Ostar bol u predjelu srca
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Nov 17, 2019 1:46 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Ostar bol u predjelu srca
Pozdrav, imam 16 godina i od neke možda trinaeste godine mi se zna desiti da me nešto probode tu kod srca i "ne smijem" da udahnem jer to onda postaje sve jači bol i na kraju samo kao da nešto preklopi i ono prođe. To mi se dešava 3-4 puta mjesečno ako sam upratila fino. Prije 2 godine mi je doktorica pregledala srce i rekla da je sve u redu i da navodno imam manje "šećerasto" srce što je kao još bolje. Ja joj prvo nisam znala opisati taj bol ali ga je ona sama opisala baš onako do detalja i rekla da je u pitanju grč nekog mišića kod srca. Mene sada brine da li je moguće da to traje i dan danas i je li trebalo više da prodje? Postoji li nešto možda što ja mogu uraditi? Takođe mi se nekad zna i desiti kada ležim na lijevoj strani da mi smeta malo tu nešto kod srca, mada kontam da je to zbog položaja ili opet zbog tog mišića. Na internetu ne mogu da nađem ništa o ovome jer mi uvijek samo izbacuje neke ozbiljne bolesti pa se onda i ja isprepadam i počnem da umišljam neke simptome koje nemam uopšte 

- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Kontakt:
Re: Ostar bol u predjelu srca
Колико си висока и тешка? Радиш ли гимнастику?
-
- Novi član
Visoka 165 cm, teška 58 kg. Ne bavim se gimnastikom, radila sam jedno vrijeme trbusnjake ali evo ima mjesec dana sigurno kako ne radim, ulijenila sam se malo 

- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Добро, ниси мршава.
Узми да радиш гимнастику за горњи део тела па напиши да ли осећаш у неком мишићу или негде другде неко боцкање, затезање или нешто слично приликом извођења вежби. Вежбе треба да радиш правилно без забушавања и не брзо него нормалним темпом.
Узми да радиш гимнастику за горњи део тела па напиши да ли осећаш у неком мишићу или негде другде неко боцкање, затезање или нешто слично приликом извођења вежби. Вежбе треба да радиш правилно без забушавања и не брзо него нормалним темпом.
-
- Novi član
Okej, hvala na odgovoru. Radiću pa ću da javim ako budem osjetila neka probadanja 

-
- Novi član
Radila sam neka istezanja i sklekove i nisam ništa osjetila, nikakva probadanja i te stvari. Možda jedino nakon rađenja osjetim da mi je nekako lijeva strana kao više istegnuta, ne znam kako bih opisala. Nije to nikakav bol, samo neki osjećaj u tom dijelu koji prođe za par trenutaka.
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Нисам рекао то да радиш него гимнастику за горњи део леђа. Хајде поново.
-
- Novi član
Aha, pogrešno sam shvatila
Uradiću pa javljam.

- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Нарочито обрати пажњу да ли ти се нешто дешава око кичме између плећки.
-
- Novi član
Odradila sam i ništa. Ne osjećam nikakav bol a ni probadanja ni na jednoj strani. Mada, ako ovo ima ikakve veze, davno mi je nekad još u osnovnoj školi nastavnica fizičkog rekla da mi je jedna strana malo "razvijenija" od druge (ne sjećam se koja je u pitanju, lijeva ili desna
) i rekla mi je vježbe neke da radim za tu stranu i posle sam išla i po sistematskim pregledima i u srednjoj i nisu ništa govorili.

- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Можда неправилно седиш па ребрима притиснеш дијафрагму или тако нешто, а онда срце буде притиснуто. Обрати пажњу како седиш и посматрај развој догађаја.
Својевремено сам добијао веома јаке стомачне болове ако бих само пет минута седео на неком неудобном каучу или столици приликом чега бих био неправилно нагнут унапред. Тај бол би нестао само ако бих се опружио на леђа и тако лежао бар пола сата, а понекад је било потребно и више времена.
Својевремено сам добијао веома јаке стомачне болове ако бих само пет минута седео на неком неудобном каучу или столици приликом чега бих био неправилно нагнут унапред. Тај бол би нестао само ако бих се опружио на леђа и тако лежао бар пола сата, а понекад је било потребно и више времена.
-
- Novi član
Problem je što se kod mene probadanje javlja u 90% slučajeva kada ležim ili stojim, rijetko kad u sjedećem položaju.
P.S. Pronadjoh evo svoj problem nekako na Wiki. Zove se Precordial Catch Syndrome i kažu da nema lijeka već samo od sebe prođe nekad..
P.S. Pronadjoh evo svoj problem nekako na Wiki. Zove se Precordial Catch Syndrome i kažu da nema lijeka već samo od sebe prođe nekad..
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Можда ти се желудац подигне док лежиш па направи проблем срцу.