pomoc.........please

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Jane
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Okt 16, 2007 2:39 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Jane »

Ja radim,smatram da mi posao nije naporan(prosvetni sam radnik),a mislim da mi puno znaci..ismejem se sa klincima opustim...spasava me.
Iako su mi doktori preporucili bolovanje,mislim da bih pala u jos veci bedak..ovako mi je lakse.I ja sam temperamentna i impulsivna pa se takodje bar 1 dnevno iznerviram...pokusavam da istreniram sebe i kuliram sve zivo,mora tako.puls sam uspela da dovedem u normalu ovih dana uz pomoc propranolola i ksalola.Uzimam 'maciju kandzu'i neki 'noni caj'
Mrs Parker da li mislis da bas nista od preparata ne pomaze?
svi lekovi koje uzimam su skupi...kako se boris?
Znas li da li se ikada u zivotu mozemo osloboditi ovog 'cuda'?
Lekari su mi rekli da ne mozemo...................
Puno pozdrava svima
Mrs_Parker
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Sep 02, 2002 2:00 am
Kontakt:

Post od Mrs_Parker »

Jane napisao:Mrs Parker da li mislis da bas nista od preparata ne pomaze?
svi lekovi koje uzimam su skupi...kako se boris?
Pa ja sam uzimala sve od Q10, preko sega-mega vitamina i nista. Narucivala sam Reishi iz Kine i samo navukla dijareju. Nema adekvatnog leka. Najvaznije lek je mir i duha i tela. Ti mozes da radis ako ti to prija ali uzmi taxi do posla i natrag. Plati zenu da ti sredi kucu. Daj celu platu da postedis sebe.
Moj najveci problem je bio sto nisam dugo znala da sam pod virusom. Posto nisu znali sta mi je moj umor se nije mogao pravdati, tako da sam i dalje radila na sve strane. Kada sam saznala sta mi je onda sam bar imala opravdanje za sebe i druge, ali nisam mogla da se negujem jureci od komisije do komisije. Taj stres, to iscrpljivanje po cekaonicama me je skupo kostalo i nema tog leka koji bi to nadvladao.
Virusi se ne lece. Svi ti preparati manje ili vise nam mozda podizu imuni sistem, ali on se rusi kada smo pod opterecenjem, a mi smo obavezno pod opterecenjem jer pokusavamo ziveti normalno.
Kazu da pod virusom, jedan dan preopterecenja zahteva sedam dana odmaranja, pa preracunaj.
Sve znam sada. Kada sam isla na Torlak bila sam jedina. Posle ih je bilo vise, pa su napravili celo odeljenje, pa je moralo da se zakazuje a sada traze komisiju. Znam ljude koji su ozdravili skroz, znam ljude koji su u kolicima. Mnogo je iskustva za te godine, mnogo sam naucila do sada... da mi je ovo znanje bilo onda, sada bih bila zdrava.
Secam se kada sam prvi put bila kod kardiologa, sjajnog jednog coveka. Kada je video nalaze, rekao je da mirujem. Ja mu kazem kako imam nesto bakterija u mokraci i da trebam mozda uraditi neke preglede, a on mi kaze nemas ti sada snage za to, pusti lekare, i prepisa mi antibiotik za svaki slucaj. Nisam ga poslusala tada, provela sam godine po lekarima.

Svi ti skupi lekovi ne vrede mnogo cak mogu i odmoci. Recimo GD-poly. To je Ganoderma lucidum ili popularno Reishi. Kada sam ga ja nabavljala nije ga bilo kod nas pa sam ga nabavljala direktno iz Kine od proverenog proizvodjaca. Mogla sam da narucim iz Evrope ili Amerike ali nisam. Zasto? To je vrlo opasna gljiva ako nije gajena i obradjena kako treba. Ona ne moze svugde rasti, mada je gaje i kod nas sada. Ona raste na panju posebnog drveta kojeg nema u Evropi ni u Americi. Mora biti posebno obradjena. Ima ih crvenih i crnih. Velika je razlika da li se koristi cela biljka, samo stablo, razbijene ili nerazbijene spore, a bitno je i kako su razbijene.
Ja sam dobila dobar Reishi ali je posle mesec dana moj organizam imao vrelo burnu reakciju i vise nisam mogla ni jednu popiti jer bih reagovala isto. Neki kazu da je to "ciscenje" organizma. Nema sanse, jednostavno nije za mene. Kada sam videla ovde GD-poly i da pise da je za koksaki bilo mi je smesno i znala sam da je navlaka. I po dozi i ceni sam znala da je navlaka.
Npr. GD-poly treba uzimati 3x2 a ima 60 kapsula i ne pise koliko ima u svakoj Reishija i to kosta oko 100 eura. Pise samo da u 100g ima toliko i toliko toga. Ako kapsule imaju 100g reishija onda je to prevelika doza.
Ono sto sam ja iz Kine dobila kosta 60 eura i ima 300 kapsula od 0.25 grama citih razbijenih spora i trebala sam po preporuci njihovog lekara uzimati 3x6 dnevno tj. 3 grama.

Znas kako izgleda lek za koksaki? Secas se onih filmova vezanih za periode pre 100 godina, kada dama koja je malo ubledela ode u vazdusnu banju, negde na planinu na 3 meseca koja provede igrajuci bridz i u laganim setnjama. E to je najbolji lek.

Inace, jedina referntna ustanova za odredjivanje titra koksakija je Torlak. Svi ti rezultati koji se rade okolo mogu pokazati samo da je virus tu ili da je bio ali ne i titar koji je jako bitan.
Zabluda je i da virus napada samo srce, moze B3. Ostali mogu napasti od pankreasa do nervnog sistema. Virus ne mora napasti ni jedan organ posebno, moze ici difuzno, kako je srecom kod mene islo.

I da, nije tacno da niko nije umro od koksakija. U prosloj godini dvoje skolaraca je na odmoru umrlo. Za njih se zna od cega jer je radjena obdukcija a i nije se moglo sakriti. Ceste zrtve su profesionalni sportisti, koji umor tumace jakim treningom. Vecina smrti je povezana sa preteranim naporom. Samo za jedan slucaj znam da je umro u bolnici i to infektivnoj, dakle bez naprezanja, ali momku je titar bio preko 2000.
Jane
Novi član
Novi član

Post od Jane »

Mrs Parker hvala ti na ovako opsirnom odgovoru.Sve to je meni dr rekao,ali moja mama-zdravstveni radnik samo traga,traga i placa neke paprene preparate,preko melema do vitamina..ne mogu joj dokazati.
Kolima odem na posao tako da mi nije problem,kucu mi takodje sredjuje zena,dete cuva mama,strasno ipak imam 26god..ali i nadu.
Ne znam od kada imam virus ali mislim da je odavno tj bar 2god.Ne vredi dete mi je bilo bolesno,nju sam vukla po lekarima,sebe zanemarila..dok mi se konacno nije toliko slosilo pa sam pocela od najosnovnijih analiza pa na dalje..Mislim da me je stres unistio i puno doprineo svemu ovome,pa cu pokusati da menjam zivot iz korena..
Ovde kod nas komisija nece da odobri za Torlak..mozda bih trebala ipak otici i platiti,videcu.
Takodje mi je poznat slucaj kada je dete na odmoru umrlo i da su sve novine brujale da je koksaki u pitanju.Najgore od svega je sto vidim da masa ljudi ima ovaj problem,nadam se samo da nam nece ostaviti velike posledice.
Nista boricemo se pa cemo videti sta ce biti..
pozdravljam te :D :D
Korisnikov avatar
peniko
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 2:38 am

Post od peniko »

Danijela, on je mozda ozdravio (u smislu da mu virus vise nije aktivan) za mesec dana od kako je saznao da ima virus. Ko tebi moze da garantuje da ga on nije imao godinu dana do tada. Nije morao da oseti simptome, a virus je mogao da mu pravi izlive na srcu i upale. Ja sam virus otkrio kada je vec bio u opadanju i kada su se povlacili izlivi. Verovatno postoje ljudi koji su se maltretirali 5 ili 6 godina, a otkrili su nakon toga da im je titar na granici i posle 20 dana je pao ispod granice. Da li to znaci da su se izlecili za 20 dana? :roll:
Sto se tice treninga, to da li mozes da ih radis ti ne zavisi od virusa, vec od stanja u kome je srce. Ako ti je srce ok, neces imati nikakvih problema u zivotu i ostaces bez posledica u potpunosti. :D
Virus napada srce ako je aktivan, a srce je optereceno radom. Svi virusi vole zamor i tada napadaju. Kako bi ostala zdrava, unosi puno vitamina, ne umaraj se i ne nerviraj. Onda ce sve biti u najboljem redu. I gledaj da se resis tih cigara jer su one smrt za imunitet. Koliko godina imas? Kako stojis sa kilazom?
Pozz
Cogito ergo doleo....
danijela medos
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Feb 29, 2008 2:45 pm

pa kako sam ja onda dobila koksaki virus

Post od danijela medos »

pa i mene su sigurno zarazili virusom,nekako sam ga dobila.
inace kakop bi ga imala
pa kako onda nije prenosiv
bojim se zbog mojih
roditelja dece
.
Mrs_Parker
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od Mrs_Parker »

Virus je kao i svaki virus. Moze biti stomacni ili onaj grlo-nos. Samo u toj akutnoj fazi je prenosiv kao i drugi virus i obicno se sve na tome zavrsi. Tako da ga deca cesto tako imaju. Nekome se ne zavrsi tako nego udje u sistem i tada dolazi do problema. Tada nije prenosiv.
Korisnikov avatar
draganvma
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 22, 2007 8:07 pm

Post od draganvma »

Ako se toliko brinete, uradite kvalitativni i kvantitativni PCR na virus i znacete u kojoj je fazi i koliki vam je tacan broj replikacija. Jedino tako mozete znati u kom je stadijumu vasa bolest.
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]
Mrs_Parker
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od Mrs_Parker »

Kada smo vec kod metode PCR... zasto je neki doktori uvazavaju a neki apsolutno odbacuju?
Korisnikov avatar
draganvma
Stalni član
Stalni član

Post od draganvma »

Ne znam za te druge?
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]
Jane
Novi član
Novi član

Post od Jane »

Uzela sam Todoxin preparate-kapsule,finalizator i kashu.Kapsule i kasha su na biljnoj bazi.Da li je neko koristio Todoxin preparate i sta mislite o njima?
Pozdrav :D :D :D
Korisnikov avatar
draganvma
Stalni član
Stalni član

Post od draganvma »

Sigurno nece odmoci, sve je na prirodnoj bazi i bez stetnih sastojaka. E koliko ce pomoci.....gomila je prica o Todoru i Todoksinima svih vrsta za sve i svasta....o tome kako je hteo a nije dobio licencu, o tome kako leci sidu i karcinome.....nista dokazano ali nista skodljivo, pa probajte.
Jane
Novi član
Novi član

Post od Jane »

Cula sam i ja sve i svasta no dobro hajde da probam i to.
Hvala Dragane.
Pozdrav :D
danijela medos
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Feb 29, 2008 2:45 pm

caoooooooo

Post od danijela medos »

prenosiv da li je.imam vezu zbog decka pitam
Odgovori