Lupanje srca ?
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Okt 07, 2012 4:31 pm
Lupanje srca ?
Evo ovako: imam 20 godina i redovno treniram kao tinejdzeru mi je otkriven sum na srcu bio sam na ultrazvuku kod redovnih kardiologa za odrasle i rekli su da je mitralna insuficijencija prvog stepena u tragu ali su preporucili da odem kod specijaliste decije kardiologije , otisao sam na ultrazvuk i tamo i rekli su da to nije nista da nema potrebe za kontrolama da je sum drugog stepena.
Pre mesec ipo je pocelo malo da me gusi par dana i posle toga je pocelo pri naporu da mi lupa srce jako ali ne ubrzano to traje nekoliko sekundi i prodje
opet sam otisao kod kardiologa poslusao me je i rekao da ne cuje nikakav sum i ekg je bio normalan ali i dalje osetim te tegobe ? da li neko moze da mi pomogne nekim savetom , unapred zahvaljujem ...?
Pre mesec ipo je pocelo malo da me gusi par dana i posle toga je pocelo pri naporu da mi lupa srce jako ali ne ubrzano to traje nekoliko sekundi i prodje
opet sam otisao kod kardiologa poslusao me je i rekao da ne cuje nikakav sum i ekg je bio normalan ali i dalje osetim te tegobe ? da li neko moze da mi pomogne nekim savetom , unapred zahvaljujem ...?
Re: Lupanje srca ?
To što ti imaš jeste trivijalna mitralna regrugitacija sa kojom si rođen.To znači da se mitralni zalistak ne zatvara najbolje,te se krv iz leve komore vraća natrag u levu pretkomoru.Kod tebe to ne utiče na efikasnost srca i nemaš razloga za brigu.Jedino oko čega bi trebao da povedeš računa jeste da ukoliko ideš zubaru zbog vađenja zuba,kao prevenciju uzimaš antibiotike.Time se prevenira potencijalno opasni infektivni endokarditis.Osobe sa trivijalnom Mr nemaju nikakvi restrikcija u pogledu treniranja ili bavljenj bilo kojim sportom,međutim ukoliko i dalje osećaš gušenja tokom vežbanja,onda je moguće rešene test opterećenja.
-
- Novi član
Pa ne znam Kardiolog za odrasle nije bio siguran , zato me se i poslao kod decijeg , a deciji je rekao da to nije to evo nalaz" sistolni sum II/IV uz levi rub donje polovine sternuma anorganskih karakteristika .. a pre par dana kardiolog rece da se ne cuje nikakav sum pa me to buni...
-
- Novi član
Zaboravio sam da kazem da su to prvi simptomi za sve ove godine , znaci pre nego sto je otkriven sum nista , posle nista nikakva probadanja gusenja , aritmije ubrzan rad srca nista ...
Nisam siguran,hoće li ti ovo pomoći,ali zaboravi na šum.Imaš trivijalnu mr i to je to.Šum koji se čuje,uzet sam za sebe nije nikakav značajan simptom koji bi trebao da te plaši.To što nisi znao za njega pre poslednjeg pregleda,ne znači da i tada nije postojao,već da ga lekar naprosto nije čuo.To nije tako neuobičajeno,pošto je sasvim moguće da neki lekari imaju manje osetljiv sluh od drugih.Mislim da si se samo malo uplašio i da sada malo više osluškuješ svoje telo.
-
- Novi član
Ma moguce , samo me je bunilo to sto ova druga na citavom nalazu nigde nije spomenula MR ni to za antibiotike pre zubara , ama bas nista o.O mozda odem opet na ultrazvuk ..
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Mar 19, 2012 12:47 am
Evo imam isti problem, dešava mi se da mi srce jako zalupa, i to lupane zna da potraje nekad duže...posebno ako sam pod tremom ili uzbuđenju, međutim toliko jako lupa da ga osjećam kao da će iskočiti iz grudnog koša, bukvalno me pomjera s mjesta
Zanimljivo zar ne?! 
Imam 23 god, a sa 14 godina sam operisala krajnike, i imala sam kardiološki pregled, našli su mi neki šum na srcu...međutim od tada nisam nikako kontrolisala niti bila kod kardiloga, nisam ni imala posebne smetnje..međutim sada mi se češće javlja da mi srce zalupa, ponekad i u miru.
Zato se to dešava? Ima li neko slične/iste tegobe, a da ihkontroliše kod svog kardiloga i šta mi može reci o ovome?
Planiram da uradim EKG...

Imam 23 god, a sa 14 godina sam operisala krajnike, i imala sam kardiološki pregled, našli su mi neki šum na srcu...međutim od tada nisam nikako kontrolisala niti bila kod kardiloga, nisam ni imala posebne smetnje..međutim sada mi se češće javlja da mi srce zalupa, ponekad i u miru.
Zato se to dešava? Ima li neko slične/iste tegobe, a da ihkontroliše kod svog kardiloga i šta mi može reci o ovome?
Planiram da uradim EKG...
-
- Novi član
Kod mene ne traje dugo par minuta , ali jos uvek ne znam tacno sta je pa ti ne mogu bas pomoci , odradi ekg da znas na cemu si 

Molim vas za odgovor, imam cudan problem oko tog lupanja srca ili cega vec
Ovako: Uradila sam nalaze ks, glukozu, holesterol, trgliceride, urin... sve je savrseno osim urina koji je pun bakterija prema nalazima.
I tako, kad sam videla nalaze smirila sam se, i pritisak mi je normalan (120/90, otkucaji 88)
E sad, osecam cudno otkucavanje u celom telu, nekako nije ni srce, nego negde oko zeluca, pa cele grudi kucaju, pa me nakon odredjenog vremena prodje neka jeza po rukama. To se desava samo kad mirna, sedim mirno ili lezim. Cak imam osecaj da se tresem, dakle- ne tresem se ali takav osecaj imam. kad nesto radim, sa nekim pricam ili nesto, sve je normalno.
Danas sam popila apaurin 2 mg, on nije opasan, ali nije mi bilo nista drugacije opet sve isto.
Da li je neko imao takav slucaj, ja znam da ovo sve podseca na psihicke smetnje, ali nisam sklona hipohondriji, i ovo me nervira i smeta mi. Je li postoji nesto u telu da nije vidljivo u krvi? nisam radila ekg, doktor kaze da nema potrebe,. Ultrazvuk abdomena, stitne su normalni i u redu.
(
Ovako: Uradila sam nalaze ks, glukozu, holesterol, trgliceride, urin... sve je savrseno osim urina koji je pun bakterija prema nalazima.
I tako, kad sam videla nalaze smirila sam se, i pritisak mi je normalan (120/90, otkucaji 88)
E sad, osecam cudno otkucavanje u celom telu, nekako nije ni srce, nego negde oko zeluca, pa cele grudi kucaju, pa me nakon odredjenog vremena prodje neka jeza po rukama. To se desava samo kad mirna, sedim mirno ili lezim. Cak imam osecaj da se tresem, dakle- ne tresem se ali takav osecaj imam. kad nesto radim, sa nekim pricam ili nesto, sve je normalno.
Danas sam popila apaurin 2 mg, on nije opasan, ali nije mi bilo nista drugacije opet sve isto.
Da li je neko imao takav slucaj, ja znam da ovo sve podseca na psihicke smetnje, ali nisam sklona hipohondriji, i ovo me nervira i smeta mi. Je li postoji nesto u telu da nije vidljivo u krvi? nisam radila ekg, doktor kaze da nema potrebe,. Ultrazvuk abdomena, stitne su normalni i u redu.

-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Jan 14, 2013 12:20 pm
Evo da se i ja prikljucim.Naime prvi ubrzan rad srca sam otkrila u pubertetu merenjem digitalim aparatom bil je 120 otkucaja i to svaki put kad izmerim,meni to nije predstavljalo problem,tek u maju ove godine sam otisla kod interniste zabelezen mi je ubrzan rad srca ali pravilan,radila sam sve moguce analize i sve je bilo ok,pre mesec dana sam posetila kardiologa,bas tad sma se jako uplasila srce je toliko drndalo da sma mislila ko zna sta ce mi sad pronaci
ali doktor opusten jos se smeje i kaze:kako je nestasno srce ne mogu da ga stignem hahahahaha.A ja izbezumljena,posle UZ kaze on meni ja sam kardiolog preko 20 godina srce ti je zdravo,ja do sad nijednog pacijenta nisam omanuo znaci nemas brige,to ti je sve na nervnoj bazi,i od stresova ako si imala,dao mi propranolol cetvrtinu da pijem po potrebi.Ja to gutam svaki dan
internista mi rekao da pijem 3 meseca pa kontrola,ja se i dalje plasim od infrakta i tih sranja 

-
- Novi član
Evo da se i ja prikljucim.Naime prvi ubrzan rad srca sam otkrila u pubertetu merenjem digitalim aparatom bil je 120 otkucaja i to svaki put kad izmerim,meni to nije predstavljalo problem,tek u maju ove godine sam otisla kod interniste zabelezen mi je ubrzan rad srca ali pravilan,radila sam sve moguce analize i sve je bilo ok,pre mesec dana sam posetila kardiologa,bas tad sma se jako uplasila srce je toliko drndalo da sma mislila ko zna sta ce mi sad pronaci
ali doktor opusten jos se smeje i kaze:kako je nestasno srce ne mogu da ga stignem hahahahaha.A ja izbezumljena,posle UZ kaze on meni ja sam kardiolog preko 20 godina srce ti je zdravo,ja do sad nijednog pacijenta nisam omanuo znaci nemas brige,to ti je sve na nervnoj bazi,i od stresova ako si imala,dao mi propranolol cetvrtinu da pijem po potrebi.Ja to gutam svaki dan
internista mi rekao da pijem 3 meseca pa kontrola,ja se i dalje plasim od infrakta i tih sranja 

e ovako...imam jedan problem sa lupanjem srca.kada treniram radim neke vezbe dolazi do nekontrolisanog brzog lupanja srca...bio sam kod interniste imam prosirenu levu prtkomoru,ali bavim se polu profesionalnim borilackim vestinam,cak su mi ustanovili da imam hipertenziju.od lekova pijem prilindu jednu tabletu na dan od 2,5miligrama...vec nekoliko puta mi se desilo u toku malog fudbala kada sutnem loptu ili naglo potrcim dolazi do tog nekontrolisanog lupana i moram ili da cucnem ili da odmorim malo da bi to lupanje prestalo...cak osecam i preskakanje srca u tom lupanju...neznam sta da radim.cak osetim i gusenje ali ne jako pre tog lupanja srca....
-
- Novi član
Pa ne znam,normalno je da prilikom fizicke aktivnosti puls bude brzi,meni recimo i prilikom brzog hodanja srce bas jako lupa. 

da se uradi eho srca, holter EKG, holter pritiska, pa ocena kardiologa na osnovu ovih nalaza.
takodje, od laboratorije uradite secer i hormone stitaste zlezde
takodje, od laboratorije uradite secer i hormone stitaste zlezde
Moj YouTube kanal, na kome cu odgovarati na Vasa pitanja:
https://www.youtube.com/channel/UCofiOK ... Yrbtw/feed
Facebook: https://www.facebook.com/Internet-dokto ... 066561672/
https://www.youtube.com/channel/UCofiOK ... Yrbtw/feed
Facebook: https://www.facebook.com/Internet-dokto ... 066561672/
Pralinam,
много тога постоји у организму што није видљиво у крви. Најбоље је да одеш на ирисдијагностику и знаћеш шта ти је било, шта јесте и шта ће можда да буде. Имаш линкове на мом сајту.
много тога постоји у организму што није видљиво у крви. Најбоље је да одеш на ирисдијагностику и знаћеш шта ти је било, шта јесте и шта ће можда да буде. Имаш линкове на мом сајту.