Pomoc oko EKg-a

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

sladjan23
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Mar 13, 2013 3:45 pm

Pomoc oko EKg-a

Post od sladjan23 »

Radio sam ekg pre 2 dana imao sam 108 otkucaja u minutu.
a na ekg papiru pise pored toga sinus tachycardia, incomplete right bundle branch block, moderate ST depression, early repolarization, abnormal ecg.
Zanima me sta ovo znaci mislim da zvuci nesto strasno :(
uliks1978
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Feb 21, 2012 9:39 am

Re: Pomoc oko EKg-a

Post od uliks1978 »

Na osnovu onoga što ste napisali,radi se o prilično korektnom nalazu.Nekompletan blok desne grane je vrsta aritmije koja ne ugrožava normalno funkcionisanje srca.Sinusna tahikardija koja je registrovana ekg - om nije zabrinjavajuća i sasvim je moguće da je uzrokovana malo većom nervozom tokom pregleda.Ipak,pravo pitanje je zbog čega ste se obratili lekaru.Ponekad je korisno znati kakvi su simptomi(ako ih je bilo) koji prethode odluci da se neko obrati lekaru.Zbog toga je i ovaj komentar pomalo nedorečen.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Post od aa_aca »

Мислим да би ти добро дошло више дневног уноса воде, магнезијум, калцијум итд. Погледај шта сам на мом сајту њњњ.аца.рс писао у здравственим саветима под темама Вода, Срце итд.
sladjan23
Novi član
Novi član

Post od sladjan23 »

imam jos uvek temperaturu(koja traje vec 4 nedelje) stim sto sad ide do 37.1 a isla je do 37.4
Isao sam u privatnu kliniku na ultrazvuk srca i jedino sto sam razumeo da mi je neki virus zakacio srce i ostetio maramicu.E sad je pitanje da li me je ranije zakacio ili je to sad.Plus pre nekoliko dana sam poceo povremeno da osecam da me ponekad probode ispod leve miske sto mi je i sam kardiolog rekao.
Ovo je on napisao
LVED-48mm LVESd-29mm LVEF 65-70 % Ivs-10.5mm Pw-10.5mm La-33mm Ao-30mm RV-21mm
Leva komora normalnih unutrasnjih dimenzija, ocuvane globalne kontraktilnosti, bez poremecaja segmentne kinetike.Septum je delom sitnozrnasto fibrozno izmenjen, dobre kinetike.
Dijastolna funkcija ocuvana.
Leva pretkomora je u granici normale
Mitralni kuspusi gracilni, prednji je nesto voluminozniji, mobilniji, lako se ugiba.
Aorta je normalnih dimenzija, trivelarna, uredne separacije kuspisa, bez znacajnog gradijenta na uscu.
Desne srcane supljine su normalnih dimenzija, pritisak u desnom srcu je ocuvan, trikuspidna regurgitacija u tragu.Protok nad a. pulm. je uredan.
Perikard je zadebljao inferoposterolateralno, bez efuzije.

Molim da mi neko objasni sta sve ovo znaci.dao sam krv da bi proverio da me nije koksaki zakacio.
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

nalaz je potpuno normalan. potrebno je da mirujete, dok se ne vidi na osnovu analize sta je. i da jeste koksaki, opet je terapija mirovanje. zrnasta struktura septuma nije tesko ostecenje, samo se "vidi" da ste bili u kontaktu sa virusom
sladjan23
Novi član
Novi član

Post od sladjan23 »

Plasi me samo da mi taj virus(ostao je samo koksaki da ispitam)ne napravi jos nesto na srcu jer mi se pre nekoliko dana pojavilo povremeno to ziganje ili kao ubod ispod leve miske :(Za ovih 2 i po meseca od kad mi je pocelo ovo lupanje postao sam panicar strasno
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član

Post od drbgd »

ne, ziganje je od lezanja i nepravilnih polazaja tokom mirovanja.
slobodno uzmite po malo sedativa
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Немој да се плашиш и да паничиш јер није здраво. Опусти се и дозволи организму да се избори са болешћу. Већа количина квалитетног витамина Ц би свакако била пожељна, поред онога што сам ти горе написао. Користим овај витамин Ц и одличан је:

Slika
sladjan23
Novi član
Novi član

Post od sladjan23 »

kupio sam ekomer da pijem kupicu i ovo.Osetio sam dva tri puta kao ubod sa leve strane a to se desilo tokom hodanja.Pijem trenutno lorazepam 1/4 i remeron 1/2 za 'smirenje' i spavanje.Inace mislim da mi se anksioznost ili sta vec javila zbog tog lupanja srca a ne obrnuto kako su doktori mislili.Nadam se da ce da me popusti ovo ne znam da li je znak za to sto mi temperatura ide do 37 ali u svakom slucaju hvala na savetima i tumacenju eho-a.
sladjan23
Novi član
Novi član

Post od sladjan23 »

aca ovaj sajt њњњ.аца.рс nesto ne radi :P
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

sladjan23 napisao:aca ovaj sajt њњњ.аца.рс nesto ne radi :P
Морам тако да га напишем јер ако напишем праву адресу добијем ово: http://*. Можда ако напишем овако: w w w . a c a . r s :P
sladjan23
Novi član
Novi član

Post od sladjan23 »

e hvala :)
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Молим и други пут. 8)
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član

Post od drbgd »

@sladjan23,
anksioznost je cesto pratilac miokardita, ili drugih srcanih smetnji.
potrebno je da ignorisete simptome, vidite da su vam svi nalazi uredni.
ja vam imunomodulatorne preparate, kao sto je ekomer, ne bih preporucio!
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

sladjan23,
споменуо сам га горе, али пошто је веома важан за срце да те подсетим на магнезијум. Препоручујем ти овај:

Slika
Odgovori