Uslovi u porodilistima u Beogradu
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
-
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 14, 2006 1:04 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Što se tiče prisustva suprugovog na porođaju, prvo se javite nekome iz bolnice u kojoj ćete se porađati da vam napišu koje analize suprug treba da uradi. To je korpokultura i mislim da je bris iz nosa. Uzeće uput za to od svog lekara opšte prakse a zatim će to odraditi u 29. novembru. Sa rezultatima ide kod načelnika bolnice gde on daje saglasnost za prisustvo i sa tim papirom prisustvuje porođaju.
Ono čega se sećam da tebi treba je:
- uput
- overena zdravstvena knjižica
- rezultati analiza koje ćeš raditi u devetom mesecu( korpokultura i neki bris)
- peškiri
- papuče
- bade mantil
- ulošci-mrežasti
- četkica, pasta, sapun...
- ampule 2-3 kom buskopan
- konac za ušivanje, čita se katgut, a ne znam kako se piše, on je najbolji
- neki analgin
- čašu
- rivanol (ili povidon jod)
Ako sam nešto zaboravila, dopunite me...
Ono čega se sećam da tebi treba je:
- uput
- overena zdravstvena knjižica
- rezultati analiza koje ćeš raditi u devetom mesecu( korpokultura i neki bris)
- peškiri
- papuče
- bade mantil
- ulošci-mrežasti
- četkica, pasta, sapun...
- ampule 2-3 kom buskopan
- konac za ušivanje, čita se katgut, a ne znam kako se piše, on je najbolji
- neki analgin
- čašu
- rivanol (ili povidon jod)
Ako sam nešto zaboravila, dopunite me...
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
- Kontakt:
Doduse ne mogu 100 % da se nadovezem na temu jer nisam u BGD i necu se tu ni poradjati, ali posto vec par nedelja obilazim ovde u Nemackoj bolnice, saznala sam par stvari. Dakle nemacki lekari i babice ne seku preventivno zene (pa cak ni prvorotke), pogotovo ne bez pitanja (jer kad mora i lekar tako kaze mislim da to ipak ne treba izbeci). Ono sto su u 3 klinike istakli, kao novo je da rez koji nastaje usled prirodnog cepanja mnogo bolje i lakse zarasta nego onaj koji se pravi skalperom. Takodje preporucuju zenama koje se opredele za prirodni porodjaj, da par nedelja pred sam cin, sa nekim uljem za masazu masiraju medjicu, jer na taj nacin se poboljsava elasticitet. Takodje, kod zena koje se poradjaju u vodi kazu da je elasticnost veca, ali na zalost zbog vode (koja nije sterilisana nego je normalna sa cesme) moze da dodje do cescih infekcija.
Sto se tice brijanja, moze i zena da ga obavi sama kuci, a izvodi se da ne bi doslo do infekcija i da dlake ne bi upale tamo gde ne trebaju.....
Eto toliko.....
Sto se tice brijanja, moze i zena da ga obavi sama kuci, a izvodi se da ne bi doslo do infekcija i da dlake ne bi upale tamo gde ne trebaju.....
Eto toliko.....
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Apr 08, 2009 4:56 pm
Pozdrav svima.Htela sam da zamolim da mi se javi neko ko se porodio skoro u Zemunskoj bolnici, ja sam odusevljena tim timom lekara i opet bih tamo ali me zanima dal je nacelnica ginekologije ista zena koja je bila i prosle godine jer nemam lepo iskustvo sa njim i ne bih da ovog puta na porodjaju slucajno vidim nju jer mi ne bi nikako prijalo.U tom slucaju bih promenila bolnicu.
Da li razmatrate mogućnost porođaja u bolnici dr. Dragiša Mišović?Obzirom na skoro otvoreno, potpuno renovirano porodilište?
U štampi je bilo izjava da su snabdeveni najsavremenijim ginekološkim stolicima, koje praktično imitiraju krevet, tj. postoji mogućnost ležanja na bok, zatim, posebno izdefirencirano uzglavlje, naslon za ruke..itd.Takođe, da se i te gin. stolice za porođaj, u roku od nekoliko sekundi mogu transformisati u operacioni sto, već prema potrebi..??
Imala sam priliku da se nađem na takvoj gin. stolici, prilikom embrio transfera, na jednoj klinici van Srbije, i to je zaista jedan potpuno novi, veoma ugodan položaj, prilično komforan....Osim toga, imaju isključivo dvokrevetne sobe+apartmanski smeštaj.
Što se tiče lekara koji bi se "našli " na samom porođaju, to već ne znam koliko su vični, stručni......No, ne znam zbog čega bi npr. NF bila klinika kojoj bi se poverilo donošenje na svet , u mom slučaju, prve bebe, obzirom da se direktor iste , po meni, krajnje kotraproduktivno, hvali da je lekare ove klinike podelio u više ešalona, shodno njihovoj /ne/stručnosti, a kako odatle dopiru krajnje negiativna iskustva,te da su ih iznele osobe pod punim imenom i prezimenom,...........
Ja palniram da se porodim u spomenutoj bolnici!nadam se bez histerije, trauma i ludila kome doprinose , pre svih, izgleda lekari...sudeći prema onome što sam pročitala o iskustima tokom porođaja...
Ni meni nije potreban smeštaj, tipa hotela sa 5*, ali ako mogu da računam na 3*, to je onda prava stvar, jer mi je stalo da imam tečne sapune, čiste toalete, da budem u suvom, čistom,dezinfikovanom, da ne osećam i da ne doživim nikakvu dramu tokom boravka u porodilištu!
A ako kojim slučajem dođe i do povišenja glasa,sa ili bez razloga, onda nikada neću odustati da za takav postupak , ma ko bio, i ne snosi odgovonost, i nikada neću pristati na rezon: "važno da je sve dobro prošlo, pusti..."
O epizotomiji o kojoj govorite, ne znam ništa,ali dobro mi dođe da primim k znaju vaša iskustva i mišljenja, jer ne podnosim nikavu apriori, rutinsku praksu, sve mora da ima svoje logične razloge...
U štampi je bilo izjava da su snabdeveni najsavremenijim ginekološkim stolicima, koje praktično imitiraju krevet, tj. postoji mogućnost ležanja na bok, zatim, posebno izdefirencirano uzglavlje, naslon za ruke..itd.Takođe, da se i te gin. stolice za porođaj, u roku od nekoliko sekundi mogu transformisati u operacioni sto, već prema potrebi..??
Imala sam priliku da se nađem na takvoj gin. stolici, prilikom embrio transfera, na jednoj klinici van Srbije, i to je zaista jedan potpuno novi, veoma ugodan položaj, prilično komforan....Osim toga, imaju isključivo dvokrevetne sobe+apartmanski smeštaj.
Što se tiče lekara koji bi se "našli " na samom porođaju, to već ne znam koliko su vični, stručni......No, ne znam zbog čega bi npr. NF bila klinika kojoj bi se poverilo donošenje na svet , u mom slučaju, prve bebe, obzirom da se direktor iste , po meni, krajnje kotraproduktivno, hvali da je lekare ove klinike podelio u više ešalona, shodno njihovoj /ne/stručnosti, a kako odatle dopiru krajnje negiativna iskustva,te da su ih iznele osobe pod punim imenom i prezimenom,...........
Ja palniram da se porodim u spomenutoj bolnici!nadam se bez histerije, trauma i ludila kome doprinose , pre svih, izgleda lekari...sudeći prema onome što sam pročitala o iskustima tokom porođaja...
Ni meni nije potreban smeštaj, tipa hotela sa 5*, ali ako mogu da računam na 3*, to je onda prava stvar, jer mi je stalo da imam tečne sapune, čiste toalete, da budem u suvom, čistom,dezinfikovanom, da ne osećam i da ne doživim nikakvu dramu tokom boravka u porodilištu!
A ako kojim slučajem dođe i do povišenja glasa,sa ili bez razloga, onda nikada neću odustati da za takav postupak , ma ko bio, i ne snosi odgovonost, i nikada neću pristati na rezon: "važno da je sve dobro prošlo, pusti..."
O epizotomiji o kojoj govorite, ne znam ništa,ali dobro mi dođe da primim k znaju vaša iskustva i mišljenja, jer ne podnosim nikavu apriori, rutinsku praksu, sve mora da ima svoje logične razloge...
Da li razmatrate mogućnost porođaja u bolnici dr. Dragiša Mišović?Obzirom na skoro otvoreno, potpuno renovirano porodilište?
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Apr 08, 2009 4:56 pm

Ja sam se porodila u aprilu prosle godine u Frontu i stvarno sam zadovoljna, a nikakvu vezu nisam imala. Porodila sam se carskim rezom, pa samo o 4. spratu mogu da pricam - dvokrevetna soba, sa klimom, ciste nekoliko puta dnevno. Sestre pristojne. Kupatila ne bas skoro renovirana, ali ne odaju utisak necistoce. Spavacice i posteljinu su mi menjali koliko god sam puta trazila, inace jednom dnevno. nista nije potrebno da se ponese osim licnih stvari i pribora za higijenu, i pampersa za bebe.
Skoro sam bila u Dragisi Misovicu (doduse na pregledu) i odusevila se kako je sredjeno. Drugarica moje poznanice tamo radi kao ginekolog i kaze da ona svim svojim prijateljima preporucuje tu bolnicu (valjda zna sta prica). Mislim da cu, ako budem imala drugo dete, bez razmisljanja ici u Dragisu.
Skoro sam bila u Dragisi Misovicu (doduse na pregledu) i odusevila se kako je sredjeno. Drugarica moje poznanice tamo radi kao ginekolog i kaze da ona svim svojim prijateljima preporucuje tu bolnicu (valjda zna sta prica). Mislim da cu, ako budem imala drugo dete, bez razmisljanja ici u Dragisu.
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Jul 21, 2009 12:23 pm
Najverovatnije cu se poradjati u Dragisa Misovic bolnici. Nikakvu vezu nemam, al mislim da za to nema potrebe (dok je moja okolina suprotnog misljenja).
Do sada sam bila tamo vise puta i svi su ok i ljubazni. Vodi me dr. Golubovic koji je ok i dosta detaljan, al mi je napomenuo da ide na godisnji tako da mislim da me on nece poradjati. Termin porodjaj mi je 12. avgust, pa se naravno javljam sa utiscima
Nadam se da vam je moje misljenje malo pomoglo!
Pozzz
Do sada sam bila tamo vise puta i svi su ok i ljubazni. Vodi me dr. Golubovic koji je ok i dosta detaljan, al mi je napomenuo da ide na godisnji tako da mislim da me on nece poradjati. Termin porodjaj mi je 12. avgust, pa se naravno javljam sa utiscima

Nadam se da vam je moje misljenje malo pomoglo!
Pozzz

J.