Zablude bazirane na neznanju o kontraceptivnoj piluli

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

malena86
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Mar 11, 2007 11:43 pm

diane 35

Post od malena86 »

Bila sam kod ginekologa zbog kontracepcije i bez da mi je vadio krv ili slicno mi je propisao diane 35, s tim da mi je posatvio par pitanja(npr. da li pusim...) jer imam vec odvano problema s aknama...pocela sam je uzimati prije pet dana...ali sad me starh jer sam citala po njemackim forumuma kakve sve nuspojave izaziva ta pilula i da je jedna djevojka umrla zbog udara srca i da je istrazeno da se to sve desilo zbog diane 35, sad sam vas samo htjela pitati da li je normalno sto mi ginekolig nije provjerio hormonalni status i kakve sve poslijedice moze da uzrokuje diane 35 da ja vamo ne mozgam vise o tim tracevima po raznoraznim forumima
ema31
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Feb 07, 2007 5:44 pm

Post od ema31 »

par puta sam procitala pisma u ovoj temi i idalje bas nisam skroz jazjasnila sebi da li (kao konacan odgovor) se ubrzava(generalno)metabolizam od LOGESTA(tablete 21) i da li je istinit moj osecaj povecane gladi(apetita) usled toga sto se nivo hormona poveca uzimanjem logesta?ili kako vec...
napomena:JA NE PIJEM TABLETE U KONTRACEPCIVNE SVRHE VEC ZBOG TROGODISNJE(tri god nisam imala prirodno,ali sam uzimala jednu turu od 3 meseca ovog leta,a sad sam opet pocela-po nalogu mog ginekologa,i endokrinologa) AMENOREE.da li je moguce da moj organiza vise trazi hrane i zbog tog dugog izostanka ciklusa pa se sad priprema ...
pozzzzz
Cavotte
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jun 04, 2007 2:26 am

Post od Cavotte »

Zdravo Pijem Logest vec sedmi mesec i dobro ga podnosim. Jedina stvar koja me brine je to shto sam inache imala slabu i neredovnu menstruaciju, sada je redovna (svi simtomi) sem krvarenja tj. krvarenje vishe lichi na braon sekret. Da li je neko imao neshto slichno?? Unapred hvala
Taurus
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Nov 01, 2006 4:48 pm

Post od Taurus »

Ja koristim Logest vec tri godine i to u kontraceptivne svrhe; naravno, po preporuci ginekologa. Nisam osjetila nikakve promjene, osim vece osjetljivosti grudi, a ciklus je potpuno redovan i bezbolan.
123456
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Sep 26, 2007 7:15 pm

brinem se

Post od 123456 »

zavrsila sam sa prvom paklicom logesta u subotu, danas je seda i ja jos uvek nisam dobila menstruaciju...

malo je sekret zaprljan braonkasto ali to je sve!?

treba li brinuti o mogućoj trudnoći?
Taurus
Novi član
Novi član

Post od Taurus »

O eventualnoj trudnoći pretpostavljam da ćete razgovarati s ginekologom ili se testirati. Ali ono što mogu reći jeste da meni 21. dan uzimanja "Logesta" pada u nedjelju, a menstruaciju obično dobijem u četvrtak, koja traje i do narednog ponedjeljka-utorka, kada počinje novi ciklus uzimanja tableta.

Koliko mi je poznato, ove kontraceptivne pilule su veoma pouzdane, mada, naravno, ništa nije 100% sigurno.

Ako je u pitanju trudnoća, slavite i neka vam je srećno!!!
tih
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Avg 28, 2007 10:14 am

Re: brinem se

Post od tih »

123456 napisao:zavrsila sam sa prvom paklicom logesta u subotu, danas je seda i ja jos uvek nisam dobila menstruaciju...

malo je sekret zaprljan braonkasto ali to je sve!?

treba li brinuti o mogućoj trudnoći?
Ništa se ne brini, nemaš razloga!
Ja prestanem piti utorkom i dobijem mengu tek sub/nedjelja.
Ja pijem Yasmin.
Korisnikov avatar
Iksa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 14, 2006 8:36 pm

Post od Iksa »

Da, i kod mene je slicno, dobijem tek posle 5 dana. I, ne brini, uvek se kao problem moze ukljuciti promena klime, stres...
123456
Novi član
Novi član

Post od 123456 »

da ali nisam spomenula, dva puta sam zaboravila da popijem tabletu, i imala sam slucajno nezasticeni odnos dva dana nakon prestanka sa pilulom... danas je peti dan od prestanka sa pilulom ja treba da pocnem da pijem novu u subotu. ne znam ima li sanse da sam trudna jer u tom slucaju necu piti novu tablu logesta, vec vitamine :)

kakvi su izgledi da jesam trudna
Taurus
Novi član
Novi član

Post od Taurus »

:D Ispustila si važnu činjenicu; zaboravila sa dva puta popiti tableticu. Onda ništa nije zagarantovano. Pa testiraš se prije subote.

Jos jednom, ne mora da bude, naravno, ali ako jeste, onda srecno!!!
123456
Novi član
Novi član

Post od 123456 »

ja sam na piluli bila radi regulisanja dermatoloskih problema sa licem...

a ovo sada me je poljuljalo, jer ako jesam trudna biću vrlo srećna...

zato se meni i dogodilo da sam zaboravila da ih popijem, jer ih nisam pila radi zaštite od trudnoće. to je za mene bio sekundarni efekat.

zato ne znam radujem li se bezveze? test sam uradila ali prerano, treći dan nakon odnosa, mada sam nezaštićene odnose imala i za vreme pijenja logest-a...

ako neko zna odgovor na moje nedoumice neka mi da odgovor...

i, da, zaboravljene tablete su u drugoj i trećoj nedelji
Taurus
Novi član
Novi član

Post od Taurus »

Izvini, opet se javljam, a nemam odgovor i mislim da ga niko na forumu ne može imati.

Ono što želim reći jeste da se iskreno nadam da ćeš biti vrlo srećna, i slaviti...!!!
Korisnikov avatar
Iksa
Aktivan član
Aktivan član

Post od Iksa »

Da, postoji sansa da si trudna, mala ali postoji. Najbolje je da to lepo proveris, pa da nam javis. :D
123456
Novi član
Novi član

ČEKAJUĆI PONEDELJAK

Post od 123456 »

sedmi dan pauze ja još uvek nisam dobila menzis...

danas treba početi sa novom tablom ali ja neću jer postoji mogućnost trudnoće.

zvala sam call centar savetovalište za žene, rekli su mi

ZABORAVLJENA PILULA U TREĆOJ NEDELJI ZAHTEVA DA SE NE PRAVI PAUZA VEĆ DA SE NASTAVI SA JOŠ JEDNOM TABLOM PILULA...

i zbog toga je mi je rizičan odnos onaj u drugom danu pauze kada sam koristila zaštitu koja je pukla...

ja nigde do sada nisam čula to i pričala sam sa nekim ženama koje koriste kontracepciju, izgleda da smo sve nedovoljno informisane...

sve i da nisam trudna, što je moguće, a da saznam mogu tek u ponedeljak jer je neophodno da prođe min 5 dana od rizičnog odnosa za analizu krvi,

JA NEMAM POJMA KOJI SU MI SLEDEĆI PLODNI DANI, KADA DOLAZI SLEDEĆA MENSTRUACIJA JER SE ZA SADA SKIDAM SA PILULE...
Korisnikov avatar
Iksa
Aktivan član
Aktivan član

Post od Iksa »

Epa onda- drzim pesnice i navijam za bebu!
Odgovori