amiodaron-concor

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

banja ima psiholoski efekat, ne postoji evidentno poboljsanje, i neka bolja statistika.
ako finansijski mozete da izdrzite - zasto da ne! u svakom slucaju cete smanjiti stres kome smo svi izlozeni.
ako je ugradjen stent a nije bilo infarkta, komisija ce tretirati kao da ste (skoro skroz) zdravi.
stent posle infarkta - gleda se kakav je eho nalaz, ponavalja se test opterecenja.
bajpas - moze da se dobije penzija.
zaba57
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Mar 18, 2009 10:50 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od zaba57 »

ovo je otprilike prvi negativan odgovor koji mi se svidja. eto, danas, odnosno juce se napunilo deset godina od bombardovanja a vec pet godina od nastanka mojih problema. s obzirom kroz sta sam prosao za tih sto dana rata, jer sam toliko bio u uniformi,malo pre i malo posle bombardovanja, i posledice su itekako vidljive. za vreme rata sam bio izgubio 15 kg a vrlo brzo posle sam nabacio 25. cigarete sam ostavio takodje pre pet godina. sada imam 115 kg a visok sam 188 pa vi vidite o kolikom se visku tu radi. preporucili su mi tablete xenical kao pravi spas za skidanje kilaze, mada su malo zajebane ali cu i to izdrzati, ako me podrzite u tim naporima. stres je vrlo opasan protivnik, to tek sada vidim. za vreme rata sin mi je bio vojni policajac u decanima, otac mi je umro, imao sam jos nekih drugih problema i eto ga problem, mada sam tada mislio da sam jak kao zemlja. bice banje drbgd, po svaku cenu. hvala
zaba57
Novi član
Novi član

Post od zaba57 »

moze li mi neko rastumaciti otpusnu listu posle ugradnje 2 stenta? uputna dijagnoza je-ANGIOPLASTICA PERCUTANEA TRANSLUMINALIS RCA CUM IMPLANTATIO STENT TSUNAMI 3,5x25 ET PAR PROXIMALIS ET STENT FLEX MASTER 2,75x9 ET PARS DISTALIS. PCI RCA. gajding kateter 6F JRSH 4,0. premedikacija heparin 10000 ij.nakon plasiranja koronarne zice runthroughurade se predilatacije distalne lezije balonom RYUJIN PLUS OTW 1,5x15 na 16atm I proksimalne lezije na 16 atm. potom se distalno plasira stent FLEXMASTER 2,75x9 i naduva na 11 atm. proksimalno se plasira stent TSUNAMI3,5x25 i naduva na 14 atm,apotom na 18 atm.po povlacenju balona u kateter TIMI 3 protok. zakljucak-nastaviti terapijut.aspirin 300mg 1 dnevno 1 mesec, a potom 100 mg 1 dnevno dozivotno, uz t plavix (zyllt)75 mg 1 dnevno, uz ostalu kardiolosku terapiju. molio bih za tumacenje ove otpusne liste prevedeno na jezik laika. takodje me interesuje kvalitet stentova koje sam dobio i da li trebam raditi kontrole, kakve i kada, ako je potrebno. Pozdrav svima koji lutaju po ovom forumu i traze pomoc, razumevanje, i informacije.
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

dobili ste 2 stenta, pijte preporucenu terapiju. nije ni od kakvog znacaja za vas da vam se razjasnjava zasto je koriscena ta zica koja je koriscena, a ne neka druga i sl.
uz redovnu terapiju neophodna je i redukcija svih faktora rizika - ako ste pusac prestanite da pusite, ako ste gojazni smrsajte, ako je secer granican ili povisen - antidijabeticna dijeta
zaba57
Novi član
Novi član

Post od zaba57 »

u pravu ste, a od faktora rizika samo sa kilazom se borim, manje-vise uspesno. u svakom slucaju, hvala vam
Odgovori