zloupotreba steriliteta,HSG,LAPARASKOPIJA

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

pr
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Dec 05, 2007 12:26 pm

zloupotreba steriliteta,HSG,LAPARASKOPIJA

Post od pr »

Poštovane čitateljke ovog i svih drugih foruma!!!
želela bih ovim putem da POMOGNEM svima vama koje verovatno prolazite težak put za ostajanje u drugom stanju a naleteli ste možda na jednog od prevaranata koji (da li razmišljaju o Bogu) zloupotrebljavaju ovu veliku ljudsku nesreću!
Jedan od tih prevaranata je prim. dr. Miodrag Vučić koji je godinama radio u N.Frontu a sada radi kod Papića i ima privatnu ordinaciju u ul.Blagoja Parovića.Moj savet-BEŽITE OD NJEGA KAO ĐAVO OD KRSTA!!!On je možda izuzetan dijagnostičar,to da ali ako imate problem sa sterilitetom što dalje od njega!To je jedan matori prevarant,dugo je pisati šta sam sve kod njega preživela ali samo jedan podatak koji će Vam sve reći:radio mi je insemenaciju BEZ IJEDNE ANALIZE!!!!! ili urađenog HS`G ili laparaskopije!!!!To je ravno kriminalu!I to meni koja imam 37 god. koja nemam vremena za čekanje i rad "na slepo",oduzeo mi Je godinu dana dragocenog vremena!!!!!Ej bez ijedne niti mikrobiološke niti organske analize čovek radi insemenaciju i to na osnovu nalaza spermograma koji radi(po njegovoj preporuci neki lik iz Fronta) koji bude najlošiji mogući pa te on onda uputi na insemenaciju!!!koju radi naravno u njegovoj ordinaciji za 500 evra!!!Ej bez ijedne analize,a već sam ponovila, 37 godina,bolne menstruacije,u mladosti teška operacija slepog creva koje se izlilo,uvećan desni jajnik,policističan i on ne proveri ni ono elementarno DA LI SU JAJOVODI PROHODNI!!!!Posle izgubljenih godinu dana na svoju ruku sam uradila HSG i jaovodi su potpuno neprohodni!!!Sve sam Vam rekla!!!
Ono što iz mog ličnog iskustva želim da vam kažem jeste NE ČEKAJTE!!!!
Zato bih želela ovim svojim iskustvom da pomognem nekom da ne prođe kroz slično;
Prvo i osnovno ukoliko imate do 32,33 god. onda pokušavajte DO godinu dana da ostanete u drugom stanju,ukoliko imate preko 35 god NAJVIŠE do 6 meseci(pogotovo ako ste imali bilo kakav sličan problem koji sam gore navela;jednostavno proces utvrđivanja problema je tako zamotan i dugačak da ne treba čekati NI ČASA).
Drugo,najbitnije je da dve osnovne stvari budu OK;spermogram i prohodnost jajovoda i postojanje ovulacije;Spermogram je vrlo lako sam uraditi imate u svakoj labaratoriji uputstvo o tome;Što se tiče prohodnosti jajovoda ona se najlakše utvrđuje ili HSG-om ili LAPARASKOPIJOM(ne operativnom već dijagnostičkom koja traje kao i HSG 10-ak min.);Nemojte bežati ma koliko se plašile jer obe metode su TOLIKO U SUŠTINI BEZAZLENE I KRATKE u odnosu na to koliko je rezultat bitan i koloko Vas izvodi na čistinu;Ja sam se toliko plašila tog HSG-a a to je toliko jednostavno i bezbolno(kratkotrajna totalna koja traje bukvalno 5 min.;izuzetno nežan i pažljiv dr. Ilić u Soldo Medicini)) da kamo sreće da sam još pre 7,8 meseci to uradila
Znači,najvažnije je NE GUBITI VREME,odabrati ustanovu gde ćete se lečiti i krenuti ŠTO PRE JER VREME NEUMITNO TEČE!!!!

P.S:Zaboravila sam ono najbitnije;Nalaz spermograma mog supruga u tri druge ordinacije (ne po preporuci dr.Vučića kod njegovog kolege iz Fronta,zamislite tu spregu privatnik šalje u državnu ustanovu na analizu koja naravno bude loša) je takav da su mu urolozi predlagali da bude DONATOR!!!!!
gloriamum
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Maj 20, 2007 10:39 pm

Post od gloriamum »

Stvarno je neverovatno sta su ljudi spremni da urade za sitne pare.Mislim zbog 500 eura,da je spreman na to,da vam prakticno otme pare,a unapred zna da nece uspeti.Ako mu je samo do para sto ne otvori prodavnicu,pa nek trpa musterijama u korpu,da bi racun bio veci,a ne ovako,ipak je u pitanju zdravlje.Stvarno,zar se ne plasi Boga.Da je ovo drzava kao,sto nije,pa da ga tuzite i da mu se zabrani rad,ali ovako,slobodno ga besplatno izreklamirajte na sto vise foruma.Dobar glas se daleko cuje,a los jos dalje!
Majmunche
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Mar 14, 2007 7:46 pm

Post od Majmunche »

Razumem zasto bi neko u Vasoj situaciji bio revoltiran i zgrozen i nazalost je previse takvih prica.

ALI - mislim da, pogotovu u Srbiji i tom nesrecnom zdravstvu - je duznost svakog pacijenta da se informise pre bilo kakve intervencije i da prihvata "dijagnozu" i "terapiju" kao sturno misljenje, ali upravo to - samo jedno misljenje i da to treba da uporedi sa sopstvenim ocekivanjima kao i informacijama. Postoji internet i ne samo ovakvi forumi vec gomila strucnih informacije i vise nema razloga da bilo koji lekar bilo kog pacijenta vuce za nos, osim ako taj nije informisan, a onda mu se nikako ne moze pomoci. Ja ne odem ni na redovan godisnji pregled da nemam listu testova koji hocu da urade i da nemam ocekivanja sta je "zlatno pravilo" u praksi vezano za neki moj problem.

Dakle - prevaranata i nepostenih lekara ce uvek biti, ali je na pacijentu da bude lekaru partner i prouci osnovne informacije pre bilo kakve preporuke - od leka do intervencije.

[Ja nijedan lek nisam popila vec godinama da nisam o njemu procitala na internetu, a i da lekara nisam pitala "Molim Vas, objasnite mi sta Vas je navelo na tu terapiju a ne neku drugu" - ako cujem dobar rezon onda ok, ako dobijem neki nadobudni odgovor tipa "Zato sto ja tako mislim, ja sam lekar, Vi ste kreten", onda me taj lekar vise nikada nece videti.]
KK
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jan 10, 2006 4:31 pm

Re: zloupotreba steriliteta,HSG,LAPARASKOPIJA

Post od KK »

pr napisao:l

Drugo,najbitnije je da dve osnovne stvari budu OK;spermogram i prohodnost jajovoda i postojanje ovulacije
Sto bi bile tri stvari. :D

@ pr

ovo kroz sta ste prosli je pravi pakao. Apsolutno ste u pravu da zelite da podelite svoje iskustvo sa svima koji pokusavaju da dobiju dete, i ovaj Forum jeste dobro mesto za to, ali ne mogu a da Vas ne pitam - zasto ne tuzite lekare za nesavesno lecenje????

Pitanje se ne odnosi samo na pr,
odnosi se na sve koji su imali losa iskustva sa lekarima.

Zasto ih ne tuzite?

Da li je ikada u Srbiji neki lekar izgubio pravo da obavlja medicinsku praksu zbog nesavesnog lecenja? Ovo nije retoricko pitanje.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

@ Majmunche

U normalnom sistemu nije duznost pacijenta da se informise pre bilo kakve intervencije, nego je DUZNOST LEKARA DA INFORMISE PACIJENTA pre bilo kakve intervencije. I ne samo tada!

Ostaje ono moje vecito pitanje - dokle cemo sve to tolerisati i podvoditi pod ono sto nekako zvuci kao opravdanje: "Zivimo u Srbiji"?!

Da, zivimo u Srbiji, pa sta?
Treba da dozvolimo da nas nesavesno lece, treba za posetu doktoru da se spremamo kao za neki kolokvijum iz medicine? Dokle?!

Malo sam :evil:

Post od pr me je prilicno potresao. :cry:
Femme 27
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Dec 06, 2007 10:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Femme 27 »

Za nepovjerovati koliko "ljudski obraz" vrijedi.U ovom slucaju vrlo jeftino 500 € koliko se sjecam.Mislim da se to nedesava samo nama na balkanu...
neverending
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Maj 23, 2005 9:20 am

Post od neverending »

Majmunche napisao:...ALI - mislim da, pogotovu u Srbiji i tom nesrecnom zdravstvu - je duznost svakog pacijenta da se informise pre bilo kakve intervencije i da prihvata "dijagnozu" i "terapiju" kao sturno misljenje, ali upravo to - samo jedno misljenje i da to treba da uporedi sa sopstvenim ocekivanjima kao i informacijama...
Bez ljutnje, ali ovo je glupost. Čemu onda lekari služe? Dužnost pacijenta je da se informiše??? Nije pacijent (u većini slučajeva) u mogućnosti da se informiše, niti je to njegpova dužnost - zbog toga i ide kod lekara, inače bi tu struku u potpunosti ukinuli.
To što kod nas ima korupcije i što je šaka idiota na takvim pozicijama da unazadi mišljenje o većini poštenih i predanih lekara, nikako ne znači da ja ili bilo ko treba s tim da se miri i da smatra da mi je dužnost da znam koliko i on. Da je tako imala bih diplomu medicinskog fakulteta.
Možda ja i mogu da se informišem, ali ne zaboravi gde živiš i koliko ljudi zapravo ima pristup internetu i koliko i taj pristup često ne vredi mnogo ako ne umeš da tražiš na pravom mestu...

Ovakve teme i ovakva obaveštenja su možda jedini način da se onaj kukolj iz žita diskredituje i da oni koji rade kako valja prestanu da budu sumnjičavo posmatrani samo zato što su lekari.
Nekad poželim srednjevekovne kazne i javno bičevanje. :evil:
KK
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jan 10, 2006 4:31 pm

Post od KK »

Da li je ijedan lekar ikada u Srbiji izgubio pravo da obavlja lekarsku praksu?
neverending
Aktivan član
Aktivan član

Post od neverending »

pa, možda če uskoro, ako se komora nakani da ozbiljno počne s radom. Mada, bojim se da će biti kao i sa svim ostalim komorama kod nas - služe isključivo za naplaćivanje dodele licence i da šaka dobro uvaljenih sa početka priče fino zaradi, dok je ozbiljan rad na organizaciji, poboljšanju, struke i nagrađivanju, odnosno kažnjavanju negde u drugom planu.
Jeca_Pereca
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 15, 2007 9:03 pm
Kontakt:

Post od Jeca_Pereca »

Sta da kazem , osim uzas i sramota.Iz Crne Gore sam , i mogu vam reci da je ovamo jos gora situacija.Manja drzava, manje doktora, vise prostora za manipulisanjem...Imam 25 godina , i imala sam slicnu situaciju.Jedan od najpoznatijih doktora u Pg mi je dao dijegnozu zacepljenih jajovoda(desnog), a lijevi "nije mogao da vidi" ???? tako da mi je dao manje od 30 % sansi da ostanem u drugom stanju ,pa je jos i dodao da je mozda bolje i nemat takav "nefunkcionalan " jajnik i jajovod u organizmu nego ga imat .Fakticki , htio me je odmah lec na opereciski sto i skinut mi desni jajnik ?!!Zar to ne bi bio njegov poraz?!!!Curi od 24 (tada sam bila godinu mladja) skinut jajnik ?!!!
Rekao mi da cu bit "ovisnik o ginekolozima" i jos svasta nesto ! Pobjegla sam kao muva bez glave, u suzama , skrhana ... a posla sam samo na redovnu kontrolu jer sam planirala u skorije vrijeme potomstvo.
Istog casa sam posla na drugu kliniku da cujem misljenje drugog doktora(isto tako cijenjenog) ,i tek posle njegovog pregleda sam bila u totalnoj konfuziji.Rekao mi je da on tu ne vidi nista alarmantno, i da ja idem kuci i da se bacim na pravljenje bebe, pa ako za 6 mjeseci nista ne uradim da mu se javim .
Naravno , nisam ostala na tome , i Bogu hvala pa sam posjetila divnu doktorku Soc, koja mi je dala tacnu dijagnozu , a to u svakom slucaju nije bio zacepljen jajovod i sterilitet, vec povisen prolaktin i dvije ciste na tom jajniku ispunjene bistrom tecnoscu , za koje mi je obecala da ce se terapijom koju trenutno pijem smanjiti i na kraju nestati, i naravno , da kontrolisem prolaktin i da se pazim, sto manje stresova i sjekiranja...
Dal' moram da naglasavam koliko me je sve to kostalo ?
Ali sve je smijesno pri tome koliki sam ja stres dozivjela , i koliko bi me tek kostalo da nisam bila koliko toliko pribrana i posla na drugu kliniku, pa i na trecu.Pa vjerovatno bi me kostalo jednog potpuno zdravog jajnika!!!
Pa dal je moguce da tri razlicita doktora daju tri skoro totalno razlicite dijegnoze?
Ja mislim da je problem u tome sto je medicina postala jedna velika fabrika za stancanje para.Nije problem u strucnosti i znanju nasih doktora, problem je u tome sto je njima isplativije da u jednom danu prime 50 pacijenata i svakome se posvete max15 minuta , i samim ti pregled obave na brzinu , nedovoljno temeljno i zarade 5 puta vise para nego da prime 10 pacijenata kome ce se posvetiti minimum 40 minuta i naravno obaviti pregled mnogo temeljnije i na kraju dati tacniju dijegnozu.
Izvinjavam se svima koji savjesno obavljaju svoj posao , naravno da ima i takvih , Bogu hvala .
A sto se tice dizanja tuzbe protiv takvih nemarnih doktora , pa kod nas nije ni jedna donijeta u korist pacijenata, bar se ja nesto ne mogu sjetit.Protiv istog ovog doktora koji je meni za malo stetu nanio digla se cijela fama , tuzile su ga nekoliko zena, ali na kraju nista , donijeta presuda u njegovu korist.Zato se zene vise ni ne usudjuju da ih tuze.
Veliki pozdrav iz CG :D
Majmunche
Stalni član
Stalni član

Post od Majmunche »

Malo mi je tuzno sto na ovom forumu ovakve teme dobiju najvise paznje i najvaternije se o njima diskutuje. Nisam rekla da treba znanje pacijenta da zameni lekarevo znanje, ali pacijent mora da ucestvuje iprocesu dijagnoze i odredjivanja lecenja. Prvo u preciznom odredjivanju simptoma, pa onda u odabiru lekara, pa onda u tome da prati svoj unutrasnji osecaj-intuciju vezano za odnos sa tim doktorm kao i za to da li ima smisla to sto mu je ovaj predlozio.

Eto - nalazim se u Americi, ovde su zakoni mnogo razliciti od nasih, pacijent ima sva moguca prava - pa opet se ocekuje jedan nivo znanja o onome sto vas je snaslo da mozete da donosite pravilne odluke. Ovde lekar (sot je potpuno ispravno, po meni) izlozi nekoliko opcija za terapiju i kaze vam da sami odlucite. Nekada kaze sta je njegovo profesionalno misljenje, ali ostavlja prostora za vasa osecanja i potrebe kao i za to da cete potraziti drugo misljenje.

Jednostavno je zdravlje suvise vazno da se za to ne bi interesovali, i ne vidim zasto treba ici "na slepo" lekaru? I zasto je glupost biti informisani pacijent i ucestvovati u odlukama koje se ticu vasih zivota?
neverending
Aktivan član
Aktivan član

Post od neverending »

Pažnja posvećena ovakvim temama je očigledna slika stanja kod nas.

Nije problem kada tebe lekar primi, pregleda, ustanovi dijagnozu i izloži ti opcije koje imaš, te te potom pošalje kući da razmisliš o tome, da se informišeš, raspitaš, razgovaraš sa najbližima. To je normalno!!! Ali toga ovde retko ima. Ovde su pacijenti kao na traci, a lekarima su (eto nešto i u njihovu odbranu) uvalili i dodatnu administraciju i predviđen broj primljenih pacijenata u opštoj praksi, pa počinjem da se pitam čemu služe tete koje sede na prijemnim šalterima.

Ja sam imala sreću, ludu sreću sa dva ginekologa između kojih "saobraćam" (dodatno zato što jednog od dva lično poznajem), ali sam se naslušala i nagledala koječega - npr. drskost pojedinih medicinskih sestara u svojim očekivanjima do te mere da bez ustezanja (mimo znanja određenog lekara) TRAŽE koješta od pacijenata.

Prosto, kod nas će trebati još jako mnogo posla i jako mnogo truda dok se urede odnosi lekar-pacijent, lekar-administracija, pacijent-osiguranje... Daleko smo od bilo čega što iole pristojno funkcioniše i ponekad ne znam da li se više divim pojedinim divnim lekarima ili strpljivošću pacijenata sa pojedinim lekarima koje bi valjalo pokrivene smolom i perjem provesti kroz grad i ostaviti ih na izlazu, ko u dobrim starim stripovima.
Majmunche
Stalni član
Stalni član

Post od Majmunche »

Da, tu si u pravu. Nekada se zgrozim sta cujem i procitam iz Srbije. Ima u Americi toga naravno (gde god ima coveka, ima i greske, gramzivosti iostalog), ali ovde makar imas neka prava i znas da, ako se bas nameracis, taj lekar ce se traziti da ga lepis katranom i perjem umesto onoga sto ce mu uraditi osiguravajuce kopmanije ili sud.

Odavno sam o tome pisala - slazem se da je stanje (materijalno) grozno, ali nije samo to u pitanju. U pitanju je i kultura. Prvo se treba odreci toga da je lekar neprikosnoveno bozanstvo. To prvo. A onda sve ostalo. Nekako ti nasi lekari kao da su Bogom dani, tako se ponasaju i kao da pacijenti - obicni smirtnici - nemaju sta da pitaju samo gutaju kada im se kaze, skidaju se, oblace, podmicuju, sire noge, cekaju i cekaju i cekaju u nedogled i ne pomisljaju o profesionalizmu svega toga ili kompteneciji (ko jos diskutuje o kompetenciji Boga??).
kety 81
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Dec 08, 2007 1:48 am

Post od kety 81 »

Draga pr

Uzasno mi je zao sto si prosla kroz pakao. I ja sam prezivela slican idiotizam od Dr. Nikole Antica iz privatne klinike GENESIS, kod koga sam otisla na prvi pregled posle godinu dana neuspelih pokusaja za bebom. Nakon par analiza koje mi je uradio te veceri i bez spermograma i bilo kakve analize supruga, zakazao mi je operaciju ( naravno na njegovoj klinici ) za prekosutra koja kosta 3 000 E. Usput mi je spomenuo kako imam neku promenu na grlicu materice koja ce postati kancerogena ali da ne brinem jer ce on tokom operacije odstraniti taj deo. I na kraju svega toga da cu ostati trudna za dva meseca. Nema potrebe da naglasavam da sam se totalno sludela! ! ! Na svu srecu da je moj suprug u tom trenutku imao vise pameti od mene, i umolio me da cujemo misljenje jos nekog lekara. Otisli smo u Jevremovu gde su mi za tu promenu na materici rekli da je najobicnija ranica na grlicu materice koju ima skoro svaka druga zena i koja je odstranjuje ubrizgavanjem nekog leka i injekcije sto su mi i uradili. Ranica je odmah nestala. Samo da naglasim da je moj suprug i poznavao Nikolu jer su do tada skoro godinu dana igrali tenis svaki drugi dan, pa mi nije jasno sta bi mi tek rakao da se uopste nismo poznavali.
A sto se tice tvojih neprohodnih jajovoda, ukoliko se uocavaju na snimku i zapuseni su, obavezno idi na produvavanje. Od srca ti predlazem profesora Tomaza Tomazevica iz klinickog centra u Ljubljani. Ja cu isto ici kod njega jer je za to ubedljivo najbolji strucnjak. U Beogradu produvavanje nema ko dobro da ti uradi. Ako zelis dacu ti kontakt za njega.
I na kraju, znaj da svako ko ima slican problem saoseca sa tobom i nemoj se predavati nikada, nase bebice nas cekaju. UZ TEBE SAM, GLAVU GORE I BORI SE ! ! !
pozdrav

KETY
Majmunche
Stalni član
Stalni član

Post od Majmunche »

Ne mogu da izdrzim da ne kazem - tako je strasno sto, pored tog velikog bola koji nanosi vasa borba za bebom i svi neuspesi koji se nizu, morate da se jos nosite sa takvim divljastvom... kao da nije dovoljno tesko i bez toga.
kety 81
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Dec 08, 2007 1:48 am

Post od kety 81 »

Hvala ti majmunche na razumevanju, ali veruj mi da sam se navikla na cinjenicu da cu mnogo pre naici na kretena i idiota nego na pravog doktora kome je humanost i ljuckost na prvom mestu. Na zalost svih nas takvih je jako malo. A inace nam je zdravstvo katastrofa, drndala sam se danas 5 sati da uzmem i overim na komisiji upute za analize koje se rade samo u ZZ TRANSFUZIJU KRVI i naravno zakazali su mi tek za dva meseca. Uzas, doslo mi je da ih podavim sve. Malo sam vas udavila ( sorry ) !!!!!!!!!!!!!!!!
pozdrav

KETY
Odgovori