TAJ IgG.I DAL DA IDEM KOD VIRUSOLOGA.DA VIDIM TACNO OD KAD IMAM KOKSAKI.ZNAM LJUDE KOJI SU IZLECILI KOKSAKI ZA MESEC DANA,A NAPAO IM SRCANE ZALISKE.INTERESUJE ME DAL NEKO ZNA KAKO SAM JA TO DOBILA AI OSTALI A NIJE PRENOSIVO.POSTO MENI DOLAZE U POSETU DOSTA LJUDI,PA DA NEZARAZIM NEKOG.I DA LI JE DOBRO IL NEVALJA DA SAM U OKRUZENJU LJUDI.PITAM GLUPA PITANJA,AL STA CU KAD MORAM.KAD NISTA NEZNAM O TOME.
danijela medos
Novi član
Novi član

LJUDIIIIIIIIIIIIII

Post od danijela medos »

OCEMO STVARNO CEOOOOOOOOOO ZIVOT KAO
INVALIDI
POSTO SAM TRENIRALA
DA LI KAD IZLECIM KOKSAKI MOGU DA NASTAVIM DA TRENIRAM
Jane
Novi član
Novi član

Post od Jane »

Uradi IgM ako nisi a za ostalo sta da ti kazem zar je i bitno kada smo ga dobili???Trebas na Torlaku da puknes ne znam koje pare da bi mi rekli od kada je a lekova koje bi nam eventualno prepisali--NEMA?!!
Gore je vec draganvma odgovorio da ne mozemo da zarazimo druge.Nadam se i zelim iskreno da mu verujem..
Ljudi koji su za mesec dana izlecili koksaki?????Za to nisam cula.
Svi ljudi koje poznajem ili ti cujem a imaju koksaki lece se godinama i niko ne zna da li i kada ce ga izbaciti.I ja sam jos neiskusna povodom ove teme,ali eto da ti prenesem onoliko koliko znam..
Sve najbolje,
Pozdrav
Mrs_Parker
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Sep 02, 2002 2:00 am
Kontakt:

Post od Mrs_Parker »

Mislim da Ekomer moze doneti vise stete nego koristi. Kod koksakija je najvaznije odmaranje i tela i psihe, kao i zdrava ishrana vitaminski ojacana. Treba podici nivo svesnosti, shvatiti da smo sebi najbitniji, "pruziti se koliko smo dugacki" i naci svoj psihicki mir. Sve ostalo je manje bitno.
Moja "epopeja" sa koksakijem traje 10 godina ali, iz ove perspektive tak vidim, to je zato sto nisam imala potrebnu svesnost o bolesti i nacinu lecenja. Jurcala sam po komisijama za bolovanja koja su mi propisivana, nervirala se, iscrpljivala. Kada je kardiolog rekao da se "drzim fotelje" tri meseca pa da dodjem da mi skid temperaturu, komisija mi je dala dve nedelje bolovanja. Tada sam trebala da dam otkaz i da se drzim uputa lekara. Ali mislila sam da je posao vazan, da ga trebam sacuvati, i onda sam prelazila granice svoje izdrzljivosti i dozvoljavala time koksakiju da jaca. Danas ne radim zbog posledica.
Znaci savet, onoga koji se oseca kao kolateralna steta naseg socijalnog sistema a sa dobrim iskustvima sa lekarima, je staviti sebe na prvo mesto, postovati svoje telo i pridrzavati se lekarskih saveta. Odmarati, dokolicariti, izbegavati svaki stres, kao i dodatno trovanje kojekakvim cudnim isceljujucim preparatima.
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am

Post od minjab »

Mrs_Parker napisao:...... nervirala se, iscrpljivala. Kada je kardiolog rekao da se "drzim fotelje" tri meseca pa da dodjem da mi skid temperaturu, komisija mi je dala dve nedelje bolovanja. Tada sam trebala da dam otkaz i da se drzim uputa lekara. Ali mislila sam da je posao vazan, da ga trebam sacuvati, i onda sam prelazila granice svoje izdrzljivosti i dozvoljavala time koksakiju da jaca. Danas ne radim zbog posledica.
Upravo je to svrha - ne iscrpljivati organizam - kao i kod bilo kog virusa!

I svi mi kojima je bilo sve preče od sopstvenog zdravlja imamo posledice!Al sad mi sigurno više nije ''lako ćemo'' primarno ,već prvo zdravlje pa sve ostalo!
Moja borba sa koxakijem je trajala 6-7 god!Bar da je ustanovljen na vreme! :evil:

Samo miroanje i normalan način života !Ishrana puna vitamina , mir ,ne nerviranje i dok ne prođe tako je!
danijela medos
Novi član
Novi član

okkkkkkkkk

Post od danijela medos »

mirujem,ja sam uradilaIgM I TO MI JE OK.MIRUJEM U SMISLU DA NERADIM LEZIM KUCI,SETAM PO STANU DOK NEOSETIM UMOR,JER KAD NON STOP LEZIM HVATA ME NERVOZA.A ZNAM STALNO MI JE DRUGO PRECE NEGO MOJE ZDRAVLJE,AL KO SE DANAS NENERVIRA.NEZNAM NI STA E MI BITI SA POSLOM.BRATOV DRUG JUCE SAM GA LICNO UPOZNALA.JE IMAO I ADENOV I KOKSAKI VIRUSNAPAO MU ZALISKE SRCANE.MESEC I PO JE MIROVAO,OTISAO NA KONTROLU I I POKAZE DA JE SVE OK,DA NEMA NI JEDNOG VIRUSA DA SE ZALECIO
I SAD IDE DA POKUSA DA LECI TE POSLEDICE
TAKO DA POSTOJE LJUDI KOJI SU IZLECILI ZAESEC DANA
ETO NJEGA KAO PRIMERA
Odgovori