Trudnoća i more

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

anaz
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Dec 18, 2006 3:24 pm

Moze, nego sta

Post od anaz »

Moje iskustvo govori da ukoliko je trudnoca uredna, nema opasnosti od odlaska na more. U junu prosle godine sam, takodje u 7. mesecu trudnoce putovala u Tursku, i to avionom. Doktor mi je izdao potvrdu da je sve u redu i odobrio mi je let u trajanju do 4h. Putovanje je trajalo 2h. Cim sam usla u 8. mesec, avionom sam putovala i u Crnu Goru na par dana. Jedino je tu stjuardesa bila nepristojna, pa me je napala sto nisam prijavila da sam trudna (kao da se stomak ne vidi :D ) pa sam morala da potpisem dokument da putujem na sopstveni rizik.
Naravno, treba da ponesete mleko za suncanje sa sto vecim faktorom zastite, da se cuvate vrucina, a plivanje moze samo da vam pomogne. Uzivajte, pozdrav
PedjaDj
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jan 11, 2005 11:01 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od PedjaDj »

:D Pa dobro drage moje trudnjače da li je bar neka od Vas otputovala na odmor, a ja onoliko prevodio, pisao! :-?

Pozdrav Dr PeđaDj
stasa25
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Mar 14, 2006 1:04 pm

Post od stasa25 »

Dragi doktore,
Ja u utorak idem na pregled, i ako sve bude u redu, putujem prvog juna. Javiću Vam obavezno kako se odvijaju dešavanja kod mene....
Pozzzz.....
OljaA
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jan 31, 2007 11:48 pm

Post od OljaA »

I ja putujem prvog juna!!!
Gde idete, mi na Tasos?
Slika
stasa25
Stalni član
Stalni  član

Post od stasa25 »

Ne smemo mi mnogo daleko, idemo do Crne Gore. Lepo se provedite!!!!
OljaA
Aktivan član
Aktivan član

Post od OljaA »

Hvala i vi, danas slavimo rođendan a u petak putujemo.
Moja Anastasija danas puni 2 godine!
Slika
stasa25
Stalni član
Stalni  član

Post od stasa25 »

I moja ćerka se zove Anastasija. Ali ona ima 4 god.!!!!
stasa25
Stalni član
Stalni  član

Post od stasa25 »

Drage moje,
Pre par dana sam se vratila sa mora, bila sam tamo dve nedelje, i mogu vam reći da je bilo prelepo. Nije mi smetalo ni kupanje, ni sunčanje (rano pre podne i kasno popodne), ni šetnje. Sve mi je to išlo samo u prilog. Znači odmorila sam se stvarno,i sve mi je prijalo. Čak vam mogu reći da mi je gvožđe pre mora bilo 11 a sada je 21!!! I moja doktorka je prezadovoljna.
Tako da , drage moje, moje iskustvo je ovakvo: Ostavite se predrasuda i ponašajte se onako kako se osećate, naravno uz konsultaciju sa lekarom, jer vi najbolje znate šta vam prija i šta možete a šta ne.

Crna i debela....
skaka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Apr 29, 2006 1:42 am

Post od skaka »

Postovane,ja mislim da sam trudna a uplatili smo more 18.08. a tada ce fetus biti star mesec dana.Da li smem da putujem autobusom za Tursku (15-17 sati) ili da otkazem sve.Muz jos uvek ne zna,kasni mi 3 dana a radili smo na tome tako da mi sve govori da sam trudna.
Ksenija72
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Feb 25, 2007 3:28 pm

Post od Ksenija72 »

Pretpostavljam da ćeš dobiti oprečne odgovore...i za i protiv. Sve zavisi od tebe i tvoje intuicije...No, ja ne bih rizikovala zato što je prvi timestar prilično osetljiv zbog organogeneze plus-često mokrenje, mučnine, pospanost i naravno potencijalni i sasvim izvesni letnji stomačni virusi. Put je dugačak i naporan i ne znam koliko bi ti prijalo svo to cimanje. No, nisam lekar...ali bih te posavetovala da ostaneš kod kuće i osmisliš neki drugačiji, opušteniji i manje naporan i riskantan vid zabave.
Sve najbolje
OljaA
Aktivan član
Aktivan član

Post od OljaA »

Ja sam putovala neznajući da sam trudna i fenomenalno prošla, ali da sam znala ne bih putovala.
Slika
Remedios
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jul 13, 2010 4:17 pm

Re: Trudnoća i more

Post od Remedios »

ja sam u 17 nedelji trudnoce i za sada je sve u savrsenom redu.
kupanje na jezeru?(provereno znam da je voda cista)
Odgovori