KOKSAKI

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

tanjica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Okt 04, 2006 11:04 pm

Post od tanjica »

Izvinjavam se što kasnim puno, ali nadam se da ću bar nekom pomoći. Stručnjak za koksaki je prof. Mirić na Institutu za kardiovaskularne bolesti Dedinje. Ja sam imala taj virus pre 10 godina i preživela sam :wink: , a profesor mi je dosta pomogao iako je miokarditis kod mene bio jako ozbiljan (hteli su da mi rade i biopsiju srčanog mišića, ali nisam dala). Srećno, pozdrav.
Mrs_Parker
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Sep 02, 2002 2:00 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Mrs_Parker »

Zar nije dr Miric trenutno u bolnici Zvezdara?
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

prof. miric radi privatno, a u svojoj bivsoj ustanovi kbc "zvezdara" radi koronarografije (po ugovoru)
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am

Post od minjab »

Dr,Mirić radi isključivo privatno i kad ''pokušate'' da zakažete kod njega sesttra vas blago rečeno ''otkači'' zato što dr.Mirić ne prima više nikakve pacijente nego prosleđuje samo njegovoj ženi koja isto radi privatno !
tacak
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 23, 2007 7:54 pm

Post od tacak »

koliko se ja razumem u to svaka vrednost koja je veca od 50 je aktivan koksaki tj titar . ,morao bi do lekara ali po mom misljenju koksaki je u prolazu , tako da moras uraditi analize i uz srca , ako nema nista sto ukazuje na neko od mogucih smetnji slobodno uzivaj , jer on je sanmo prosao kroz organizam . pozdrav .
borba
tacak
Aktivan član
Aktivan član

Post od tacak »

ZDRAVO DRUGARI
evo mene opet samo da se javim i kazem da sam bolje , procitala sam nesto kao sta koksaki jel to neki virus ili sta vec ? :lol:
naravno malo sam usporila tako da vise odmaram , mnogo vise odmaram , concorn sam smanjila na pola od 5mg. puno vitamina ,
sta mogu reci drustvo samo napred .
pozdrav svima.
borba
Peca90
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Sep 16, 2008 11:24 pm

Post od Peca90 »

moze li neko da mi protumaci rezultate moje sestre...
elem
Coxackie IgM 2,1 (jedinice U/ml, ref vred <50)
Coxackie IgG 199,2 (jedinice U/ml, ref vred <100)

da li neko moze da mi objasni sta to znaci molim vas?

inace ima 16 godina , bavi se umetnickim plivanjem... radjen je test na sportskom pregledu na predlog sportskog lekara jer je uocen shum na srcu , za koji se uspostavilo da je funkcionalan... i da nije nista strasno

da li je zarazena i da li moze da se bavi onormalno sportom
Superhik
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Sep 19, 2008 3:46 am

Post od Superhik »

Taj nalaz govori u prilog infekciji coxackie virusom koja nije skorijeg datuma.To ne mora da znaci da je on zahvatio srce i na osnovu samo tog nalaza nemoguce je davati bilo kakvu prognozu .Najbitniji je ultrazvuk srca koji je,nadam se,uradjen.Ako na njemu nije nadjen ozbiljan,organski razlog suma i ako je ekg uredan i ona nema simptome koji bi upucivali na kardioloske probleme,ne bi trebalo da bude prepreka daljem bavljenju sportom.Ipak ,trebala bi mirovati dok se pretragama kod kardiologa ne utvrdi da li na srcu postoje znaci miokarditisa.Sve najbolje zelim.
Peca90
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Sep 16, 2008 11:24 pm

Post od Peca90 »

radjen je ulstrazvuk srca nema uopste traga o bilo kakvoj upali i sve je u najboljem redu... medjutim dok je radjen EKG ustanovljena je malo jacha frekvenca srca blizu 100... e sad da li to nesto znaci ili ne? moguce je da s jednostavno malo uplasila...???
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

znaci da ste se uplasili
virginija
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Nov 12, 2007 3:24 pm

Post od virginija »

I mene je lecio dr Miric pre 12 tak godina, i izlecio.

Ovih dana sam negde zakacila virus, imam temperaturu, osecam se slabo...mirujem u kuci, pijem limunade, jedem voce - kanim se javiti profesoru Miricu, kontole radi.

On radi privatno, dobar je strucnjak, ako kome zatreba telefon privatne klinike je 3674491.
tacak
Aktivan član
Aktivan član

Post od tacak »

evo mene opet sa vama , veliki pozdrav.
sta reci kad je krenulo bolje , i da koliko toliko zivim normalno ,mene krajem decembra zakaci neki virus i sada mi je bas lose , moje srce ponovo na najmanji napor bije kao ludo , znaci i kad govorim , o penjanju stepenicama ni govora . i imam neke blage bolove u grudima , radila analize na torlaku 23 , 12 . i naravno danas bi trebalo da stignu u pozarevacku bolnicu . pa onda planiram da idem kardiologu i naravno javicu se ovom dr. Minicu .
kissssssssssss
borba
Korisnikov avatar
simbelmin
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Avg 12, 2008 2:31 am

Post od simbelmin »

danas sam dobila rezultate sa Torlaka po njima B1 i B5 nisu detektabilni ali B2 1:128
B3 1:256
b4 1:512

moze li mi neko reci ima li mesta za strah?
.."too wired to live, to rare to die.."
tacak
Aktivan član
Aktivan član

Post od tacak »

zdravo simbelmin !
koliko se ja razumem , svaki titar koji je veci od 50 ukazuje da je virus aktivan , tj infekcija je tu. moras puno voditi racuna ,mirovanje sto vise koliko je to moguce , puno vitamina i recimo da uradis uz srca da to pogleda neko od kardiologa . da li imas neki problem sa srcem tj, mislim na zamaranje , otkucaji. moras puno voditi racuna jer svako neozbiljno shvatanje ovog virusa moze imati fatalne rezultate . a moze proci i bez nekih promena . puno srece zelim, a o tome mozes procitasti na ovom forumu citavu enciklopediju . :lol:
borba
Korisnikov avatar
simbelmin
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Avg 12, 2008 2:31 am

Post od simbelmin »

pa ja sam vec 2006 po nalazu EHA i mom kardiologu prelezala miokarditis, kad sam uradila nalaze na Torlaku svih 5 tipova virusa je bilo tu ali oko 1:32 i 1: 64 im je bio titar ali ja na zalisku izmedju desne komore i predkomore imam fibrozu koja je kako rece kardiolog karakteristicna za koksaki infekciju, ali ja sam sve to otabala na nogama , mislim malo sam se vise zamarala, preskakalo mi srce ali ja sam to pripisivala skorijem porodjaju i nespavanju i tako sad opet ne mogu da verujem... :o :o :o
.."too wired to live, to rare to die.."
Odgovori