trudnoca u 36.godini??

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Nikolina35
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Maj 02, 2007 6:24 pm

Post od Nikolina35 »

Što više ovakvih i sličnih priča čujem sve više se uveravam da je stvarno sve u Božjim rukama kao što kaže vmilka. Ako Bog hoće da imamo dete, naiđe onaj pravi trenutak za to. Jer, stvarno kad se zamisliš, neko godinama pokušava i pokušava i ništa, ne pomažu ni operacije niti bilo šta drugo, a onda se odjednom kad se najmanje nadaš desi iznenađenje ili kao što je navela vmilka, zatrudni, pa pobaci, pa ode na operaciju, odstrane joj čak jedan jajnik al eto ti, bilo je suđeno i sve to u 40-toj godini! Čestitam vmilka! Daj Bože i meni i svim zabrinutim budućim mamama strpljenje i poverenje!
ambra
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Feb 20, 2005 12:34 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od ambra »

posto se i sama zlopatim sa sterilitetom i VEOMA tesko podnosim to sto nemam dete da ponekad pomislim da bi najbolje bilo da umrem i da me nema,ponekad ne mogu ujutru oci da otvorim od celonocnog plakanja,cini mi se da svi oko mene imaju decu a samo ja ne.... to su sve faze kroz koje vec izvesno vreme prolazim,htela bih da kazem da je ipak zaista sve u Bozjim rukama i da ljudi treba da se opuste i jednostavno kazu"sta bude bice,desice se valjda jednog dana a ako se i ne desi Boze moj,postoje nacini da se to nadomesti!"
E,to je lako reci,to i meni svi govore,ali jako je tesko primeniti...
Znam jedan par,kucni prijatelji,ona 32 on 35 koji su imali dve vanmatericne trudnoce,posle druge odstranjen jajovod ( inace su jajovodi bili puni priraslica),sada je u 6. mesecu trudnoce! Bila je zaista krajnje ravnodusna,ako se tako moze reci,uvek je govorila da se uopste ne sekira,rade na tome pa sta bude- ako je sudjeno bice,ako nije,Boze moj,idemo dalje!
Ja sam uvek bila zapanjena njenom hladnokrvnoscu,nisam mogla da verujem da se tako odnosi prema tome,ali eto verujem da joj je takav stav dosta pomogao....
Malopre me je drugarica tesila telefonom,obzirom da ovih dana bas kriziram obzirom da povrh svega spremam pravosudni,da njena komsinica u Kanadi godinama nije mogla da ima dece,jajovodi katastrofa,jos sto cuda i oni se odluce za surogat majku. Plate 150000$,sve krene u redu,ta zena iznese trudnocu,porodi se,oni presrecni,raduju se i u tom "radovanju" napravise dete! Posle su imali problema sa surogat majkom,nije htela da im da dete...ali to nije bitno za ovu pricu,vec da je razlika izmedju tih decaka (obe bebe su decaci) je okruglo 9 meseci!
Zato,drage moje cuda postoje ali moramo malo da im pomognemo da se dese!
Mozda ovo nije mesto za ovu poruku (obzirom na naslov iste), ali me je podstakao prethoni tekst!
Puno pozdrava i samo se opustite,koliko je to moguce!
OljaA
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jan 31, 2007 11:48 pm

Post od OljaA »

ambra napisao:Malopre me je drugarica tesila telefonom,obzirom da ovih dana bas kriziram obzirom da povrh svega spremam pravosudni,da njena komsinica u Kanadi godinama nije mogla da ima dece,jajovodi katastrofa,jos sto cuda i oni se odluce za surogat majku. Plate 150000$
150000 evra za tu ženu koja je iznela trudnoću ili koliko?
Da li znaš koji su uslovi za prijavljivanje, ja bih za taj novac definitivno želela da budem surogat majka samo ne znam da li bih ispunjavala uslove.
Šta znaš o tome.
Slika
ambra
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Feb 20, 2005 12:34 pm

Post od ambra »

kod nas koliko,mi je poznato, se to ne radi,jos uvek nije doneta zakonska regulativa!
Pogledaj na Internetu,mozda gresim!
OljaA
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jan 31, 2007 11:48 pm

Post od OljaA »

Ne, kod nas nije odobreno.
Ja npr. mislim da ne treba odobriti kloniranje ljudi, organa da, ali surogat zašto da ne.
Pa čak mislim da bih se ja prijavila.
I to u nekoj drugoj zemlji, ovde mislim da se ni novac nema za tako nešto.
Zašto da ne, ljudima koji imaju novca i koji jedva čekaju svoju bebu, em bih pomogla njima em bih dobila novac dovoljan da mojoj ćerkici obezbedim nešto više, možda i otvorim nešto svoje.
Znaš li neki sajt za prijavljivanje ili tako nešto?
Slika
mammamaja
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Maj 16, 2007 1:31 pm

Post od mammamaja »

Nikolina35, meni je u prvoj trudnoci trebalo 7 meseci intenyivnog truda da bih zatrudnela.Mozda to i nije puno ali je meni izgledalo kao vecnost.Osim toga, moja jako dobra prijateljica je ginekolog i u razgovoru sa njom saznala sam da je neki optimalni period da bi posumljalo na bracnu neplodnost 2 godine, ali obzirom na nase godine da ne treba cekati da prodju 2 godine da bi se krenulo sa nekim ispitivanjima, da bi vec nakon 8-9 meseci trebalo potraziti uzrok zbog cega se ne ostaje u drugom stanju.Inace, meni trudnoca nije tesko pala.Imala sam oskudno braon krvarenje izmedju 6 i 9 nedelje sto je rpipisano nedostatku progesterona, tako da sam primala inekcije pogesterona.Nakon toga nisam imala apsolutno nikakvih problema.Od 5 meseca sam pila tabletice gvozdja, sto cini mi se pije 90% trudnica.Radila sam i posle termina.Porodila se 12 dana nakon termina carskim rezom.Krenula sam na prirodan porodjaj, ali, obzirom da nisam reagovala na indukciju, da je beba bila prilicno krupna a ja relativno sitna odlucili su se za carski rez.I sve proslo super.Malo se napatila oko dojenja, ali to apsolutno nema veze sa godinama, vise sa mojom osetljivom kozom, ali sam nakon pocetnih problema dojila bez muke 11 meseci, kada smo prekinule jer sam ja ponovo zatrudnela.Eto, to je ukratko moje iskustvo.Cini mi se da sam kroz prvu trudnocu prosla lakse nego mnoge mlade trudnice.
Nikolina35
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Maj 02, 2007 6:24 pm

Post od Nikolina35 »

mammamajo,
hvala ti što si mi iznela svoja iskustva. Baš mi je drago što imaš devojčicu i što si opet trudna i što si to relativno lako postigla.
Kod mene je malo specifična situacija. Suprug i ja smo do nedavno imali zaštićene odnose, od prošlog leta bi smo svakog meseca po 1 ili 2 puta imali odnose bez zaštite i to u najplodnijem periodu, ali od prošlog meseca smo baš rešili da pravimo bebu, imali smo odnose svakog dana i ništa se nije dogodilo.
Tu sam se baš zabrinula pre svega zbog svojih godina (35), počela sa pretragama u DZ i malo sam u delikatnoj situaciji jer iako imam više godina zapravo smo vrlo malo radili na bebi. Smatram da nebih još par meseci trebala da se previše zabrinjavam i idem na neke komplikovanije preglede, već da završim ove klasične preglede: briseve na bakterije, folikulometriju, hormoni, suprug sermogram, ali opet se bojim da zbog svojih godina ne izgubim dragoceno vreme, a možda ipak bude sve ok i zatrudnim.
Imam koliko sama vidim neki disbalans oko hormona, pa ćemo videti šta s tim.
U svakom slučaju, duboko u sebi sam sigurna da na kraju ipak Bog da dete onome kome treba da da, ali uvek za naše dobro. Naišla sam sinoć na neki odlomak (starac Pajsije, ako ti to išta znači) gde je on predivno izrazio svoj stav baš po pitanju imanja/nemanja dece i poverenja da dopustimo da Bog odabere pravi trenutak za to. Takvo razmišljanje mi pomaže i trenutno ne brinem nešto ekstremno, nadam se i puštam da bude volja Božja.
Mnogo pozdrava i puno sreće tebi tvojoj porodici!
Odgovori