AV blok prvog stepena nije anestezioloska kontraindikacija i operacija moze da se izvede bezbedno.
Pozdrav.
AV blok srca - molim za ozbiljan savet
av_blok prvog stepena
Hvala PUNO!Nekako mi je sad lakse!Jos Jednom HVALA!
Cao svima!Evo mene opet!Ponovo pitanje vezano za av blok kojeg su mi slucajno otkrili na internistickom pregledu koji mi je trebao za operaciju cokoladne ciste.Inace,av blok je prvog stepena,isla sam ko kardiologa prije operacije,uraden mi je eho srca gdje mi je receno da imam minimalni prolaps,da ne moram koristiti nikakve lijekove,da mogu imati normalan zivot,samo kontrola jednom godisnje.Inace imam29 godina.
Poslije operacije cokoladne ciste,radena mi je laparatomija,ljekar preporucuje kontraceptivne pilule Yasmin,ali tek nakon kontrole kardiologa.Idem kod kardiologa u ponedjeljak,ali jednostavno ne mogu izdrzati do ponedjeljka,da li ce to biti smetnja,jer ako hoce imaju neke druge POP koje treba nabaviti vani.Molim sve one koji znaju o ovome da mi pomognu.Hvala!
Poslije operacije cokoladne ciste,radena mi je laparatomija,ljekar preporucuje kontraceptivne pilule Yasmin,ali tek nakon kontrole kardiologa.Idem kod kardiologa u ponedjeljak,ali jednostavno ne mogu izdrzati do ponedjeljka,da li ce to biti smetnja,jer ako hoce imaju neke druge POP koje treba nabaviti vani.Molim sve one koji znaju o ovome da mi pomognu.Hvala!
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Avg 25, 2012 9:37 pm
Re: AV blok srca - molim za ozbiljan savet
Moj sin ima AV BLOCK GRADUS II, i Dysplasio valvulae mitralis,molim vas mozete li mi reci da li ce on biti dobro,da li je to posledica puberteta,i da li ce moci da se vise bavi aktivno sportom....(ima 16 godina,i 11 godina se bavi aktivno fudbalom)!
Radio je test opterecenja i holter (3 meseca nakon prvog saznanja da ima av blok)je ponovo nosio,i rekli su mu da av blok ima 4 puta u toku dana,i to samo dok spava,a na testu opterecenja mu je sve bilo dobro jedino sto je imao veci pritisak,valjda zbog saznanja o rezultatima pa se uplasio,.....hvala u napred!!
Radio je test opterecenja i holter (3 meseca nakon prvog saznanja da ima av blok)je ponovo nosio,i rekli su mu da av blok ima 4 puta u toku dana,i to samo dok spava,a na testu opterecenja mu je sve bilo dobro jedino sto je imao veci pritisak,valjda zbog saznanja o rezultatima pa se uplasio,.....hvala u napred!!
Na neka pitanja koja ste postavili nije najlakše odgovoriti.Generalno,av blok se može javiti kod dobro utreniranih sportista,potpuno spontano,najverovatnije kao reakcija povećanu fizičku aktivnost.Da biste pouzdano znali da li se Vaš sin može i dalje aktivno baviti sportom mislim da je neophodno obratiti se subspecijalisti koji je najstručniji za ovu vrstu problema.Kako se radi o vrsti aritimije,savet biste trebali da potražite od elektrofiziologa.Dobro je što su rezultati stres testa i holtera odlični,ali pošto Vaš sin ima ambicija da se sportom bavi profesionalno,nije zgoreg uraditi i još neku dodatnu pretragu.
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Avg 25, 2012 9:37 pm
hvala vam,...ja se nadam da je to sve pubertet,i da ce moci da nastavi,al videcemo u maju sta ce da kazu posto mu je zakazan jos jedan holter i test opretecenja.