Pomoc oko EKg-a

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Re: Pomoc oko EKg-a

Post od drbgd »

CRP je pokazatelj zapaljenja, posto je i on normalan i to ide u prilog prici da niste bolesni...
pesak u bubregu moze biti uzrok. kako znate za pesak? poceli ste da ga izbacujete?
sladjan23
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Mar 13, 2013 3:45 pm

Post od sladjan23 »

radio sam eho pre 15 dana i rekli mi da imam pesak u bubrezima.takodje se videlo i preko analize mokrace kad sam radio.Ali do sad nisam primetio da izbacujem pesak iako se trudim da pijem dosta vode :P Osecam da me sa leve strane tela zigne nesto.Ne znam da li je bubreg, srce ili su pluca, ali cu najverovatnije da ponovim analize da vidim jel se nesto promenilo.
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član

Post od drbgd »

pesak je na eho pregledu NE MOZE videti! ni direktno, ni posredno...mada nije mali broj dr koji pisu takve nalaze... :roll: prema laboratoriji i simptomima jeste moguce otkriti ga.
pijte dosta tecnosti, cajeva za izbacivanje
sladjan23
Novi član
Novi član

Post od sladjan23 »

Izvini sto smaram samo, a zanima me kako se otkriva miokarditis? Jel moze da se otkrije preko obicne analize krvi?
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Post od aa_aca »

Слађане, зашто не смеш да попијеш кашику комовице дневно?

Знам људе који једу доста белога лука али ипак им се догађа да добију грип или прехладу. Они који користе препарат од комовице и белога лука не добијају ни прехладу ни грип.

Та разна севања могу да буду од кичме. Синоћ су ме натерали да одем на хитну јер сам имао вишесатно жигање у пределу срца. После неколико сати малтретирања, вађења крви, ЕКГ-а, ултразвука, ништа нису нашли. Закључили су да највероватније од кичме јер сам пре неки дан имао неко мање укљештење између плећки. Данас је све у реду. 8)
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član

Post od drbgd »

na miokarditis se posumnja na osnovu simptoma, onda se radi eho srca, i IgM antitela. IgM pokazuju akutnu infekciju. Neko moze imati i promene u EKG-u, itd...
Standardna laboratorija nije ubedljiva. Ona moze pokazati povisenu sedimentaciju, kao i povecan broj leukocita, ali to i ne mora biti tako, jer se ljudi recimo ne jave na vreme.
ako pijete neki sedativ, onda naravno ne mozete uzeti komovicu.
sladjan23
Novi član
Novi član

Post od sladjan23 »

E vala ste dobri za savete :) aca ja mislim da ovo sto se zalim za ziganje prelazi sugestivno kod tebe :P

provalio sam kako mi ovo srce reaguje, kad sedim lezim puls normalan do 85 otkucaja povremeno i osetim lupanje, ali cim ustanem za 5 sekundi meni puls 100-110.Meni jedan kardiolog prepisao propranolol da pijem po cetvrtinu ako ne mogu da podnesem tahikardiju a meni od tog leka koliko sam provalio kad sedim osetim lupanje jace i ponekad kao da ne mogu da udahnem od lupanja(mislim da mi preskoci srce ponekad).tako da mi se taj lek ne pije :P
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

sladjan23 napisao:E vala ste dobri za savete :) aca ja mislim da ovo sto se zalim za ziganje prelazi sugestivno kod tebe :P ......
Хе, хе. Много сам се уживео у саветовање. :-?

Мени је највећи део проблема са срцем и бубрезима престао када сам се угојио тј. када више нисам био мршав. Можда ће и теби. Говорили су ми да код мршавих људи органи висе и због тога су осетљивији.
sladjan23
Novi član
Novi član

Post od sladjan23 »

E ovako, radio sam ponovo neke analize, rendgen pluca kazu nema nista i srce nije uvecano.E sad za krv sta mu znaci SE 4/8?glukoza 6.3 urea u krvi 7(2.6-6.5)kreatini 93.
Kod urina leukociti 2-4 bakterije retke,epitelne celije retke, retki kristali kalcijum oksilata.
E sad pise da imam MCH 33.5 (26-32) i MCHC 410 (310-360)? Ovo zadnje me najvise zanima
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Мислим да ти је најбоље да питања око анализа крви поставиш овде:
Read more: http://www.doktor.rs/forum/lab-dijagnos ... z2OYeg5XcD

Чини ми се да не пијеш довољно воде. Да ли сам у праву? Шта пијеш у току дана и колико?
sladjan23
Novi član
Novi član

Post od sladjan23 »

Pijem dosta vode ali dosta cesto idem u wc.Ja nalazio na internetu moze da bude povezano sa srcem ako je srce oslabljeno a i sa bubrezima ;( Nesto od te dve stvar je skroz sam se poremetio vise
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Нормално је да често идеш у ВЦ ако пијеш доста воде.

Ако ти је срце слабо треба да ти се јављају отоци у подколеницама. Бубрезима је боље што има више воде.

Коју воду пијеш и пијеш ли шта још?
sladjan23
Novi član
Novi član

Post od sladjan23 »

Pijem prolom vodu, nemam otoke u potkolenicama, ali imam tamnije podocnjake koji mi se pojavili jos pre 2 nedelje, sem sto mi srce lupa i radi ubrzano kad stojim i temperatura mi se popne do 37 max.A od lekova uzimam oligovit, onaj ekomer, magnezijum, lorazepam 1/4 dnevno , remeron 1/2 uvece.video sam da od doktora slaba vajda
sladjan23
Novi član
Novi član

Post od sladjan23 »

Najgore od svega sto ponovo imam problema sa spavanjem, izgleda da me ponovo strah uzima pod svoje.Kad se osetim lose ne mogu ni da uzmem da popijem alkohol, ne mogu ni da prespavam, a lose mi bude od onog leka za usporavanje pulsa, tako da cutim i trpim :P
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član

Post od drbgd »

sladjane,
idite kod psihoterapeuta kognitivno-bihejvioralne orijantacije
Odgovori