Molim da odgovori ko zna da li je tahikardija opasna ili ne!
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Jun 06, 2005 4:21 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Molim da odgovori ko zna da li je tahikardija opasna ili ne!
Pozdrav svima!
Ja ima vec nekoliko dana tahikardiju. Prvi put sam je osetio u crtvrtak popodne. Osecao sam ogroman strah i nemir drhtavicu, susenje usta. Otisao sam kod kardiologa koji mi je uradio EKG i na kome se videlo 150 otkucaja u minuti. Dao mi je bensedin od 5mg i jos neki lek za smanjenje otkucaja srca i rekao da dodjem za tri dana i da ne uzimam pritom nikakav lek. Kada samjutros otisao otkucaji su bili oko 130 u minuti. Napomenucu da sam po prirodi veoma panicna osoba, svako najmanje i sustanje lisca me isprepada. Logicno je da bi trebalo da bih trebalo da se lecim kod neuropsihijatra, dok me kardiolog salje da uradim hormone stitne zlezde, holter i sta ti ja znam jos i to sve kod privatnog lekara koji evo vec trlja ruke. S obzirom da sam prijavljen na socijalno (radnik sam), trebalo bi oni to da urade (ukoliko je zaista i potrebno). Je li ta tahikardija opasna ako se cesto javlja ili ne, i kako se ustvari leci!!!
Unapred se duboko zahvaljujem
Ja ima vec nekoliko dana tahikardiju. Prvi put sam je osetio u crtvrtak popodne. Osecao sam ogroman strah i nemir drhtavicu, susenje usta. Otisao sam kod kardiologa koji mi je uradio EKG i na kome se videlo 150 otkucaja u minuti. Dao mi je bensedin od 5mg i jos neki lek za smanjenje otkucaja srca i rekao da dodjem za tri dana i da ne uzimam pritom nikakav lek. Kada samjutros otisao otkucaji su bili oko 130 u minuti. Napomenucu da sam po prirodi veoma panicna osoba, svako najmanje i sustanje lisca me isprepada. Logicno je da bi trebalo da bih trebalo da se lecim kod neuropsihijatra, dok me kardiolog salje da uradim hormone stitne zlezde, holter i sta ti ja znam jos i to sve kod privatnog lekara koji evo vec trlja ruke. S obzirom da sam prijavljen na socijalno (radnik sam), trebalo bi oni to da urade (ukoliko je zaista i potrebno). Je li ta tahikardija opasna ako se cesto javlja ili ne, i kako se ustvari leci!!!
Unapred se duboko zahvaljujem
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Jun 06, 2005 4:21 pm
Hvala ti Violeta na odgovoru, ali veruj mi, bar ovde u mom kraju lekari te prime samo na toliko vremena u ordinaciju koliko da te otkace i nema sanse da bi se neko drugi i zainteresovao da ti kaze nesto drugo. Uglavnom isprobaju sve ono sta imaju od aparata pa makar to i ne trebalo da se uradi pacijentu (kol'ko da se kaze da su nesto radili)... Ja odlazim kod lekara od 1997. godine za razne boljke (imam 27 godina) i nijednom mi nisu postavili pravilnu dijagnozu., i na kraju dodaje jedan lekar , "pa nista, probaj i ovo...".
Ostaje samo da se molimo Gospodu i njegovim besplatni lekarima Kozmi Damjanu.
Gospode pomiluj nas i spasi (od lekara)!
Ostaje samo da se molimo Gospodu i njegovim besplatni lekarima Kozmi Damjanu.
Gospode pomiluj nas i spasi (od lekara)!
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Maj 23, 2005 9:20 am
Mani se patetike - nisu svi lekari isti.
To što te kardiolog šalje da iskontrolišeš tiroidnu žlezdu je normalna stvar i potpuno ispravna. Nije istina da se te kontrole ne mogu uraditi u državnim ustanovama, problem je samo u tome što se čeka stravično dugo, jer ne mogu da načnu pakovanje dok ne sakupe dovoljan broj pacijenata, jer u suprotnom skupi reagensi propadaju. I to je u redu. Ja sam čekala nekoliko nedelja na pojedine rezultate.
Imam jedno pitanje za tebe. Koliko si aktivan?
Ja sam više godina "vezana" za kompjuter i samim tim prilično neaktivna. Posle samovoljne odluke da batalim neke lekove koji su mi bili propisani, latila sam se svakodnevnih šetnji i malo probrala jelovnik. Sada se osećam mnogo bolje, ne moram više da odahnem posle svakih 100 metara i čini mi se, funkcionišem prilično dobro.
To što te kardiolog šalje da iskontrolišeš tiroidnu žlezdu je normalna stvar i potpuno ispravna. Nije istina da se te kontrole ne mogu uraditi u državnim ustanovama, problem je samo u tome što se čeka stravično dugo, jer ne mogu da načnu pakovanje dok ne sakupe dovoljan broj pacijenata, jer u suprotnom skupi reagensi propadaju. I to je u redu. Ja sam čekala nekoliko nedelja na pojedine rezultate.
Imam jedno pitanje za tebe. Koliko si aktivan?
Ja sam više godina "vezana" za kompjuter i samim tim prilično neaktivna. Posle samovoljne odluke da batalim neke lekove koji su mi bili propisani, latila sam se svakodnevnih šetnji i malo probrala jelovnik. Sada se osećam mnogo bolje, ne moram više da odahnem posle svakih 100 metara i čini mi se, funkcionišem prilično dobro.
cao ja sam elena imam 37 god i majka sam petoro dece vrlo srecna
,moj problem je vec 15 godina imam tahikardiju u mirnom stanju meni su otkucaji 120 ,kad dobijem lupanje srca bude 180 otkucaji zna da traje sat ili naj duze 8sati sto puta sam bila kod lekara sve je ok
.sad mi se desava da mi se zavrti u glavi nekad i preskakanje uzas umrem od straha da cu da umrem dozemi da se ubijem jel ovaj strah je kata srofa pre dva meseca sam radila egage uredu oooooona kaze da je malo od stresa post sam se porodila pre 8meseci i dojim doktormi je dao da pijem verapamil od 80 mg 3 puta dnevno i brozepan od 1,5 1 dnevno.dal moze bebi da bude nesto od lekova sta da uradim sve da znam stamije hvala elena 

Elena, tahikardija moze biti
- od zbog srca (kardiolog te je pregeldao i rekao da je to OK),
- moze da bude hormonski (valjda si putem krvi prekontrolisala kako ti radi tiroidna zlezda jer njena preterana aktivnost moze da ti izazove tako brze otkucaje), ako je i to u redu, onda ostaje
- nervni sistem kao uzrok.
Uzimaj lekove slobodno jer je tvoj dr sigurno uzao u obzir da dojis a ipak ti je prepisao lekove sto znaci da su ti potrebni.
Ako ti uzimas lekove i zbog toga se sekiras, to nikako nije dobro.
Beba sa 8 meseci treba da jede jos sto-sta pored majcinog mleka, te tu fokusiraj paznju (tvoje mleko joj itekako znaci, ali ono ne treba da bude osnovno jer si ti aknda i iscrpljena).
Kada je tebi dobro, onda je dobro i tvojoj decici.
Puno te pozdravljam,
danka
- od zbog srca (kardiolog te je pregeldao i rekao da je to OK),
- moze da bude hormonski (valjda si putem krvi prekontrolisala kako ti radi tiroidna zlezda jer njena preterana aktivnost moze da ti izazove tako brze otkucaje), ako je i to u redu, onda ostaje
- nervni sistem kao uzrok.
Uzimaj lekove slobodno jer je tvoj dr sigurno uzao u obzir da dojis a ipak ti je prepisao lekove sto znaci da su ti potrebni.
Ako ti uzimas lekove i zbog toga se sekiras, to nikako nije dobro.
Beba sa 8 meseci treba da jede jos sto-sta pored majcinog mleka, te tu fokusiraj paznju (tvoje mleko joj itekako znaci, ali ono ne treba da bude osnovno jer si ti aknda i iscrpljena).
Kada je tebi dobro, onda je dobro i tvojoj decici.
Puno te pozdravljam,
danka
HAHAHAHA... copy paste moja situacija od pre jedno 4 godine.... to sto imas je sinusna tahikardija koja je verovatno posledica anksioznosti i napada panike... ako preskocis kompletnu pricu probanjem svih betablokera koje su meni dali onda treba samo da predjes na rivotril ( naravno po nalogu psihijatra) i videces kako tahikardija nestaje ko rukom odnesena...
- peniko
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 2:38 am
Beta blokatori - lekovi koji se uglavnom koriste protiv aritmija, tahikardija, hipertenzije... Treba ih jako pazljivo uzimati, uz striktan nadzor lekara, posto neke nuspojave mogu napraviti veci problem od onog zbog koga se uzima beta blokator. Inace oni su u formi obicnih tableta. Jedan od lekova iz te grupe je i propranolol...
Rivotril - lek iz grupe benzodijazepina. Sluzi za kontrolisanje napada anksioznosti i panike. Uzima se po ustaljenom rasporedu, a ne po optrebi kao neki sedativi... Deluje tako sto, prostim recnikom, usporava aktivnost nerava u mozgu... Odlican lek za ovakve probleme. Proizvodi se u Srbiji, ali Rocheov je daleko bolji (imam iskustva i sa jednim i sa drugim). Rivotril uzimati samo uz nadzor lekara, zato sto je to jedan od lekova koji moze da izazove gadnu zavisnost...
Ipak biste mogli prvo da se pozabavite tezinom (srcu i krvnim sudovima nije isto opterecenje kad vuku telo od 50 i od 120kg) tahikardije i preskaksnja mogu i od zeludacne kile... Pokusajte da smrsate i da se smirite i situacija ce sigurno krenuti na bolje. I ne, zivot Vam najverovatnije nije u opasnosti od tahikardije (koja budireceno moze doci i sa psihicke strane). Jedino od cega Vam je zivot u opasnosti je Vasih 120kg. Tako nastaju dijabetes, bolesti krvnih sudova, bolesti krvnih sudova mozga, angina pektoris, bolesti skeleta...
Rivotril - lek iz grupe benzodijazepina. Sluzi za kontrolisanje napada anksioznosti i panike. Uzima se po ustaljenom rasporedu, a ne po optrebi kao neki sedativi... Deluje tako sto, prostim recnikom, usporava aktivnost nerava u mozgu... Odlican lek za ovakve probleme. Proizvodi se u Srbiji, ali Rocheov je daleko bolji (imam iskustva i sa jednim i sa drugim). Rivotril uzimati samo uz nadzor lekara, zato sto je to jedan od lekova koji moze da izazove gadnu zavisnost...
Ipak biste mogli prvo da se pozabavite tezinom (srcu i krvnim sudovima nije isto opterecenje kad vuku telo od 50 i od 120kg) tahikardije i preskaksnja mogu i od zeludacne kile... Pokusajte da smrsate i da se smirite i situacija ce sigurno krenuti na bolje. I ne, zivot Vam najverovatnije nije u opasnosti od tahikardije (koja budireceno moze doci i sa psihicke strane). Jedino od cega Vam je zivot u opasnosti je Vasih 120kg. Tako nastaju dijabetes, bolesti krvnih sudova, bolesti krvnih sudova mozga, angina pektoris, bolesti skeleta...
Cogito ergo doleo....
ja sam imao tahikardije, ubraza puls, osecaj nestabilnosti, kratak dah, povremeno visok pritisak, nemir, pa su mislili da je anksioznost dok nisam uradio hormone stitne zlezde koji su bili u autu pa su ustanovili hipertireozu... tako pravac lekar da vidis hormone stitne...
@peniko,
ja pijem propranolol kao beta blokator za stitnu... reci mi koje su to nuspojave koje se javljaju koje mogu biti stetne...
@peniko,
ja pijem propranolol kao beta blokator za stitnu... reci mi koje su to nuspojave koje se javljaju koje mogu biti stetne...
Propranolol je kao aspirin medju betablokerima... znaci moze svako da ga pije i ima minimum stetnog dejstva.... cak se koristi i za lecenje anksioznosti u vecim kolicinama koliko se secam.... problem sa propranolol-om je sto mora da se pije 100x dnevno da bi mu dejstvo bilo ok i sto iako ga pijes jeste da smanjuje puls ali dozvoljava ekskurzije srca so 180 i nazad, bar kod mene.. za razliku od njega concor cor pijes jednom ili dva puta ako su ti napadi panike nocu i od njega nema sanse da ti puls skace ko blesav.. secam se da sam imao panicni napad a da pri tom puls dodje jedva do 90 i onda me prodje i panicni napad... takodje concor cor ne pravi sranja asmaticarima ko propranolol... a rivotril ima lep pun trouglic i jako je zeznut lek posto ako ubija anksioznost kao da je nikad nije bilo izaziva zavistnos jer kad se prestane sa njim vrati se anksioznost pa ko je lud da prestaje....
Neshar, kako sam shavtila, ti dobro reagujes na propranolol (i ja ga pijem vec duze vreme) i ne treba da te tangiraju nuspojave (ako ih ti do sada nemas, neces ih ni imati, svako reaguje na neki lek na svoj nacin).
On se oprezno daje kod astmaticara jer je to neselektivan betablokator za razliku od selektivnih koji se mogu davati i ljudima sa plicnom bolescu.
Kod fobija se nekada davao, ali samo je delotvoran kod socijalne fobije.
Taj lek (kao uostalom i svi ostali Betablokeri) se nikako, ali bas nikako ne bi smeli naglo ukidati.
poz
On se oprezno daje kod astmaticara jer je to neselektivan betablokator za razliku od selektivnih koji se mogu davati i ljudima sa plicnom bolescu.
Kod fobija se nekada davao, ali samo je delotvoran kod socijalne fobije.
Taj lek (kao uostalom i svi ostali Betablokeri) se nikako, ali bas nikako ne bi smeli naglo ukidati.
poz