Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.
U nadi da ce mi neko pomoci zelim da podelim svoje iskustvo sa vama Naime pre par godina naglo sam smrsala,imunitet mi je pao i pojavila se gljivicna infekcija gust grudvast belicasti sekret uz nenormalan svrab....to je sanirano tad medjutim pojavljivalo se opet s vremena na vreme sto sam ja lecila vaginaletama Canesten uz normalno ginekologovu preporuku....Uzrok ponovnog pojavljivanja ne razumem jer stvarno pazim sto se tice toga...antibiotike nisam koristila niti ih koristim,perem se samo vodom (zbog parfemisanih sapuna i kupki),pamucan ves....Kod ginekologa sam bila u februaru ove godine sve je bilo tad ok..od gljivica ni traga..a one se jednostavno pojave kad zele iz nepoznatog razloga??? Cak znaju same da se povuku jedno izvesno vreme bez stavljanja bilo kakvih vaginaleta...Vec 2,3 meseca unazad pojavlju se u isto vreme a to je nekoliko dana pre menstruacije i isto tako znaju same da se povuku do istog perioda kada se pojave.Ja stvarno ne znam vise sta da radim...ocajna sam Ocigledno da vise Canesten ne pomaze...Svojevremeno su mi bile date neke pravljene vaginalete koje su mi dosta pomogle ali se ne secam naziva...Pomozite miiiiiiiiiiiiiii
Candida zna da se zavuče svuda i semu vagini može biti i u crevima, rektumu, jeziku itd.Ja sam jednom prošla posle terapije antibijotikom tako da sam imala pozitivan nalaz na tri mest i koristila sam tablete + vaginalete i mučula se nekolko meseci taman jedan negativan al dva pozitivna, pa dva negativna , pa jedan pozitivan i tako u krug al sam se izborila.Iako se one javljaju posle antibiotika koji poremete vaginalnu floru , crevnu floru pa dođe do njihovog prenamnožavanja uzročnik može biti i inficiran partner koji vam stalno vraća infekciju ili možda žarište nije u vagini nego u crevima a kod žena je to blizu i lako se proširi pa je moguće da vi zalečite jedno al se iz nekog nelečenog žarišta šire sa vremena na vreme.
Molim vas da mi pomognete.
Imala sam na svaka tri meseca poslednjih godinu i po dana belicasti "sirast" sekret sa nekim sitnim gromuljicama i uzasan svrab. Ustanovljena mi je kandida i koristila sam nistatin i poliginaks vaginalete. I simptomi nestanu. Međutim u poslednje vreme imam je svaki mesec i vise ne zelim da koristim tu silnu hemiju. Moram da napomenem da nisam pila i ne pijem antibiotike, u sustini se zdravo hranim (unosim secer u minimalnim kolicinama) i ne znam zasto se to desava. Sad se pojavilo i nesto novo, poslednjih deset dana imam proliv kome prethode jaki grcevi i mucnine (ne povracam) i uzasno nadimanje i ti vaginalni problemi u isto vreme. Ne znam da li postoji uopste veza izmedju toga?
Cula sam da kandida moze biti i u crevima. Da li je moguce da imam invaziju kandide u svom telu?
Koje bi nalaze trebalo da uradim kod lekara? Da li je to do imuniteta?
Ako imate neki savet da mi date sta da uradim.
Hvala unapred!
Nisam lekar samo sam iznela lično iskustvo candida je nepredvidiva i ima hiljadu okidača, možda ti je pao imunitet, možda imaš infekciju drugde pa je stalno vraćaš do vagine, recimo iz creva.Možda ti je partner zaražen.Sve u svemu treba da vidiš brisevima gde se krije uraditi bris grla, stolicu,urin na kandidu pa ćeš znati na čemu si.