Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.
hvala na korisnim savetima
Uzimam slicnu vitaminsku terapiju, sto vise zdrave hrane i todoxin1. Da li je korisno uzimati sojin lecitin za srce u slucaju mioperikarditisa? Procitala sam da utice na jacanje srcane muskulature.
pozdrav
Ja sam isto nesto cuo sa sojin lecitin, ali nikada nisam bio u prilici da ga uzmem... Mislim da mi je bilo dovoljno sto sam uzimao ovo sto mi je lekar prepisao.
Inace, najbitnije u celom oporavku je optimizam. Nikakva soja, vitamini i vodice nece nadomestiti to. Zato, cheer up i nemoj mnogo da razmisljas o lekovima i suplementima. Ono sto ti lekar kaze, zdrava ishrana, vedar duh i to je to. Predlazem ti da posetis malo "anksioznost posle virusa" forum i procitas sta je o koksakiju pisao Dr. Ivica. On je sam bolovao od toga, a sada u 40 i nekoj (nadam se da ne vidi da ovo pisem ) ide na medjunarodna sportska takmicenja i bori se za medalje.
Zdravo svima koliko Vas ima .
Moj JAPANAC -koksaki je veoma aktivan , vec devet meseci. tako da sad imam ehogeniji zadnji zid srca , dva mala perikarda (tako kazu), i prolaps , ali to nije nista strasno bar tako kazu promenili mi lekove , sada pijem concorn 5 mg dnevno , ne osecam se nista bolje , moji otkucaji se sada krecu u stanju mirovanja preko sto , znaju da me probude i u pola noci. do duse ne stalno ali dosta cesto .
pozdrav svima i unapred hvala .
trepavica je bolje pao mi je titar b3, b4 na 1:64, tako da su mnogi simptomi nestali. sada mi ostaje samo miokarditis i perikarditis. rezultati holtera su dobri, nema preskakanja, samo bradikardia (to je zbog terapije), a kontrolni ultrazvuk tek u februaru. do tada ne smem da pokupim neku drugu infekciju, sto znaci da ne smem da radim
pozdrav svima!
e da... peniko, pogledala sam temu "anksioznost posle virusa" i naisla na pravi horor! vise ne idem tamo a imam i novi lajt motiv: "koksaki? to je kao neki virus?!"
htela sam da pitam sve koji su imali koksaki virus, koliko dugo su imali povisenu temperaturu? ja je imam 5 meseci (koliko znam), a pre dva meseca mi je titar antitela pao na 1:64. da li je to normalno sto i dalje imam povisenu temp ili da uzrok trazim negde drugde?
evo mene opet ,
naravno sa istim problem mozda i jos nekim dodatnom , ali sta da se radi mora nekako dalje.
da li je neko od Vas prestao da pije beta blokatore i da li ima jos probleme sa KOKSAKIJEM .
sta da radim meni ako ne pijem ili smanjim beta blokator srce ubacuje u petu a ako popijem nekad radi 35 -40 otkucaja .
pozdarav i hvala .
cao tacak,
ja jos uvek uzimam inderal, ujutru i u podne. ne znam kako bi mi bilo bez njega, znam da sam sa njim malo pospana i malaksala.
zanima me da li ti uspevas normalno da funkcionises, izlazis iz kuce na duze i sl?
cao trepavice
naravno da izlazim iz kuce, tj ja sam svo vreme sam van.
neko mora i to da radi . ali mogu ti reci da mi se desavaju trenuci kad sam malaksala i pred kolapsom .
prestala sam da pricam o tome ponasam se kao da nisam bolesan i to tako ide dok me moje srce ne opomene , i to zna biti lose , ali mogi ti reci da mi je puno i pomoglo to jest mozda i navise .
pozdrav i cujemo se
Molim pomoc u vezi sledecih rezultata sa torlaka u vezi koksaki virusa. Pise sledece: U serumu pacijenta nadjeno je prisustvo neutralisucih antitela za coxsackie viruse B1-B5 Serum: CB1 <1:16, CB2 1:16, CB3 1:32, CB4 1:64, CB5 1:64
Sta ovo znaci? Jesam li ga imao ili ga imam??
Kako su meni objasnili, 1:64 je granicna vrednost, tako da se to smatra da nemas. Ako imas aritmije, najbolje da uradis kardioloski pregled jer su CB4 i CB5 "prijemcivi" za srce.