vaginalete

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Jelena1985
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Feb 04, 2007 1:00 am

vaginalete

Post od Jelena1985 »

Zanima me da li je moguce kupiti u apoteci vaginalete, ali bez recepta? I da li je preporucljivo uzimati ih "na svoju ruku"? Ustvari, ja pretpostavljam da nije, da bi trebalo ici ginekologu, ali trenutno nisam u mogucnosti, jer je moj ginekolog na godisnjem narednih mjesec dana, pa da li bi bilo preporucljivo da uzmem vaginalete koje sam prije koristila, koje mi je ginekolog preporucio?
girl_from_nowhere
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 27, 2005 6:47 pm

Post od girl_from_nowhere »

Moguce je uzeti ih bez recepta ali nije preporucljivo. Mada, ako imas iste tegobe kao ranije, mozda je ok, ne znam. Koji problem ustvari imas?
Jelena1985
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Feb 04, 2007 1:00 am

Post od Jelena1985 »

Ustvari, nemam nekih vecih problema. Sekret je malo pojacan, ali posto sam prije 2 mjeseca imala upalu mokracnog mjehura, pa sam uzimala antibiotike, moguce je da je poremecena vaginalna flora, te stoga s vremena na vrijeme imam pojacan sekret, a i decko i ja ne koristimo kondome, pa je moguce da ima i neke infekcije, sto je i prije bio slucaj.... Sto se tice peckanja i slicno, toga nema, ali nije nikad prije ni bilo, pa sam opet koristila vaginalete.
girl_from_nowhere
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 27, 2005 6:47 pm

Post od girl_from_nowhere »

ne znam sta da ti kazem. Vec sam ovo pisala na drugoj temi, devojka ima slican problem kao ti. Verovatno je da su gljivice tj. VI grupa, zbog antibiotika. Koje si vaginalete koristila? Ipak bi prvo trebalo da uradis grupu sekreta, mozda kod nekog drugog ginekologa, posto je tvoja na odmoru. Sigurno je neko menja
An@
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 26, 2006 1:41 am

Post od An@ »

Evo ja imam jedno pitanje, pa bih iskoristila priliku da ga postavim ovde da ne bih otvarala novu temu..

Da li je opravdano da ginekolog , kada se pacijentkinji posle uzimanja vaginalnog brisa ustanovi III grupa, odmah prepise vaginalete ili se obavezno pre prepisivanja terapije uradi bakteroloski bris..valjda se tako zove?

Bilo bi pozeljno da mi odgovori neko od ginekologa...:(

Unapred se zahvaljujem!
jaca69
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jan 21, 2004 1:00 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od jaca69 »

A ja bi volela da mi neko objasni pravilnu upotrebu vaginaleta, zar vam se nije desavala da kad ujutru ustanete pola sadrzaja nadjete na donjem vesu, ili je to normalno?
Korisnikov avatar
Olja 86
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Apr 23, 2007 9:53 pm

Post od Olja 86 »

@ jaca 69

Normalno je da iscuri, samo je cilj u tome da iscuri što manje pa se zato stavlja uveče pre spavanja u ležećem položaju.
Nije loše da se stavi i jedan higijenski uložak od vate zbog toga, i da ne bi bilo mokro i da ne bi obojilo veš ako imaju vaginalete boju (npr. Betadine).

@ jelena 1985

Moguće je da se kupe na svoju ruku ali nije preporučljivo, jedino što jeste preporučljivo to su vaginalete sa kantarionom, one su biljne i služe za dezinfekciju.

A na pitanje koje je postavila An@ čeka se odgovor ginekologa i mene jako zanima???
Anastasija, mamino najveće blago - 28.05.2005.

Promenila nick iz Dr. Olja u Olja 86
jaca69
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jan 21, 2004 1:00 am

Post od jaca69 »

Olja, hvala na odgovoru.
Znaci sta je tu je.
An@
Aktivan član
Aktivan član

Post od An@ »

@ OLJA 86 Moracemo da sacekamo malo za odgovor....ali dobro..strpljenje...:)
Korisnikov avatar
jane_doe
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Nov 04, 2005 2:08 am
Kontakt:

Post od jane_doe »

čeka se odgovor ginekologa i mene jako zanima???
je l' to ono - cekajuci Godoa, a Godo nece doci? Slika

obgyn - http://www.doktor.rs/forum/viewtopic.php?p=60343#60343 napisao:Vagina nije sterilna i ne treba da bude sterilna !!! Tako je Bog, svemir, ili majka priroda nije napravila...ima normalnu floru u kojoj rastu i zive razne 'bube i bubice' i uglavnom zive u miru, dok ih ne napadne i ne unisti neki antibiotik ! ili neki antibiotici...koji onda pobiju one normalne sojeve, koji su bili u vecini i drzali one male pod kontrolom i odrzavali normalan pH, koji je u normalnoj vagini kiseo i sprecava razvoj patoloskih bakterija.
obgyn - http://www.doktor.rs/forum/viewtopic.php?p=6072#6072 napisao:Prvo simptomi...sta Vas smeta, koji su Vam problemi, na sto se zalite ?
Ako imate peckanje, pecenje i izrazeno pojacan neprijatnog mirisa vaginalni sekret, onda bi Vam trebalo propisati antibiotike prema nalazu cervikalne kulture i osjetljivosti izolovane bakterije na antiobiotike.
Ako nemate simptome nema potrebe za lijecenjem !
Nalazim da su neke kolege vrlo uzbudjene oko cak i vaginalnih briseva...zasto to raditi ? svi znaju da vagina nije sterilni medij i da je nepotrebno raditi VAGINALNE BRISEVE !
obgyn - http://www.doktor.rs/forum/viewtopic.php?p=16691#16691 napisao:U principu ako zena nema simptome, pojacanog iscjetka, svraba, peckanja sluzokoze ili bol prilikom odnosa...NEMA RAZLOGA DA SE ODREDJUJE BRIS VAGINE !!! VAGINA NIJE STERILNO TKIVO I KADA SE GOD URADI BRIS DOBICE SE POZITIVAN ODGOVOR NA NEKU BAKTERIJU !! A ONDA STE NADRLJALI JER STA DA RADI DR SA POZITIVNIM BRISOM NEGO DA LIJECI PACIJENTA !...PA ONDA ANTIBIOTICI....PA ONDA GLJIVICE,...PA ONDA ANTIMIKOTICI, PA MALO MALO PA OPET ANTIBIOTICI...I TAKO SE TO NIZE...DA POCNE DA VAM NEDOSTAJE VASA 'STARA' DOBRO POZNATA VAGINA, koju vise ne mozete prepoznati...

Ne dozvolite nikog da Vas lijeci ako imate Gram + ili Gram - bakterije...a nemate simptoma...malo bjelicastog sekreta u vagini je potpuno normalan nalaz.
obgyn - http://www.doktor.rs/forum/viewtopic.php?p=15805#15805 napisao:SVAKI PUT KADA URADITE BRIS ISTE CETE SIGURNO DOBITI POZITIVNI REZULTAT !!!
AKO JE PACIJENTKINJA BEZ SIMPTOMA, OSTAVITE NJENU VAGINALNU MIKROBIOLOSKU RAVNOTEZU NA MIRU !!!
SVAKI PUT KADA NJENOJ VAGINI PREDSTAVITE NEKI ANTIBIOTIK, POBICETE SVE NORMALNE BAKTERIJE KOJE ZIVE TAMO I NARUSITI PH RAVNOTEZU I POSLIJE TO POSTAJE ZACARANI KRUG KOJI JE CESTO NEMOGUCE PREKINUTI, I KOJI TRAJE GODINAMA, GINEKOLOG IMA HRONICNOG PACIJENTA, A PACIJENT HRONICNI SEKRET KOJI POCINJE DA SVRBI, PECE, SMETA I NA KRAJU POSLIJE 2-3 GODINE PRESTANE DA IDE KOD GINEKOLOGA !!! STO JE POTPUNO ISPRAVNO !!!
Ne dajte da Vam odredjuju ikakve briseve ako nemate nikakve tegobe !!! jedino sto je potrebno jeste bris na Hlamidiju i Gonoreju.

i tako, Godo navracao mnoooogo puta, i isto tako mnoooogo puta vec odgovorio, al' ko bi se dosetio da potrazi Slika

Slika i svako dobro, jane_doe
An@
Aktivan član
Aktivan član

Post od An@ »

@ JANE_DOE...Hvala za odgovor i utroseno vreme..:)

Samo, sve sam ja to vec iscitala ali sam ja pogresila sto jos nisam dodala u svom postu da postoje odredjeni simptomi...peckanje, svrab i sl...

E sad..ovde u Bg ginekolog odmah nakon sto je utvrdjena III grupa prepisuje vaginalete..i to je ono sto meni nije jasno..Jer, citala sam na raznim sajtovima da se OBAVEZNO mora uraditi taj bakteroloski i cervikalni bris pa tek na osnovu tih analiza odrediti terapija...A ne nikako odmah uzimati vaginalete...!!!!

Meni se jednom desilo da sam imala III grupu i odmah mi je dr prepisala vaginalete, bez ikakvih dodatnih analiza...
Loreley
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Mar 22, 2007 7:07 pm

Post od Loreley »

i meni isto, tako stalno.... pa prestane sa waginaletama, pa se wrati, pa swe tako u krug.. onda dodje esherihija, pa antibiotici, pa gljivice.. pa prodje i to pa o5 vaginalna infekcija... opet waginalete... hm... nisam chak ni jedina. sad koristim kondom (pre nisam: pilule) ali i mojim drugaricama se deshawa isto...vaginalete se koriste wrlo chesto... meh... :roll: sad imam wetjih problema....
Korisnikov avatar
Olja 86
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Apr 23, 2007 9:53 pm

Post od Olja 86 »

An@ napisao: Meni se jednom desilo da sam imala III grupu i odmah mi je dr prepisala vaginalete, bez ikakvih dodatnih analiza...
Pa zavisi koje ti vaginalete prepiše.
Ne bi smela da ti prepiše da koristiš antibiotik.
Meni je doktorka prepisala vaginalete betadine i one su sa povidon jodom, a to je jak antiseptik a ne antibiotik.
Povremeno može da se koristi Tantum rosa za ispiranje ili čaj od žalfije (nezaslađen :D )
Anastasija, mamino najveće blago - 28.05.2005.

Promenila nick iz Dr. Olja u Olja 86
elena1988
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Nov 30, 2006 2:03 pm

Post od elena1988 »

meni je ginekolog utrvdio tu III grupu, bilo je recu o vecem broju leukocita. prepisao mi je vaginalete complex 500. danas sam bila na kontroli i nalaz brisa je bio II-III. ginekolog mi je rekao da vise nama problema i da se javim na klontrolu za 3 nedelje. ne znam da li to sada znaci da nema opasnosti za mog decka da mu prenesem? i da li se to odnosi i na oralni sex?
An@
Aktivan član
Aktivan član

Post od An@ »

Pa da ali najvise me je iznenadio komentar ginekologa sa foruma krstarice koja je naglasila sledece:

"Ako vam ginekolog odmah nakon sto je radjen vaginalni bris i utvrdjena III grupa prepise vaginalete ODMAH MENJAJTE GINEKOLOGA"?????

I to sam procitala na jos milion mesta po internetu!
Odgovori