Nije fer da stavljate mene i nas koji necemo da trpimo bol ako ne moramo u kos sa onima koji imaju manji prag bola... ili koji idu linijom manjeg otpora, ili ne zive i ne hrane se zdravo...ZirafaStefina napisao:Svi smo razliciti,pa tako imamo i razlicite stavove,misljenja i dozivljaje istog.
Ja sam sigurna da je priroda najsavrseniji kreator i uredjivach svega sto postoji na ovoj kugli zemaljskoj.
Ako je ona ostavila da se zena poradja kako se poradja,mislim da treba da bude tako,i da se u to ne treba uplitati,sem ako se ne mora.
Naravno,nemam nista protiv epidurala,niti bilo kakvog vida olaksanja porodjajnih bolova(voda,masaza),samo ja smatram da zena treba da dozivi porodjaj sa sve bolom.
To sto mi danas teze podnosimo to sve,znaci da prije trudnoce zena treba da se pripremi,da bude fizicki aktivna,da kroz trudnocu bude aktivna,da vodi racuna kako se hrani,da bude pozitivna prema samom cinu radjanja,a ne da ide linijom manjeg otpora.
Naravno,ako to nije u stanju,i ako joj porodjaj predstavlja strashnu traumu,toliku da ne zeli vise da rodi,onda sam pristalica svega,i epidurala,i carskog reza,samo da se djeca radjaju.
Samo moje misljenje
Da se razumemo: moj najveci uspeh u zivotu su moja deca, tu nema dileme. Nema te karijere, putovanja, stila zivota ili bogatstva koje to moze da nadjaca, ali ja ne zelim da trpim bol, ako ne moram. Ne bih nikad ugrozila zdravlje deteta po cenu da smanjim bol, daleko od toga, ali mi je malo , da izvinete, pacenicki stav da treba ostaviti sve kako je priroda smislila, da se ne treba sluiziti modernmom medicinom ako je to moguce. Da li to naci da ne idete kod zubara, da ne dajete detetu antibiotik, ili da se ne sluzite novcem, jer je priroda smislila da ljudi treba da love da bi jeli i preziveli?!
Kako onda da se krecemo unapred? Cemu nauka, medficina, knjizevnost, ajde da sedimo oko vatre i da svaka treca od nas umre na porodjaju da bi bilo prrodno i onako kako je priroda smislila...

Duboko, duboko neslaganje sa VAsim misljenjem...