utrogestan

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

sbuzic
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Mar 15, 2007 3:47 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

zabluda

Post od sbuzic »

mozda deluje kako deluje ali kod nas postoji nesto sto se zove dobro pokazana statistika koja je dokazana a ona kaze da se pije utrogestan,vitamin c vitamin e i folna kiselina skoro u svakoj drugoj trudnoci i ovo je meni cetvrta trudnoca nosim blizance i sada sam u 22 nedelji.Pila sam sve to do 16 nedelje i to ne samo ja nego celo odelenje patologije trudnoce gde sam lezala.U uputstvu leka utrogestan lepo stoji da se on po potrebi moze piti i do kraja trudnoce ako lekar tako smatra i to u dozama kako si ga pila.Ja sam isto pila 3x2 odnosno 600mg.Bez brige i moj ti je savet da ne prekidas na svoju ruku jer forum je forum a lekar uzivo snosi odgovornost za tvoje stanje i stanje tvoje bebe.SRECNO!!!
Tanja nana
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jun 16, 2007 11:34 pm

Post od Tanja nana »

iskreno nije mi jasno zašto bi moj doc propisao nešto totalno bespotrebno pa valjda on zna od kad se luči progesteron to je banalna stvar za jednog doca , i sad mi stvarno nije ništa jasno :roll: :roll: :roll:
PedjaDj
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jan 11, 2005 11:01 pm

Post od PedjaDj »

Draga Tanja,
ne brinite većina naših ginekologa daje tako visoke doze tj. svi više-manje idemo linijom manjeg otpora.
Bar bi se dvoje "kolega" našlo koji bi rekli u slučaju pobačaja da je vaš ginekolog kriv jer nije propisao svemogući Progesteron.

Pozdrav i srećno Dr PeđaDj
Tanja nana
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jun 16, 2007 11:34 pm

Post od Tanja nana »

hvala Pedja Dj :lol:
OljaA
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jan 31, 2007 11:48 pm

Post od OljaA »

Potreban ili nepotreban bolje je da se pije za svaki slučaj ako nije štetan?
Zato me zanima, da li višak može da bude štetan po plod ili majku?
Slika
Odgovori